"Nem kell kisregény, az alapvető gondok is bőven elegek."
Nézd az alapvető gond az, hogy valaki tud egy idegen nyelvet mégsem érti amit olvas. Illetve ha hibás a szöveg, nincs szaktudása megítélni azt, hogy hülyeség amit olvas.
Mondok neked egy valós példát:
Egyetemen csoport munka volt, kaptunk egy szöveget Alaszkai olajfinomítás témában.
Nekem akkor még nem volt angol nyelvvizsgám , a csoporttársnőm felső fokon beszélt angolul. Első körben meg kellet értenünk a szöveget.
"Ott volt egy olyan mondat angolul, hogy a helyi olajtársaság a saját pénzén vásárol a halászoknak rádiót és szonárt. Azért, hogy a rádióval felfedezzék a halakat és a szonárt, hogy képesek legyen a kommunikációra."
Így magyarul leírva látszik, hogy valami félre ment. Én mondtam a csoporttárs nőmnek, hogy ez hibás fordítás. Ő azt mondta az van oda írva.
Mondom igazad van de attól ez még hülyeség.
Végül nem tudtunk megegyezni, hiszen ő felső fokon tud angolul, ne okítsam ki őt nyelvvizsga nélkül.
Azóta van egy olyan meggyőződésem, hogy a nyelvtudás tárgyi tudás nélkül csak arra jó, hogy a világ minél nagyobb részén tudják rólad, hogy hülye vagy
Szerintem a belinkelt videóval is csak ennyi probléma volt. Nyelvtudás tárgyi tudás és forrás kritika nélkül .
Írhatnék hozzá HTT-t , de minek?
Őt nem fogja érdekelni, az oda kommentelőket szintén, e mellet elhangzik vagy 200 mondat amiből 180 nettó hülyeség.
Ha mind a 180-ra írok átlag 5 mondatott az 900 mondat. És kinek írnám ezt?
Őket nem érdekli, ti meg tudjátok a "helyes" válaszokat.
UI.: UFO topikban betettem egy érdekes 6 részes videó sorozatot. Ha van időd nézd meg, érdekelne róla a véleményed.