Ehhez csak azt tenném hozzá, hogy a TARDOC-ról, amit itt többen lobogtatnak mint valamiféle igazságkoncentrátumot, még mindig nem derült ki hogy, pontosan mit is akar ábrázolni (első találat % os esélye, köszönjük emese, mi alapj), milyen számítások és milyen foradatok alapján, pedig konkrétan rákérdeztem nálad is, és nem jött érdemi válasz.
Én meg konkrétan válaszoltam.
Első közelítésben a D22 löveggel számolt első találati arány konkrétan azt a görbét közelíti, csak felülről.
De most majd számolok egyet a
@Hpasp által betett jenki löveg szórásával is.
De az csak a lövegre vonatkozik, célzási hiba nélkül. Ezért felülről.
Az furcsa, hogy folyamatosan a lövegek natív szórásával jössz és még az sem esik le, hogy még azzal is 1500-2000 méteren álló célt 95% valószínűség felett csak igen sok találatból találnának el. Nulla célzási hibával, tökéletes távolságméréssel.
A csatatéren meg zaj, füst és egyebek vannak, amik a távolságmérést is nehezítik.
Meg akkor jó lenne, ha kifejtenéd hogy ha szerinted kb. egy távcső jellegű optikai cucc elég, akkor szegény buta mérnökök mit fárasztották magukat olyan komplex tűzvezető rendszerek megalkotásával, amivel...? Nem volt jobb hobbijuk?
Ami lézerrel mér távolságot, csőkopást, csőhőmérsékletet, a lőszer hőmérsékletét és n+1 más paramétert mér, mint szél, hőmérséklet, páratartalom és levegősűrűség ebből meg viszkozitás.
Egyeseknek meg az érve az, hogy deháááááááááá pontosan mérnek távolságot, akkor 1500 méteren miért 50%? Azért bakker, mert 0 hibával a löveg ismert szórásával alig efeletti értékek jönnek ki nagyobb kört véve célnak, mint a cél jellemző mérete.
És látod, a görög tender lövészeti céljait és eredményét.
Van olyan hk, ami az 50%-ot sem érte el.
Úgy, hogy csak egy tesztpályán voltak, senki nem tüzelt rájuk, semmi harctéri dolog nem jött közbe. És inkább 1200-1300 méterről tüzeltek, mint 1600 tájáról. 2000 méter közelében nem voltak sehol.
Does any of you have any additional reliable data concerning the performance of the individual contenders in the Hellenic Tank Trials ? Any information would be appreciated! Thank you ! This is known: The tanks compared included the M1A2 Abrams, Leopard 2A5, Leclerc, T-80UE and T-84. Of these six...
www.steelbeasts.com