Mondjuk ezt az autoloader dolgot nem értem. Mármint azt, hogy miért hiba. No meg 79-ben M60A1... azt miért nem a T-62-höz mérték 79-ben?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Mondjuk ezt az autoloader dolgot nem értem. Mármint azt, hogy miért hiba. No meg 79-ben M60A1... azt miért nem a T-62-höz mérték 79-ben?
Ez volt a doksi, eléggé egyszerűsít:Mondjuk ezt az autoloader dolgot nem értem. Mármint azt, hogy miért hiba. No meg 79-ben M60A1... azt miért nem a T-62-höz mérték 79-ben?
Mit tudom énMondjuk ezt az autoloader dolgot nem értem. Mármint azt, hogy miért hiba. No meg 79-ben M60A1... azt miért nem a T-62-höz mérték 79-ben?
Pont össze vagyunk veszve.Mit tudom én
Kérdezd meg a CIA-tól
Tán (???) ez az általános lőszerkiosztás a jelenlegi ukrán-orosz háborúban. A kérdés persze az, hogy ez hogy kerül a töltőgépbe.
Bármilyen mozgó járművet (és állót is) könnyebb eltalálni APFSDS-el mint bármi mással, mert az a leggyorsabb és leglaposabb röppályájú a lövedék. A másik fontos dolog pedig az, hogy szinte minden ukrán tankon van ERA így a 3BK-18M csak a legszerencsésebb esetben képes kárt tenni az ellenséges harckocsikban (nem tandem a harcirész). Gyakorlatilag az ERA miatt az APFSDS az egyetlen gyakorlatban is értelmezhető páncéltörő képességgel rendelkező lőszerfajta harckocsik ellen.Mire jó az APFSDS, amikor az ellen harckocsijai is rejtőzködésben, vagy könnyűpáncélosokon rajtaütésben jeleskednek, nem pedig aktív harcokban, a nagyok ellen ?
Bármilyen mozgó járművet (meg állót is) könnyebb eltalálni APFSDS-el mint bármi mással, mert az a leggyorsabb és leglaposabb röppályájú a lövedék. A másik fontos dolog pedig az, hogy szinte minden ukrán tankon van ERA így a 3BK-18M csak a legszerencsésebb esetben képes kárt tenni az ellenséges harckocsikban (nem tandem a harcirész).
Elnézem sokszor az ilyen tartalmú vitákat a fórumon, néha jól szórakozom rajta, máskor vannak szàmomra új infókat tartalmazó hozzászólások is az ilyen vitákban, de alapvetően ezek hitviták....
Ennek kb 1996-ban volt talan relevanciaja, ma a top-attack raketak eseten zero, a fejlett hk lovedekekrol mar nem is beszelve.Ezek nem hitviták.
Több száz Abrams-et lőttek meg RPG-vel, meg nyíllövedékkel, történt átütés, 1 - 2 harckocsizó meghalt, és időnként a lőszerrekesz is belobbant, de egyben maradt a harckocsi, és senki nem sült ropogósra / hamuvá.
A Leclerc is nem véletlenül hasonló megoldást használ, mint az Abrams, teljesen függetlenül, meg sokkalta szerényebben, tudott Jemenben bizonyítani.
A Merkava az maga az unortodoxia. A leggyengébb páncélvédettségű, a Merkava sem olyan jó mint a reklámja, de az orrmotor mégis hatalmas védelmet nyújt a legénységnek. Egyszerűbb egy látszólag ép, de mégis nem javítható pár millió dolláros veszteséget kimagyarázni mint több katona halálát, meg a látványosan megsemmisült, tipikusan repült tornyú gépet.
A Leoparde messze erthetobb, mint a Merkavae, az legalabb muszakilag es technologiailag is a legfejlettebb hk.A Leó 2-es és a K2-es Black Panther körüli hype-ot nem értem. Elterjedt mellette a T-72-es és a T-90-es is, és mégsem tobzódnak a fanboyok, hogy azért, mert azok a legjobbak, sőt hajlamosak átmenni az eszetlen szidásukba.
Ezt én hitvitának tartom meg is mondom neked miért, a Leopárd ellen mindig fel szokták hozni a törökök Szír hadjáratát, de abból a leoparddal kapcsolatban azért nem szabad kiindulni, mert egyrészt az alap A4-t használták, másrészt olyan taktikával, hogy attól minden közép haladó strandpapucsos ATGM kezelőnek összefutott a nyál a szájában.Ezek nem hitviták.
Több száz Abrams-et lőttek meg RPG-vel, meg nyíllövedékkel, történt átütés, 1 - 2 harckocsizó meghalt, és időnként a lőszerrekesz is belobbant, de egyben maradt a harckocsi, és senki nem sült ropogósra / hamuvá.
A Leclerc is nem véletlenül hasonló megoldást használ, mint az Abrams, teljesen függetlenül, meg sokkalta szerényebben, tudott Jemenben bizonyítani.
A Merkava az maga az unortodoxia. A leggyengébb páncélvédettségű, a Merkava sem olyan jó mint a reklámja, de az orrmotor mégis hatalmas védelmet nyújt a legénységnek. Egyszerűbb egy látszólag ép, de mégis nem javítható pár millió dolláros veszteséget kimagyarázni mint több katona halálát, meg a látványosan megsemmisült, tipikusan repült tornyú gépet.
