1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Gasztronómia, étel-ital dinomdánom

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - molnibalage által indítva @ 2018. szeptember 13..

  1. papajoe

    papajoe Well-Known Member

    Babák,olyan házikolbászt vettem tegnap,hogy ma a tranzitban bele kellett nyúlnom az ellátmányt tartalmazó bőröndbe,és diszkréten,a ferihegyi legnagyobb kijelző előtt,leültem,és egy 30centis darabkát betoltam az arcomba,nem volt kenyér,így kényszerből a kolbászos szendókkal kellett felütnöm.
    Az utazó közönség reakcióját mindenki fantáziájára bízom...:D
     
  2. megazez

    megazez Well-Known Member

    Hát ez nekem is nagy problémám, régebben szerettem a rántott löncsöt, amit ma kapsz a boltban nem lehet kirántani mert szétesik, de ez csak 1 a sok közül.
    Kis extra a probléma megfejtésére: ahol az eddigi életem jelentős részét éltem, abban a kis városkában ismerjük a helyi cukrászt, Ő elmondta a frankót, hogy miért szar minden, amióta EU-s "törvények" "szabványok" vannak, úgy le van szabályozva, hogy egyszerűen lehetetlen normális alapanyagokat használni, minden úgy van kitalálva, hogy egyszerűbb és jóval olcsóbb legyen az előre legyártott porokkal készíteni a lehető legtöbb árút. Abszolúte senkit nem érdekel, hogy íztelen/műízű a cucc, erre van kihegyezve a szabályozás.
    Kapucínerre meg tippelni tudok, kihagyják a valódi cukrot mert az káros és helyette valami kémiai sz@rvihart kevernek bele édesítő néven, még kávé helyett kávé aroma stb...
     
    fapp_supervisor and antigonosz like this.
  3. molnibalage

    molnibalage Well-Known Member



    Kipróbáltam, egyszerű és nagyon jó. Aki akarja a végén nyomja össze a húsgombócot, úgy könnyebb a tésztával keverni.
     
  4. Mackensen

    Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

    Nem is tudom, hogy van kéne tenni? A humor, meg a szép nős topikba is elmenne.
    Ennyire béna főzős videót még életemben nem láttam. A csaj mintha nem a saját kezeit használná, hanem csak kölcsönkérte őket valakitől.
    De lehet pont ezért válik viccessé az egész.
     
    jani22 likes this.
  5. Mackensen

    Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

    Fenomenális ez a pasas. A magyar gasztro-videobloggerkedés esthajnalcsillaga.
    Mostanában vett magának egy indukciós főzőlapot. Várom a további videóit.
     
    megazez likes this.
  6. Lator

    Lator Well-Known Member

    Se csajka, se benzinfőző, ez így nem is érdekes:);)
     
  7. Mackensen

    Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

    Ehunn e! Indukciós főző!!!
     
  8. dudi

    dudi Well-Known Member

  9. papajoe

    papajoe Well-Known Member


    Semmi cicó!
    ;)
     
