Az a baj hogy valódi háborúban SOHA nem mutatkoztak be ezek az eszközök.
Nem értelek.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Az a baj hogy valódi háborúban SOHA nem mutatkoztak be ezek az eszközök.
Mindenhová is lőszert pakolsz....mert nem tudod hol állsz meg. A többi, klímás irodai bohóckodás, US példát alapul véve, a valóság teljes ignorálásával.
Érted....Nem értelek.
Érted....
Lásd a napi 100 gránát+-t az ukránoknál....
Az általad is vízionált képességek fenntartása, valós harctéri körülmények között, olyan log-ot kíván ami az USA-n kívül senkinek nincs meg. Szimplán anyagi korlátok miatt.
20 éve a Francik úgy terveztek, hogy 3 hét max mire lefüstölnek minden elektronikát, utána szimplán az acélgyártás mennyisége lesz a meghatározó.
Aki több acélt gyárt egységnyi idő alatt, az nyeri a háborút.
Az oroszok kb telibe vették a francia elektronikát, haditechnikát a 2000-es évek végén, 10-es évek elején.A Szovjetunió annyit változott, hogy Oroszország lett helyette, és papíron független Fehéroroszország, meg Közép-Ázsia, de Putyin vakarja az ő hátukat, de ők is az Oroszokét, és ők vannak jobban Oroszországra utalva, nem pedig fordítva. És cserébe az Oroszok Fehérorosz közvetítéssel Francia műszerezettséget szereztek, és szerelhettek a harckocsijaikba és repülőikbe.
Nem mintha önálló tervezőirodák és tudás is lenne echte Oroszoknál, pl. Kolomnában.
Nemetek, franciak, lehet. Svedek, nem tul valoszinu (100 eve az oroszok elleni vedelemre gyurnak.)Az oroszok kb telibe vették a francia elektronikát, haditechnikát a 2000-es évek végén, 10-es évek elején.
Nem véletlenül lettek a franciák sarokba szorítva a tengeren túlról.
A T-90, ugyan azokkal az elektronikai rendszerekkel van felszerelve mint egy Leclerc.
Sőtt, a légióban használt "Pirate" red-dot-ot is vettem már ankarában kalasnyikov gyártmányként, úgy hogy minden belső panel feliratozása francia volt, kívül ciril betűs.
Az a baj hogy ignoráljuk a valóságot....
A németek, svédek, franciák iszonyatos mennyiségű tech infót adtak át, sőtt gyárakat is telepítettek.
Heggesztők tanultak La rochell-ben, Kiel-ben, Rotterdam-ban...
Német, Francia tanárok dolgoznak lassan 2 évtizede az ottani szakmunkás képzőkben.
Miről beszélünk?
Elmaradottak, szarok.....De egy teljesen ismeretlen hajóra ( Mistral) Kipattintanak megfelelő helikoptereket....
Értem én...
a Leopárd ellen mindig fel szokták hozni a törökök Szír hadjáratát, de abból a leoparddal kapcsolatban azért nem szabad kiindulni, mert egyrészt az alap A4-t használták, másrészt olyan taktikával, hogy attól minden közép haladó strandpapucsos ATGM kezelőnek összefutott a nyál a szájában.
Érdekes, amikor az 1970's évekből származó T-72-est anyázzák a fórumon, akkor sosem kerülnek elő ezek az objektív körülmények....
Pl., hogy a T-72M az nagyon messze van a T-72B-től, vagy, hogy hót hülye arabok ülnek benne és össze vissza kószálgatnak ész nélkül.
én pont leszarom, hogy te mit preferálsz....a kérdés az, hogy képes vagy-e tényeket obejektíven értékelni vagy pedig mindig a saját valóságodhoz hajlítgatod őket, ami meg nem illik bele azt következetesen ignorálod....
Te is rendre torzítasz szándékosan.
