Aztarohadt. Akkor a T-72B mibe került volna?
Amikor ennyire szélsőségesek az arányok, akkor lehet fanyalogni a veszteségeket, de a 27 vs 400 db reláció egyértelmű.
A tömeghadseregek korában 27 db hk fing a szélben kategória volt.
Még, ha mondjuk 400 db T-55AM vs. 40 db T-80U dilemmád lenne. De itt szó nincs erről.
És még ezt is nehéz lenne megindokolni. 10:1 túlerő ellen semmiféle minőség nem használ.
Persze ok, hogy töredék személyzet kell 27 vagy akár 40 db hk-ra is, de pont az, hogy a szervezeti felépítés kötött és sírtál ríttál összevissza, hogy a data link korában nem lehet egy nyamvadt hk-t kivenni AAA célra drónt leszedni, mert jaaaaaaaaaaaaaaaaaaj, nincs elég tűzerő a "feladatokhoz", stb.
Majd aztán jössz azzal, hogy elavult a T-55AM, jó lesz a 27 db T-72 a 400 db hk helyett.
A német Leo1 jó, mert csak. Nem hiszel dolgokban.
A sok T-55AM nem jó, mert nem fejlett, de a sokkal kevesebb-94% hk. nem baj, kivéve, ha egy századból egy szájbavert hk hiányzik, ami -10%, az úúúúúúúúúúúúúúúúúristen..
Bocsánat, de ez az, ami nálam most leverte a biztosítékot.
Semmiféle koherens nézet nincs abban, amit írsz.
Teljesen rugalmas nézet szerint éppen mondansz valamit aszerint, ami éppen neked kényelmes.
Ha engem kérdeztek volna, én is az AM korszerűsítésre szavaztam volna.
Mert az járt valódi erővel.
Kb. olyan, mintha az kérdeznéd, hogy legyen 4 db Leo2A4 vagy 80 db Leo2A0. Szerined Hans melyikre szavazott volna?
Amúgy a T-55AM-hez ATGM is lehetett volna még több költéssel. Na, azzal mit nem lőtt volna ki a magyar csapásirányban?
Mekkora volt annak az átütése? És, ha nem találkozunk NSZK elit dd-ra, akkor kb. Leo1A2/3, AMX-13 és M60A1 volt a plafon?
"Kicsit" lett volna csak overkill a Bastion...