A Leó 2-es és a K2-es Black Panther körüli hype-ot nem értem. Ahova mentek a Leopárddal, az derült ki, hogy az istenített Német fegyverek csak bemutatóteremben használhatók, de harctéri körülmények közt, amikor menni kell árkon bokron meg befagynak / koszolódnak / szétesnek / repül a tornyuk. Elterjedt mellette a T-72-es és a T-90-es is, és mégsem tobzódnak a fanboyok, hogy azért, mert azok a legjobbak, sőt hajlamosak átmenni az eszetlen szidásukba.
Ezt én hitvitának tartom meg is mondom neked miért, a leopárd ellen mindig fel szokták hozni a törökök Szír hadjáratát, de abból a leoparddal kapcsolatban azért nem szabad kiindulni, mert egyrészt az alap A4-t használták, másrészt olyan taktikával, hogy attól minden közép haladó strandpapucsos ATGM kezelőnek összefutott a nyál a szájában.
Ami pedig a német fegyverek , ez esetben a Leopard bemutató fegyver státuszát illeti ,ezt egyértelműen megcáfolták pl az afganisztáni hadszintéren történő működésükkel. Tudomásul kell venni a mai modern harceszközöket folyamatosan az előírt módon karban kell tartani ,legyen az német, amerikai ,izraeli vagy orosz nincs különbség.
A teknőben lőszert tárolni meghaladott, de minimum hazárdos dolog, és csak azok ragaszkodnak hozzá, akik vagy speciális elveket vallanak (Németek), vagy teljesen szarnak a hadseregükre (Britek), vagy hiperkorruptak (Oroszok), vagy unortodoxiában élnek (Izrael).
és a franciákat hova sorolod? vagy a koreaiakat? vagy a törököket (Altay)
nem hitivta, ja...eddig csak 100szor rágtuk át, hogy az abrams-en kívül minden hk hord a teknőben is lőszert (ami azt illeti valójában az Abrams-nak is van ott tárolója)...de te azért 102.-jére is leírod ugyanazt a hülyeséget....
és a franciákat hova sorolod? vagy a koreaiakat? vagy a törököket (Altay)
nem hitivta, ja...eddig csak 100szor rágtuk át, hogy az abrams-en kívül minden hk hord a teknőben is lőszert (ami azt illeti valójában az Abrams-nak is van ott tárolója)...de te azért 102.-jére is leírod ugyanazt a hülyeséget....
Te miért nem bírod elfogadni, hogy én mit preferálok ? A mostani konfliktus alapján szerinted mire jó a T-72B / T-80BVM / a toronyrepülésen kívül, hogy most ne a Szent Leopárdodat szidjam ? Hány halott Orosz / Ukrán harckocsizó választaná a Black Eagle / Jatagán párost a tyúkketreces T-72-es / T-64-es helyett ?
Meg szerinted Kik találták fel a sofőr melletti lőszertárolót, és hogyan fejlesztették tovább a dizájnjaikat ? Annyit elárulok, nem a Németek. Ezeket valóban 1000.-szerre átrágtuk, de te továbbra is ragaszkodsz a meghaladott dologhoz, meg nem bírod elviselni, ha mások mást választanának.
A Leclerc-nél kompromisszum eredménye, különben teljes szélességében kihasználja a toronyhátult, én kísérleteznék a bővítésével, és ami meg kényszerűen a teknőbe megy, ott az üzemanyagtartály, ami Jemenben megfogta a Metyisz-M-et, de erről is mit hitvitáztatok @fip7 -el.
A K1-88-ast azt szarnak tartom, elfuserált Abrams leszármazott. És a K2-es Black Panther is csak üdvöske, agyonhype-olt.
Az Altay-ról meg egyetlen műszaki rajz nincs, meg nagyon lassan halad a fejlesztése, nem enném forrón.
én pont leszarom, hogy te mit preferálsz....a kérdés az, hogy képes vagy-e tényeket obejektíven értékelni vagy pedig mindig a saját valóságodhoz hajlítgatod őket, ami meg nem illik bele azt következetesen ignorálod....
én pont leszarom, hogy te mit preferálsz....a kérdés az, hogy képes vagy-e tényeket obejektíven értékelni vagy pedig mindig a saját valóságodhoz hajlítgatod őket, ami meg nem illik bele azt következetesen ignorálod....
Az a baj hogy valódi háborúban SOHA nem mutatkoztak be ezek az eszközök.A sofőr melletti lőszerrekesz abból a megszokásból fejlődőtt ki, hogy a világháborús harckocsik 5 fősek voltak, a sofőr mellett ült a homlokgéppuskás / rádiós / segédvezető, "feleslegessé" vált, és a helyére plusz lőszerkészletet raktak be, mint a Centurion-nál és a T-44-esnél. A T-44-est gyorsan váltotta a T-54-es széria, de az alapelrendezés maradt. 1945 - 1982 között számos helyszínen megfordult a Centurion és a T-54-es család. Származási országában, Angliában és a Szovjetunióban viszont 1962 / 67 környékén kezdték fokozatosan nyugdíjazni, a teljesen új fejlesztések, a Chieftain és a T-64-es javára, mindkettőnél a torony alatt van a lőszerkészlet, és középett ül a sofőr, fekvő pozícióban.
És idővel elérkeztünk az Abrams - Leclerc - Black Eagle szentháromsághoz, de miért futjuk újra és újra azokat a köröket, Miért vagy képtelen elviselni mások objektívákra alapozott véleményét.
Egy valódi háborúban örömmel stoppolnám le a Jatagánt, vagy a Leclerc-et, a többiek meg menjenek a Leóikkal, öngyilkos bevetésre.
De nem csak ez hitvita. Még az is hitvita, hogy az üzemanyagtartály nyújt-e védelmet, mint a Leclerc-nél, @fip7 , megidézlek a régi vitátok felelevenítésére