Összeszedem magamat, írhatok kisregényeket, érdemi infókkal, objektíven, te meg csak vered a hisztit, hogy mindenki hülye, aki nem Leó 1-esben és Leó 2-esben utazik, közben azért vannak rajtuk kívül más harckocsik is. Pl. régi témaként kihangsúlyoztad, hogy "mindenki Leó 1-est vett a Centurion / M47 / M48-as Patton után, nem véletlenül", én meg csináltam kimutatást, másodjra írtam le ugyanazt, hogy kik, miért vették a Leó 1-est, és fő ellenlábasaként az M60-as Pattonről is írtam teljesen új és terjedelmes posztot, hogy népszerű és ténylegesen megszolgált harckocsi, nem csak a Németek vannak monopol helyzetben, mint ahogy állítod.
Vagy az újabb 1000 éves dilinknél amint írtam, a Britek és a Szovjetek több megoldást fejlesztettek, egymástól teljesen függetlenül, hasonlókat / részben hasonlókat, és váltottak is, amíg jól ment az államgépezet, addig a Németeknél innováció az sosem volt, sőt görcsösen ragaszkodnak az elavult megoldásokhoz és költesz hozzájuk alternatív magyarázatokat ? Erre nem tudsz válaszolni.
És az Orosz / Ukrán harckocsizók jelen háborús teljesítményét / veszteségrátáit sem véleményezted, hogy mennyire jó / öreg / nemjó gépekkel élnek.
Én a Briteket, a Szovjeteket, az Amikat, és felzárkózva a Franciákat tekintem a harckocsizás úttörőinek, nem pedig az a (hamisan szóló) lemez akadt be, hogy mindenki Német cuccot vesz, és csakis jók lehetnek. Hát nem.
a HH vége után az M60/Leo1/ stb. készleteket nyilván el kezdte mindenki kiszórni, így ezek mindenféle országba el tudtak jutni…
olyan országokban is (pl. Ausztrália, Kanada)
és ahol együtt üzemeltették a 2 technikát ott is a Leopard-ot tartották jobbnak
a Leo1 számos összehasonlító teszten vett részt
persze a britek annyira k*rvára innovatívak voltak, hogy ugyan a II. vh után a fél (nyugati orientáltságú) világot ők látták el Centurion-nal, és még az 1960-as években is ők adták a NATO standard lövegét, addigra sikerült mostanra odáig eljutni, hogy nincs harcjármű fejlesztői/gyártói kapacitásuk….
az meg, hogy a britek beleragadtak a huzagolt csövű ágyújukba pontosan megmutatja, hogy koncepcionális szinten mennyire vakvágányra kerültek
a Leo2 számos összehasonlító teszten vett részt
mit véleményezzek rajta? az ottani veszteségek okai nagyon-nagyon sokrétűek….
most ezzel megint mit kezdjek? mondjam azt, hogy a minimális objektivitás hiányzik már megint?
a szintén viszonylag objektív CAT lövészetek
Alapfeltétele a találat az átütésnek.A CAT az csak arra volt jó, hogy a célba lövés pontosságát, meg a személyzet összeszokottságát mérjék le, de semmit nem árult el arról, hogy a célba talált lövedék kilövést okoz, vagy csak felületi sérülést, meg a céltábla vissza sem lőtt. Voltak is ott furcsa eredmények, hogy a Leó 1A1 személyzet sokkalta jobban teljesített, mint a Leó 2A2-esé, akkor visszafejlődünk ?
És a Tengerészgyalogosok meg abszolút nem jártak ilyenekre, és mégis kitűnően kezelték az öreg M60A1 Patton-jeiket az Öbölben.
Alapfeltétele a találat az átütésnek.
Ez semmit nem változtat azon az egyszerű tényen amit leírtam.Az Arab - Izraeli háborúkban hány olyan JSz-3-as/ T-55 / 62-es / Centurion / M48 / M60 Patton volt, amit rongyosra lőttek, de átütés nem történt, najó, csak a fém fémmel csattant, meg belülről kezdtek leszakadni fémszilánkok, és a komplett személyzet kábultan, de kimászott a látszólag ép harckocsiból, és az is veszteség / kilövés / és hadizsákmány.
