Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nem létezik olyan öntvény ami erősebb lenne mint a hengerelt acél. Persze ettől lehet erősebb egy öntött torony a hegesztettnél, de akkor ott vagy nem azonos a technológiai színvonal vagy jóval több anyag van az öntött toronyban.Már a 80-as évek végén "kitalálták". A T-90A tornya az Objekt-187 alapján készült. Nagyjából ugyanazt a védelmet nyújtja mint a régebbi öntött, jelentéktelen mértékben erősebb csak.
Valahol olvastam ( ne kérdezd hol, mikor), hogy a Csecsen háborúk hívták életre.Mondjuk azt elmagyarázhatná nekem valaki, hogy mi a bűbánatnak a Terminator vagy BMPT vagy épp mi az adott evben az aktuális neve(akármelyik gyártó akármelyik változata).
Erre jó az IFV...Valahol olvastam ( ne kérdezd hol, mikor), hogy a Csecsen háborúk hívták életre.
Városban, hegyek között a nagy csőemelkedés és a tűzgyorsaság hiányzott. Sok,kicsit célra kellett lőni, ami egy tankal nem nagyon volt megvalósítható.
"Shilka" -val próbálkoztak, de gyenge volt a védelme, ezért pimpelték ki a "Terminator"-t. Elméletileg városi harcra fejlesztették, gyalogságot támogatni.
Persze tévedhetek...
Ez egy extra tűztámogató jármű, szükség esetén csapatlégvédelmi képességel.Erre jó az IFV...
Eredetileg a harckocsi alegységekbe integrálva kellett volna mozognia, hogy IPTR-eket és lőállásokat küzdjön le, akár többet is egyszerre. Pár hónapja írtam is, hogy a 70-es évek végén 80-as évek elején vetették fel az ötletet, mikor elkaszálták a "dobjunk rá atomot oszt cső" doktrínát.Erre jó az IFV...
Erre jó az IFV.Ez egy extra tűztámogató jármű, szükség esetén csapatlégvédelmi képességel.
Olyan raksit raksz rá amilyet csak akarsz.
Oda mégis minek? Mi az amit egy marha nagy mezőn nem lő szét a harckocsiágyú? Amúgy miért kéne kiszállnia az IFV-ből a lövészeknek? Tán nem tud úgy lőni ha benne ülnek?Szerintem a nagy kiterjedésű tagolatlan nyílt terepekre tervezték ahol a harcjárművek tűztámogatása szükséges de a desszant biztosítása csak lassítaná a manővert. és mivel az ellen gyalogságának nincs hova elrejtőzni (nem feleslegessé teszi a desszant alkalmazását) de nagymértékben csökkenti. tehát egy speciális jármű.
Erre jó az IFV.
Naná, csak ez azt jelenti, hogy további járművekkel buffolod fel zl/ezredet, ami $$$.Az IFV-k páncélzata még mindig harmat gyenge. Ha választanom kellene mi adjon tűztámogatást nekem, akkor én biztos, hogy a BMPT-re szavaznék.
Ige, de nem visz embert. Ezzel csak szetlőni lehet dolgokat, a gyalogságot legyőzni nem.Az IFV-k páncélzata még mindig harmat gyenge. Ha választanom kellene mi adjon tűztámogatást nekem, akkor én biztos, hogy a BMPT-re szavaznék.
Ige, de nem visz embert. Ezzel csak szetlőni lehet dolgokat, a gyalogságot legyőzni nem.
A gyalogság ellen a leghatékonyabb a gyalogság. Ha fejed tetejére állsz sem vagy képes még a modern fegyverek erejevel sem a gyalogságot kiűzni az állásaiból ha van ideje védelemre berendezni a terepet.
Ami végül kb. MBT árban van vagy a végén még felette...
Felesleges ha ott az IFV. No meg honnan szereznek hirtelen dupla mennyiséget amikor a városba érnek a mezőről?Nem IFV helyet van a BMPT hanem mellette....
Annó úgy számoltak az oroszok, hogy nyílt terepen 2 MBT + 1 BMPT. Városban 2 BMPT + 1 MBT a formáció.
A gyalogság mellőzéséről szó sincsen. Az megy továbbra is IFV-n.
Nem tudom mennyibe kerül. Először ezt kellene megtudni, utána érdemes arról beszélni, hogy megéri-e?