Mindenki a bogarakkal foglalkozik, de errol az EU-s torvenytervezetrol hallott valaki? Eleg ijesztoen hangzik, ha igy valosulna meg:
Tema: Oregebb epuleteknel 2030-tol egyszeruen megvonnak a lakhatasi engedelyt mert/ha nem eleg "zold"-ek...
Én már rég mondom, hogy valahogy így akarják a Klaus Schwab által kiötlött "nagy újraindítást" és azon belül az ingatlanok elkobzását megoldani (ugyanis, megmondta az öreg, hogy 2030-ra a cél, hogy senkinek nem lesz semmije és mégis boldog lesz!).
Mivel a nép önként nem adná át amit megszerzett (főleg az ingatlant nem), ki kellett találniuk ilyen stikliket, amik úgymond törvényesek és a föld érdekeit szolgálja. Erre aztán ugranak a nincstelen bezöldített (behülyített) fiatalok és mint lelkes támogatók (éppen mint anno az ifjú komcsik) felsorakoznak az ügy mögött. Jól be lesznek etetve azzal, hogy azért kell kihalniuk szegényeknek (vagy azért nem fognak több alapjövedelmet kapni), mert a maradi gondolkodású szüleik nem hajlandók lemondani a házukról/lakásukról és tovább szennyezik a földet.
Lesz itt olyan generációs meg osztály ellentét (fiatalok és az öregek, vagyonosok és a többségi nincstelenek között), hogy még Mao is megnyalná az úját, ha élne, illetve a COV19-es oltott és oltatlan ellentét az csak egy hétvégi babazsúr volt ehhez képest.
Már most tömik tele a fiatalok fejét, hogy azért ment tönkre a föld mert a szüleitek, nagyszüleitek felélték. Közben meg a tüncikéző földet védő szójalegény/lány elfelejti, hogy éppen a legújabb ÁJFON 23-as van a zsebébe, amit ő hisztizett ki a felelőtlen szüleitől, na meg évi háromszor legalább repdes (mert otthon utazni az olyan snassz), plusz évente kétszer cseréli a ruhatárát (igaz nem eszik húst és szelektíven gyűjti a szemetet!). Hogy legyen habi is a tortán, pluszba még az ingatlanok árát is olyan fokon felnyomták mesterségesen, hogy esélye se legyen egy fiatalnak lakást venni. Hát csoda, ha dühös mindenkire, de főleg azokra akikre Schwab mutogat?
Jól fel van ez is építve. Mesteri, akarom mondani ördögi módon megkomponált.
De vissza, az eredeti témához.
Én mondjuk nem gondoltam, hogy ilyen drasztikus lépéssel kezdenek, azaz, hogy lakhatatlannak nyilvánítanak egy épületet, ami nem illik bele az általuk megszabott - és kedvük szerint módosítható - keretbe. Sokkal inkább arra tippeltem, hogy a zöldülés fokától függően progresszív módon terhelik környezetvédelmi adóval az ingatlant, amíg a tulaj nem bírja már kifizetni ezt a büntetőadót, hogy aztán a felgyűlt adótartozás okán, végrehajtás címén elvegyék tőle.
Úgy látszik nem aprózzák el a fiúk.
És belegondolt valaki abba, hogy egyébként mibe fog telni az EU-s törvényhozóknak úgy módosítani ezt az ingatlan megfelelési táblázatot (természetesen csakis az emberek és a föld érdekében), hogy az az ingatlan ami ma még három csillagos minősítést kapott, jövőre csak egyet, majd egyet se kapjon, hogy aztán lakhatatlanná nyilvánítsák. Van ezzel megegyező eset is az EU-ban. A kémény szabvány előírása. A 2008-ban felrakott normál kazánkémény már egy év múlva elavultnak számított, hogy aztán az is elavult legyen a 2010-es szabályozáshoz képest (minden kazáncsere új kéményt kértek, ami több volt mint maga a kazán). Ezt én személy szerint megtapasztaltam!
Nem mondom, szép világ felé haladunk. Szerintem amíg lehet, addig kell kilépni az EU-ból!