Vagy a tesztlövészetek során lőttek T-72M1-re 3 + 5-öt, átütés nélkül, és csak a 9. vitte át ! Közben valóságban a T-72M1 sem lett volna álló agyaggalamb, kivéve ha süket / vak / debil a bennük ülők.
A CAT az csak arra volt jó, hogy a célba lövés pontosságát, meg a személyzet összeszokottságát mérjék le, de semmit nem árult el arról, hogy a célba talált lövedék kilövést okoz, vagy csak felületi sérülést, meg a céltábla vissza sem lőtt.
És a Tengerészgyalogosok meg abszolút nem jártak ilyenekre, és mégis kitűnően kezelték az öreg M60A1 Patton-jeiket az Öbölben.
Voltak is ott furcsa eredmények, hogy a Leó 1A1 személyzet sokkalta jobban teljesített, mint a Leó 2A2-esé, akkor visszafejlődünk ?
Posztjaimban a Hidegháborús Leopárd 1 és M60 Patton rendszeresítőket / felhasználókat vettem lajstromba, nem pedig azt, hogy Bahrein / Brazília és milyen országok kaptak a HH után a feleslegessé vált, töménytelen mennyiségű M60 Patton / Leó 1-est, 1 centes / pfenniges áron. És a Hidegháborúban is azzal, hogy mindkettőt 9 - 10 ország rendszeresítette, simán elterjedtek voltak.
Ausztrália a világ végén van, meg 70 / 90 Leopárd 1-essel vagy vehettek volna ugyanennyi Patton-t, mit kezdtek volna ? Kitör a NATO - VSz háború, mire ideérnek, jobb esetben a békeceremóniára érnek ide, díszegységként. Az USA-nak is fél évbe tellett, mire Irakba cuccolt, és az Ausztrália az EU-ba ? Vagy ők hol háborúznának ?
És Kanada is miért Leopárd 1-est szerzett be, helyette a véglegesített és a gyártósorról frissen kigördülő Leó 2 / M1 Abrams-ben gondolkodás nem ésszerűbb lett volna ? És 114 darab harckocsival mire mentek volna ? Azok a Leopárd 1-es rendszeresítők, akik komoly mennyiséget hoztak össze, és érdemes volt velük számolni, azok az Olaszok, a Hollandok, a Belgák, a Dánok, és a Norvégok, és semmiképp nem is az ilyen Ausztrálok meg Kanadaiak.
Vannak olyan országok, akiknek nem kéne erőltetni a harckocsizást. Az Új-Zélandiak épp ezért is számolták fel a fegyvernemüket, legutolsóik a Centurion-ok voltak.
összehasonlító teszten vett részt
idézzél már tőlem egy olyan hozzászólást amiben azt állítom, hogy az M60 szar volt....
persze az M60 kapcsán valahogy sose jön az elő, hogy az csak az USA jóindulat vásárlás miatt történt
nézd, ezekkel a nyakatekert belemagyarázásokkal én nem tudok mit kezdeni...ha a hollandok vagy a dánok Leopard-ot rendszeresítenek akkor az a szöveg, hogy ők "német vonzáskörzet"....ha Ausztrália vagy Kanada, akkor meg jönnek ezek a nyakatekert magyarázkodások....
nem tudom neked ennél világosabban leírni: sem az Ausztrálok sem Kanada nem úgy vette meg a Leopard-ot, hogy rábökött, hogy akkor legyen ez....az Ausztrálok az M60-al szemben tesztelték, és a Kanadaiak is 3 opció közül választották (Centurion upgrade, M60, Leopard).
és nyilván amikor ilyen szövegekkel jössz, akkor azért nem nehéz azt belátni, hogy ezekben az országokban komlett hülyének nézed a katonákat....
Az olaszok meg akik együtt üzemeltették őket a Leopard-ot prefereálták...ott az volt a szöveg, hogy azért mert az hegyes...