Szerintem a hadműveleti hibát nem vitatta senki.
Ahogyan azt sem, hogyha beragad oda bármilyen jármű, azt előbb utóbb szétlövik valamivel, valahogyan.
Viszont mi azt mondjuk itt régóta ami a videón nagyon kijött, és itt most több dolgot is említek:
1. A leopárd 2 nagyon drága és kevés van belőle. Ergó bármilyen bevetésével nagy anyagi és darabszámbeli vesztességet kockáztatsz arányosan nézve.
2. A 30 milliós tank nem 3-szor olyan jó, mint a 10 milliós. Egyszerűen nem éri meg.
3. A Leopárd 2 oldala az A6-ig bezárólag nagyon gyenge ha oldalba kapják.
4. Jól látszik a videókon, hogy az egyik Leopárd szarrá éget a saját lánctalp fölött tárolt üzemanyaga miatt. Nem láttam rajtuk nagy lyukat, sima tüzérség repeszekkel szétszedték. Általam sokszor említett tervezési hiba!
5. Az akna az olcsó szarról és a drága szarról is leszedi a láncot. Itt jön be az, hogy nem tud mozogni, és ha nem tud akkor csak egy drága céltárgy a precíziós tüzérség világában.
6. Nehezebb tankot nehezebb elvontatni. Nem is sikerült nekik, ott maradtak ahol voltak.
7. Van egy örök vitám dudival a lövészpáncélosok páncélzatáról. Dudi szerint szar a BMP mert nincs páncélja bezzeg a nyugat!
Hát a bradley jobban páncélozott, mint a BMP-1/2. Jobban bírták? Nem úgy néz ki XD
A Lynx is pont ugyan így beszopta volna. Lánc le, jön a tüzérség és kampó.
8. Emlékszel a vitámra dudival a "gépesített lövész harcászatról", aminek kapcsán mondtam, hogy a való életben azzal csak meghalni lehet ilyen ellenfél ellen? Nah, vajon az ukránok milyen harcászattal maradtak ott szép számban?
Nem véletlen , hogy az oroszok nem csinálják már ezt a tömörüljünk nagy csapatokba majd totyogjunk, mint a szarógalamb harcászatot.
Egyszerűen annyit gyorsult a tüzérség reakció ideje és annyit nőtt a pontossága, a felderítéssel együtt, hogy nem lehet ezt komoly ellenfél ellen megcsinálni. Be is igazolódott, ismét.
És nap estig lehetne sorolni csak ennek a műveletnek a tanulságait.
A leopárd az meg a marketing hazugság szimbóluma . Ezért se baj, ha világon mindenki savazza kicsit.
Túlárazott, közepes tudású termék, pofátlan marketinggel és korrupciós eladásokkal.