[BIZTPOL] Szíriai helyzet

Így van, marhaság. Köszönöm, hogy belátod végre. Az meg ne zavarjon, hogy a felvetés tőled származott, én csak egy példát hoztam fel arra, hogy miért hülyeség az elméleted: a közös nevezőre jutás nekem bőven elég, nem várom el, hogy önkritikát gyakorolj. :)

ROTFL A múlt alapján Napóleonnak nyernie kellett volna és pont. Nem nyert. Pont. Akkor mégis mi és hogyan volt itt determinálva, hmm? Meg egyáltalán: a múlt vagy a szűk hely? :D
Bocs, de ez egetverő marhaság. Az orosz hadjárat veszteségei után egészen más mennyiségű és minőségű erőforrás állt rendelkezésére Napóelonnak. Neked az előzmény az, hogy egyenlőségjelet teszel 1805 és 1815 közé, pedig totál mások a peremfeltételek...

Az extrapolációval csak óvatosan. Ennyi erővel, emrt Hunyadi elverte a törököt, akkor kis hazánk ma nekiugorhat Törökországnak? Jaj...

hiryu said
khm... ost ennyi

<div class="maskwindow"> Az a 82es fantom lehet akár igaz is, de azon a napon odaveszett az egész szír légierő. A többi nem arab, én meg arabokról beszéltem.

Az arabokat meg nem kell nekem bemutatni, személyesen ismerem őket. Olyan, amilyennek leírtad őket.
</div>

hiryu said
khm... ost ennyi

<div class="maskwindow"> Az a 82es fantom lehet akár igaz is, de azon a napon odaveszett az egész szír légierő. A többi nem arab, én meg arabokról beszéltem.

Az arabokat meg nem kell nekem bemutatni, személyesen ismerem őket. Olyan, amilyennek leírtad őket.
</div>

khmm..az a Fantom2012-es...

. <sub class="datum">2012.06.25 14:06</sub><sub class="szerzo">MTI</sub>

<a class="kek" href="http://kulfold.ma.hu/tart/pcikk/b/0/135881/1/kulfold/Sziria_szerint_a_torok_repulogep_megsertette_az_orszag_szuverenitasat" target="_blank">
printer.png
</a>

<a>+</a><a>-</a>
fontsize.png

"A török katonai repülőgép megsértette a szíriai légteret, a szíriai légvédelem reagált erre, s (a gép) Szíria területi vizeibe zuhant - folytatta. - Ami történt, az Szíria szuverenitásának nyílt megsértése volt."

Istenem...-Ehhez nem is kell katonai előképzettség!(utolsó videó)

Ha lesz valaha egy tehnikcalom 23 mm gépágyút fogok rászerelni.

"Ehez nem is kell katonai előképzettség"

Dudi

Azért elég hatékonyan  harcolnak nem?

Szíria kapott hajó elleni Jahont robotrepülőgépeket, ami miatt Amerika megint síránkozik és a békét tovább hátráltató lépésnek állítják be. Nem is tudtam, hogy olyan sok hadihajója van a szíriai felkelőknek :D

Persze,hogy siránkoznak, állítólag  két rendszert kapott Szíria, egyenként  36 db. robottal  ! Ezzel az egész tengerpartjukat védeni tudják.

A légvédelmet erősnek ítélik, most már a tenger felőli megszállás   is kockázatossá vált   !

Akkor már csak szárazföldre kell valami komoly, ha pl Izrael egy válaszcsapás vagy leszedett F-16-osok után harckocsikkal próbálkozna.

Úgy néz ki, az oroszok finoman utalnak rá, hogy nem nagyon kellene arra felé senkinek sem keresgélnie a maga "igazát". Most a kurdokkal, akiket tudtommal szeretnének Szíriában "letelepíteni", velük mi van? Ha bukik a konfliktus, mennek vissza oda ahonnan jöttek.

joker said
Szíria kapott hajó elleni Jahont robotrepülőgépeket, ami miatt Amerika megint síránkozik és a békét tovább hátráltató lépésnek állítják be. Nem is tudtam, hogy olyan sok hadihajója van a szíriai felkelőknek :D
Kapott de 2010-2011 -ben , de ezt már írtam, egyébként a Pentagon és a fehér ház tegnap kijelentette, hogy nem tudnak új rakéták (2013) szállításáról. Ez megint a nyugati propaganda. Készítik a terepet a júniusban megrendezendo Szíria konferencia -ra az újságok. Ebbol azt vonom le , hogy kudarcba fullad a konferencia.  Megint hozzák az a "csúnya, rossz, gonosz Oroszország szerepét aki fegyvereket szállít a zsarnok Asszadnak és azzal gyilkolják a" békés" polgárokat. Ezzel akadályozva a vérontás befelyezését. De érdekes módon arrol nem írnak , hogy a "felkelok " mennyi fegyvert, pénzt, kiképzést és más támogatást kapnak a nyugattol és a szunita arab országoktól. Engem nem tudnak átverni ezekkel a cikkek. Jól ismerem a propagandás modszereiket.....

Izrael szárazföldön biztosan verné még a polgárháború előtti Szíriát  is  !   Jelen világpolitikai helyzetben egy izraeli földi támadás már nagyhatalmi  beavatkozást is okozhatna   - erről Montezuma  tudna elemzést adni !

Biztosan. De kétlem, hogy Izrael ezt kockáztatná. Újrakezdődnének a robbantgatások, ami ellen eddig sem tudott sokat tenni. Másrészt a győzelme is időleges volna gyanítom és ha más nem, az USA állítaná le az oroszok miatt. Nem beszélve az áldozatokról. A levegőben jelenleg elég szabadon mozoghatnak.

Izraeli kulonleges alakulatok Szíria teruletén:

a video angol

http://vz.ru/news/2013/5/17/633092.html