  10. megazez

    megazez Well-Known Member

    Alatta a kommentek nagyon ütnek, ekkora tahó parasztokat életemben nem láttam... Lehet nekem sok ez így csapatépítő után, de én sem baszogattam ennyit a corvinusos csapatot akik pechükre pont velünk 1 időben jötte csapatépítőzni...
    Éééééssss, hogy ne szakadjunk el a gasztró témától, tegnap este ebédre csináltunk jó kis kandós paprikás krumplit jó sok kolbásszal, nagyon jó lett. Ifi szálló udvarának másik végében a corvinusos csapat "fiú" tagjai (erősen idézőjelben) már ott bajban voltak, hogy nem tudnak fát hasogatni arra szépen megkértek minket :)
    Azután összeszenvedtek valami tüzet és végül tőlünk elkérték inkább a gázt egy másiki bográcsnak, na az egyik csajszi tőlünk mondta, hogy ők is paprikás krumplit csinálnak, én mint hobbi szakács felajánlottam szolgálataimat többedmagammal, mert a mi pkrumplink elsőosztályú! Ezt illedelmesen visszautasították mert ők is nagyon jót tudnak csinálni (mondták ők), de jelezték, hogy társaságnak nem vagyunk utolsók szóval maradjunk és nem bántam meg, hogy maradtunk mert egy új fajta paprikáskrumpli receptet hoztam a nagyérdemű HTKA olvasói számára:
    Szóval kell egy bogrács benne zsír, erre azonnal rádobni a hagymát és a kolbászt (jelzem mi pislogunk de ők nagyon finomat csinálnak szóval várunk), amikor felolvad a zsír a hagyma és a kolbász alatt
    MOST mindenki bontson egy sört vagy igyon egy felest és üljön le!
    mehet bele a felkarikázott paprika és paradicsom!
    én ennél a pillanatnál kérdeztem meg, hogy bocsi ti véletlenül nem lecsót csináltok? határozott elutasítás a hölgytől, hogy ő így ismeri, mi ekkor visszavonultunk röhögni mert megbántani nem akarunk senkit nameg kiszáradtunk és feltöltöttük poharainkat.
    Na mire visszaértünk akkor volt kb kész a lecsó, ha lecsót csináltak volna, tudjátok szépen összeesett a paprika stb...
    És akkor öntik fel vízzel a cuccost és raknak bele 2-4 kiló kockázott krumplit, sót, borsot (tőlünk kaptak mert nem volt nekik) és őrölt pirospaprikát.
    Átolvastam a szöveget egy kicsit összevissza de ez lehet a másnaposság hatása BOCS.
     
    zeal and vilmoci like this.
  11. dudi

    dudi Well-Known Member

    Ott követtél el hibát,hogy elkwzdted olvasni a kommenteket.
     
  12. Ooorky

    Ooorky Well-Known Member

    Régi korok ételei + ráadásként orosz konyha:





     
  13. molnibalage

    molnibalage Well-Known Member

  14. Pocok75

    Pocok75 Well-Known Member

    Mai ebéd!
    BBQ Time! ?
     
    jani22, Mackensen and molnibalage like this.
  15. papi

    papi Well-Known Member

    300+ videója van a srácnak érdemes ránézni a csatornájára.
     
    KoviUbi and Pocok75 like this.
  16. Mackensen

    Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

    A kése is nagyon jó. Egy ideje azon agyalok, hogy rendelek egyet.
     
  17. papi

    papi Well-Known Member

    Mi egy nagyon hasonló japán séfkést vettünk pár éve. Jobban ívelt az éle, de maga a penge nem ennyire magas. Hagymát, zöldséget apróra vágni eszméletlen könnyen és hatékonyan lehet vele. Azt viszont nem kedvelem benne, hogy a hús vágás közben szeret feltapadni a pengéjére. Például pörikockánál engem bosszant, hogy 3-4 is feltapad egymás fölé, amiket vagy lelökdösök, vagy amikor úgy érzik akkor leesnek és szétgurulnak. Jó esetben a vágódeszkán vagy az asztalon, rossz esetben azon a tetves járólapon, amin minden meglátszik. Ilyen esetben húsvágás után fel is kell mosni. Az a márvány járólap volt az egyik legbutább döntésünk. Az egyetlen jó dolog benne, hogy nyáron a melegben nagyon kellemes rajta mezítláb mászkálni.:)
     
  18. Mackensen

    Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

    Hmm... mintha velem is előfordúlna ilyesmi, de sose tulajdonítottam neki különösebb jelentőséget.
     
  19. jani22

    jani22 Well-Known Member

    Valahogy betévedtem ebbe az oldalra nagyon olyan éhes lettem (kaja van bőven itthon, de ez más. :D) .
    Hogy ne csak én szenvedjek, így belököm ide! 1 jóakaró. :D :eek::hadonaszos:

     
    zeal likes this.
  20. zeal

    zeal Well-Known Member

    Ha egyedul van a konyhaban, akkor nincs kivel orditania, es igy egesz szorakoztato. :)
     
    antigonosz and jani22 like this.

Ezen oldal megosztása