Nem csak Oroszország épült le, hanem még Ukrajna is. Én is az Ukrán harckocsizókat nemlétezőnek tekintem, pl. az Ukriknak volt 600 T-72A-juk, a Szovjetuniótól megörökölve, és abból 500-at kiárúsítottak Szudán, Etiópia, és hasonló kategóriájú Harmadik világbeli országnak, fizettek elefántcsonttal, véres gyémánttal, és kezet fognak.
Vagy más fegyvernemeknél is az Ukrán Szu-27-es pilóta első dolga az volt, hogy hadimenekült legyen a gépével Romániában.
Ukrán nehéztechnikával fölösleges számolni. A gyalogosok, páncélöklökkel, meg MANPAD-ekkel, azok, akik valóban veszélyesek.
Meg az egész összképet meg kellene nézned, hogy Kikkel, mikkel harcolnak, hogyan.
A New York Times / Forbes / és sok más neves Amerikai kormányközeli sajtó szerint 150,000 - 180,000 Orosz katonát vetettek be.
És az eddigiek alapján a következőket látom:
- 180,000 katonával,
- azokon belül is sorkatonákkal,
- ezeréves buta, lejárat előtti raktárkészletekkel,
- csökkent értékű helyi kényszersorozottakkal / lázongókkal (LNR / DNR),
- zsoldosokkal (Wagner)
- és hasznos idióta golyófogókkal (Csecsenek)
háborúznak.
Nem pedig szóltak, hogy hé, két év múlva háborúzunk, tessék felkészülni meg mozgósítani. Ebből lett a kapkodás és balfaszoskodás.
A szuperhatalmi ambíciókról annyit, a véleményemért tudom, fogok kapni, de akkor is vállalom: Putyin az utóbbi idők legostobább orosz politikusa. Hiperkorrupt, végtelenül ostoba, és még diktatórikus is. Putyin maffiózó volt, részese a rendszer / módszerváltás körüli kaotikus, köztörvényes időknek, utat tört a hatalomba, és tanulva mások időelőtti halálából, hízelgőkkel veszi körbe magát, akik megvásárolhatók, cserébe lehazudják a csillagokat / eget mindenről, még a sereg állapotáról is, és a valóság megbosszulja magát, így sikerült háborút indítania.
Én jóutat kívánnék Putyinnak és oligarcha / szilovnyik körének a Pokolba, az lenne a kiút ebből a megalázó helyzetből.