Ez az érv?Ilyenkor látszik nagyon, hogy fogalmad sincs miről beszélsz.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ez az érv?Ilyenkor látszik nagyon, hogy fogalmad sincs miről beszélsz.
Az elmúlt pár napban többször előjöttek itt az érvek melyek az előbbi állításodat tökéletesen cáfolják. Ismételgetni őket időpocséklás azt tudva, hogy vagy nem olvasod el, vagy figyelmen kívül hagyod őket.Ez az érv?
Azbelmúlt par napban egy szó nem esett a magyar T-55AM-ről már ne is haragudj...Az elmúlt pár napban többször előjöttek itt az érvek melyek az előbbi állításodat tökéletesen cáfolják. Ismételgetni őket időpocséklás azt tudva, hogy vagy nem olvasod el, vagy figyelmen kívül hagyod őket.
Nem indokoltad meg,csak bizonygattad-nagy különbség.Milyen valódi erővel járt?Meg milyen számokról beszész?Hahó!150-et modernizáltunk nem 400-at...Szóval mégis milyen elvek mentén írtad az előnyöket?és miért nem koherens a mondanivalóm?Azt meg aztán nem is értem,hogy hogy jön ide Leopard 1 meg Leopard 2.
Soha nem írtam,hogy jó a Leopard 1 mert csak.Megindokoltam a veleményem!Ezzel lehet egyet nem érteni(meg is tették sokan),de azt hazudni,hogy nem indokoltam az gyomorforgató!
Kevered a szezont a fazonnal.Ez a modernizáció az 50-es évek színvonaláról eljuttatta a 60-as évek színvonalára a T-55-öst a 80-as évek elején-közepén.Gyakorlatilag minden fillér pénzkidobás volt.A T-72-re költött pénz nem lett volna pénzkidobás.
Persze,dobálózhatunk a számokkal,de a tényen nem változtat:lett egy halom pénzért elavult harckocsink a tragikisan elavultból.
Tipikusan az az eset, mint amikor kicserélték a Trabant motorját 2 üteműről 4 üteműre.
Ja és mennyiségvsem volt belőle mert 150-et modernizaltunk.
Egyre inkább ez az érzésem nekem is ..Ilyenkor látszik nagyon, hogy fogalmad sincs miről beszélsz.
Én is ezt érzem az alapján amit írtál.Szerintem elképzelésed sincs arról mi volt a magyar T-55-ös valóság.Egyre inkább ez az érzésem nekem is ..
Ez már csak a hab a tortán..Azbelmúlt par napban egy szó nem esett a magyar T-55AM-ről már ne is haragudj...
Lehet ez volna az igazi cél ? Az építő jellegű , kulturált vita az igazi !Azért elég durva, hogy a topik hova jutott el alig 2,5 hét alatt...
A topik hsz-enik kb. 33%-a alig 17 nap alatt termelődött ki.
Ebből indult a kommentcunami.
Harckocsik harctéri alkalmazása
Eleve a gondolatok a légiharcászat topikban eléggé nem egyértelmű, hogy te csak a harckocsikra érted. Ez az 1. A kettő remek, hogy a leo 1 export változatok nem voltak butítva, míg a T-k igen, csak 1. Az egykorú butított T-k is alapvetően jobbak voltak, mint a nem butított nyugatiak. A három...forum.htka.hu
És mennyi téveszme cáfolódott meg. Legalábbis szerintem.
Meg végre valóba lett mutatva számszerű érték arra, hogy mennyi lehet a valódi találati arány nagy távolságon és nem csak egy Chally 2 hóttmákos találattal példálózás ment...
Bastion a Reflex lézeres vezetősugaras technológiáját használja-vagyis volt,az oroszoknak.(valójában ekkor még létezik a Shillelagh is a Sheridan könnyű hk-n,és az már korábban ugyanilyen lézeres vezetősugaras lett,elöbb mint az orosz megjelent)Ez már csak a hab a tortán..
Az nem a T-55AM hibája, hogy nem vettünk hozzá ATGM -et. Mutass már olyan nyugati hk-t vagy keletit, ami ATGM-es volt és kiforrott.
Akkor olvasd el újra,hogy miről írtam és mit?Elárulom a Magyar Néphadsereg T-55AM típusáról írtam(bár ez tökèletesen egyértelmű volt).A lőtéri kutyát nem érdekli milyen volt az eredeti T-55AM,mert nekünk olyan nem volt!Ezekután teljes marhaság a nálunk nem létező harckocsival érvelni!!!Ez már csak a hab a tortán..
Az nem a T-55AM hibája, hogy nem vettünk hozzá ATGM -et. Mutass már olyan nyugati hk-t vagy keletit, ami ATGM-es volt és kiforrott.
Kevered a szezont a fazonnal.Ez a modernizáció az 50-es évek színvonaláról eljuttatta a 60-as évek színvonalára a T-55-öst a 80-as évek elején-közepén.Gyakorlatilag minden fillér pénzkidobás volt.A T-72-re költött pénz nem lett volna pénzkidobás.
Mi megvettük a Kladivo rendszer legolcsóbb komponenseit(nem egy komplettet vettünk hanem összelegóztuk,hogy a legolcsóbb legyen).Még a stabilizátort se cseréltük,volt egy 1 síkban működő stabilizatorunk amivel a szerencsétlen Klavido alig tudott mit kezdeni mert azt 2 síkú stabilizátorhoz talalták ki.Imhol a számodra a Csehszlovák harckocsigyártás adatai:
Szóval ha nem Skodát venni mentél tárgyalni Prágába, akkor 1982-ig csak T-55A típust kaphattál.
1982-85 között T-72-est optikai távmérővel.
1985-től T-72M-et lézertávmérővel.
A Szovjetektől a 31db T-72-esen felül nem vehettél többet, mert nem adtak.
A Kladivó 1981-től abszolút a számunkra elérhető csúcstechnika volt.
50-es 60-as éveket emlegetni szerintem dőreség.
Mi megvettük a Kladivo rendszer legolcsóbb komponenseit(nem egy komplettet vettünk hanem összelegóztuk,hogy a legolcsóbb legyen).Még a stabilizátort se cseréltük,volt egy 1 síkban működő stabilizatorunk amivel a szerencsétlen Klavido alig tudott mit kezdeni mert azt 2 síkú stabilizátorhoz talalták ki.
Valóban készülőben van, vagy ez csak feltételélezés?+1 dolog. Készül majd egy könyv ami bemutatja a magyar T-55AM programot valaha.
Erre van forrásod?
(csak mert szerintem ez marhaság)
Mit ízlelgessünk azon?Tudtommal a parancsnok optikai rendszerei sem kerültek modernizálásra.Nekünk teco gazdaságos AM volt nem pedig rendes AM.
1986-ban kezdtük a modernizációt,ízlelgessük csak az évszámot 1986.
Ez szép és jó, csak nem az van bele írva, amit te állítasz.Olajbúvár II. - Az ötvenöcsi
Ma folytatjuk a Szekeres József nyugállományú ezredessel készített interjú leközlését a második résszel. A módszer változatlan, vagyis a szöveg nem mindenhol egyezik szóról szóra a hanganyaggal. Nem is szaporítjuk tehát tovább a szót, inkább átadjuk az ezredesnek.* *…www.google.com
Szekeres József nyugállományú ezredes
Nem,rosszabb van beleírva...Ez szép és jó, csak nem az van bele írva, amit te állítasz.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..