Jogos. A Kreml és az ukránok más-más okból, de közös platformra kerültek, ha innen nézzük (megint?...).Már sry, de nem épp a pro-oroszok narratívája Prigozsin ukrán ügynökként való aposztrofálása?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Jogos. A Kreml és az ukránok más-más okból, de közös platformra kerültek, ha innen nézzük (megint?...).Már sry, de nem épp a pro-oroszok narratívája Prigozsin ukrán ügynökként való aposztrofálása?
Há' benne volt a tévébe'.Na ezt (ha Putyó tényleg kiállt és elmondta ) már vehetjük egy elég kézzel fogható információnak . Minősítette is ez által világos képet adva , hogy minek tartja és mit fognak tenni ! A kérdés csak az , hogy ez mekkora eszkalációt von maga után és mennyire gyengíti Orosz anyácskát ? Remélem minél előbb " a szemek fehérek lesznek " (egy régi zulu hasonlat a vörös szem a háború és gyilkolás , a fehér szem a béke és szaporodás szinonimája ) !
Ezt szerintem is elbaszta. Ebből jól már nem fog kijönni. Csodálkoznék ha ezt a helyzetet az ukránok nem használnák ki a fronton.Putyin eszkalàlt. Sztem rosszul döntött. Félti a hatalmát.
Vlagyimir Putyin beszéde: fő tézisek
▪️Putyin éjszaka beszélt minden terület parancsnokával.
▪️ Putyin „bűnügyi kalandnak” és „katonai lázadásnak”, valamint „hazánk és népünk hátába szúrásnak” nevezte Prigozsin cselekedeteit. Párhuzamot vont az első világháború idejével – majd ez hatalmas területek elvesztéséhez és a polgárháború tragédiájához vezetett.
▪️ Ma minden erő egységére és konszolidációra van szükség, minden viszályt, amit az ellenség kihasználhat, félre kell dobni.
▪️ „Amivel szembenézünk”, az személyes árulás és árulás.
A kiemelt részt jól érzékeli csak a saját felelősségét nem.
Én holnap hajnalban húznék valami mókásat ha nekik lennék.Ezt szerintem is elbaszta. Ebből jól már nem fog kijönni. Csodálkoznék ha ezt a helyzetet az ukránok nem használnák ki a fronton.
A mór megtette kötelességét a mór mehet ? Nem rossz elgondolás , az ukránoknak egy legyőzhetetlen "vezér" Prigo ha bukik már előny , az oroszok meg rájöhettek , hogy egy 25.000. fős profi sereg egy labilis elméjű vezetővel mennyire veszélyes a kialakult struktúrára ! Olyan képeket , videókat láttam már az MI által készítve , hogy gyakorlatilag alig akarok hinni a szememnek és a fülemnek annyira elbizonytalanodtam !Állítólag a brit szolgálatok lebeszélték az ukránokat a támadásról, helyette a PSYOPS és információs műveletek erősítésére vezetik őket.
Úgy néz ki az ukránbarát, eddig PSYOPS-kötődést mutató internetes ennek megfelelően el is kezdték Prigozsin ukrán ügynökként való bemutatását, illetve a hangolást egyelőre humoros(abb) formában.
Igen, ha ezt megpróbálja bárki, akkor sok sikert az emberiségnek. A sok kis frakció nekünk a legrosszabb forgatókönyv, mert tuti vodka gőzös nacionalista tábornok is maradt még az oroszoknál is, aki beletenyerelne a piros gombokba.Erre lehet reakció, hogy a NATO megszállja az országot. Mert ennyi atomfegyvert nem szabad meghagyni egy összeomló birodalom romjain kialakuló, kitudja minek.
Jogos. A Kreml és az ukránok más-más okból, de közös platformra kerültek, ha innen nézzük (megint?...).
Ezt egyetlen dolog dönti el. Ha nyer, akkor helyes volt, ha becopódik, akkor árulás.Jelen helyzetben Prigozsin tette árulás. Lehet, hogy ő azt hiszi, hogy helyes amit tesz, és az is lehet, hogy tényleg az.
Sztem Tom Clancy egyik nem ismert művét adják elő.Azert ebbol a szemunk elott zajlo paradebol eleg jo kis konyvet lehetne irni.
Mit baszott el? Nincs és nem is volt választása: olyan nincs, hogy harcok közepette egy egység megindul a saját feje után. (Ilyen szituban mindenki a vezetést utálja, mert (azok) nem tudnak soha elég jók lenni, mindig kéne még több lőszer, ember, kaja, pia, meg miért nem kapnak nőket, stb.) Ez színtiszta, tényállásszerű árulás, márpedig arra egyetlen lehetséges reakció lehet: Prigozsin meghal, a zenészek meg húznak szépen vissza a helyükre, de immáron tényleg lőszer nélkül.Ezt szerintem is elbaszta. Ebből jól már nem fog kijönni. Csodálkoznék ha ezt a helyzetet az ukránok nem használnák ki a fronton.
Tévedsz!Ezt egyetlen dolog dönti el. Ha nyer, akkor helyes volt, ha becopódik, akkor árulás.
Igen ám,de valahogy a túlvilágon nem tudja elkölteni. Valami másnak kell legyen a háttérbe,a pénzt a fegyvert putyin adta,meg mennyien lehetnek még egyáltalán,egy része ukránba a másik fele afrikába szédeleg,ő se gondolhatta komolyan hogy lenyom egy egész ruszki hadsereget,lehet tárgyalni akart putyinnal és ezt a módot választotta mert másképp tettek magasról a fejére,nem vették komolyan,aztán a régi ismeretséget probálta kihasználni hogy majd az lesz hogy putyin szól neki hogy jolvan prigo gyere mond el mi bánt,csak épp az ellenkezője történik,gyakorlatilag putyin válasza a megsemmisítés.Az sem elkepzelhetetlen, hogy Prigot lefizették nyugatrol.
Azok a milliardok igy jobban hadznosulnanak a reszukrol mint az ukrikba ontik.