1.Egy biztos, ezzel az ál értetlenkedéssel sikerült kikerülnöd a válaszadást az eredeti kérdésre. Célodat elérted, még ha nem is a legelegánsabb módon.1. Igazad van, a hülyéket nem értem meg - így téged sem. Menthetetlen vagyok.
2. Az oroszok miért állomásoztatnak ott atomfegyvereket? "Az orosz hadsereg Iszkander-M típusú rakétákat szállított Oroszország legnyugatibb területére, a kalinyingrádi enklávéba. Ez két dolog miatt idegesíti a NATO-t: a kalinyingrádi enklávé Lengyelországgal és Litvániával szomszédos, és az Iszkander-M egy olyan rövid hatótávolságú, hadszíntéri kvázi-ballisztikus rakétarendszer, ami atomtöltet célba juttatására is alkalmas. A hagyományosan ruszofób lengyel politikai elit értelemszerűen fázik attól a gondolattól, hogy ilyen orosz fegyverek legyenek a szomszédjában" Talán még te is megérted őket.
Úgy tudom, hogy a lengyelek nem (sem) akarják megtámadni az oroszokat.
3. Venezuelában akkor állomásoznak vagy kötnek ki, amikor akarnak. Eddig erre nem nagyon volt lehetőség (talán Kuba volt). Azt is mondták az oroszok annak idején (kifejezetten jelezték), hogy hazánkban nincs atomtöltet. Később kiderült, mégis volt. Te hiszel még a tündérmesékben?
2. "In November 2008, the Russian president Dmitry Medvedev in his first annual address to the Federal Assembly of Russia announced plans to deploy Iskander missiles to the Kaliningrad Oblast, Russia's westernmost territory on the south-eastern coast of the Baltic Sea, if the U.S. went ahead with its European Ballistic Missile Defense System.[47][48] On 17 September 2009, US president Barack Obama announced the cancellation of the U.S. missile defense project in Poland and the Czech Republic.[49] The following day, Moscow indicated it might in turn cancel the plans to deploy Iskander missiles to Kaliningrad;[50] a few days later, the decision not to deploy was confirmed by Medvedev.[51] On 23 November 2011, President Medvedev indicated that Russia might deploy Iskander tactical missiles in the Kaliningrad region as part of Russia's reaction to the United States' reformulated missile defence plans in Europe."
3. A kikötés és az állomásozás nem ugyan az. Milyen hajók? Milyen fegyverzettel? Mondom, várjuk meg, hogy lesz-e ilyen.
A Tu-160 hatótávja nem ígényli, hogy Venezuelában állomásozzon. Azért ezt még te is beláthatnád. Szóval teljesen mindegy, hogy volt-e fegyver vagy sem a gépeken. És könyörgöm, ne kezdjük már el a hideghábórús történeteket, meg Csernobilt, meg Hruscsovot.