Harckocsik harctéri alkalmazása

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
14 992
38 021
113
Az SzPG az hátrasiklás nélküli löveg. A GROM (amennyiben a BMP-1 lövegéről beszélünk) egy érdekes öszvér, mert alapvetően az is egy hátrasiklás nélküli löveg lenne, aminek lezártáka végét, hogy ne takarítsa a ki a küzdőteret az első lövés légnyomása.

Hátrasikló szerkezete nincs, szóval hátrasiklás nélküli lövegnek nyugodtan lehet nevezni, ha zárt a csőfar akkor is. A visszarúgást itt a teljes jármű nyeli el, mivel viszonylag nehéz, és a visszarúgás viszonylag nem erős.

De mégegyszer leírom, löveg nagy halmaz, ágyú, aknavető, tarack részhalmaz.

Arra céloztam, hogy ezek is lövegek, de nem ágyú, nem aknavető, nem tarack. :)
Igen a BMP-1 lövegére céloztam, olvastam már "alacsony nyomású lövegnek" nevezni (angolul, low pressure gun, bár alapból ezt a kifejezést festékszórókra használják a civil világban :) illetve alacsony kezdősebességű/csőtorkolati sebességű lövegnek )
Vagy a BMP-3 2A70-es "lövegét" is minek nevezzük? A Grom-mal rokonítható az is a működését tekintve, bár huzagolt csöve van.

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0 and fip7

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 588
86 886
113
Hátrasikló szerkezete nincs, szóval hátrasiklás nélküli lövegnek nyugodtan lehet nevezni, ha zárt a csőfar akkor is. A visszarúgást itt a teljes jármű nyeli el, mivel viszonylag nehéz, és a visszarúgás viszonylag nem erős.

Igen a BMP-1 lövegére céloztam, olvastam már "alacsony nyomású lövegnek" nevezni (angolul, low pressure gun, bár alapból ezt a kifejezést festékszórókra használják a civil világban :) illetve alacsony kezdősebességű/csőtorkolati sebességű lövegnek )
Vagy a BMP-3 2A70-es "lövegét" is minek nevezzük? A Grom-mal rokonítható az is a működését tekintve, bár huzagolt csöve van.
A 2A70 az egy normális harckocsiágyú, ami egy marha gyenge lőportöltetű lőszert tüzel.

• Tetszik
Reactions: enzo

Rferi66

Well-Known Member
2020. február 14.
2 915
6 202
113

A BMP-1 "ágyú" lövedéke úgy nézett ki, mint egy RPG lövedék, aminek a végére egy sörösdobozt szereltek. A "sörösdobozban" levő töltet lőtte ki a lövedéket, majd elindult a rakéta hajtás.

bel

Well-Known Member
2020. augusztus 24.
2 043
5 006
113
Tökéletes célzás esetén van annyi esélyed.
És akkor jönne az ismert videók:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Tank tetején a hagyományos géppuska semmit nem ér a drónok ellen szerintem ma már.
Autómata, a célt kereső és magától megkereső, a cél elött robbanó gépágyú lövedék az egyetlen esély, főként ha több irányból, nem csak egy darab drón jön.
Szia,

Igen, es bocs, hogy felreerthetoen fogalmaztam: automatan a celt megkereso es megcelzo geppuskara gondoltam, nem hagyomanyos iranyzasura!

(Az elso videoban igaz 3. lovesre, de 200 m-rol lelovik a dront, a 2. videoban pedig nem oket tamado ongyilkos dron van.)

Es abban is egyetertek, hogy ha nem azt a konkret harckocsit celozza a dron, hanem csak a kozeleben van, akkor szukseges a cel elott robbano lovedek; ezt jol demonstralja a 2. videod.

T

Törölt tag

Guest
Szia,

Igen, es bocs, hogy felreerthetoen fogalmaztam: automatan a celt megkereso es megcelzo geppuskara gondoltam, nem hagyomanyos iranyzasura!

(Az elso videoban igaz 3. lovesre, de 200 m-rol lelovik a dront, a 2. videoban pedig nem oket tamado ongyilkos dron van.)

Es abban is egyetertek, hogy ha nem azt a konkret harckocsit celozza a dron, hanem csak a kozeleben van, akkor szukseges a cel elott robbano lovedek; ezt jol demonstralja a 2. videod.

Phalanx-ot minden harckocsira!

• Vicces
Reactions: fedett_mókus

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
20 471
27 468
113
Phalanx-ot minden harckocsira!
Aztán a végén csak eljutunk a gyökér manga/anime vagy mik-ig :D
f93.jpg

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 588
86 886
113
Erre kíváncsi leszek, őszintén szólva még soha nem néztem vagy olvastam semmit a panczelosok.hu-ról.

fedett_mókus

Well-Known Member
2018. november 25.
3 875
7 166
113
Hogy nagyobb géppityu legyen rajta mint a többin és akkor ebbôl làthatjàk a gyerekek, hogy fejlettebb mint a többi és amerikai.
dehogy is... olvass már vissza ...
30x113 RCWS az legalább +4 tűzerő és +2 elrettentés a tankoskártyán.... nincs sok kérve Tőled szerintem de legalább ezt tudnád helyesen...

(ui.: remélem átment az irónia :D Neked nem szabad sokat aludni :D nagyot mész ma :D)

• Imádom
Reactions: Pogány

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
22 332
74 201
113
30x113 RCWS az legalább +4 tűzerő és +2 elrettentés a tankoskártyán.... nincs sok kérve Tőled szerintem de legalább ezt tudnád helyesen...

(ui.: remélem átment az irónia :D Neked nem szabad sokat aludni :D nagyot mész ma :D)
Vagy inkàbb aludtam volna még mi? :D Bàr akkor lehet megcsinàlnàm a tankoskàrtyàt, mondjuk a Leopard 2 lapból lenne @fip7 kiadàsú. :D

• Vicces
Reactions: fedett_mókus

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 818
24 182
113

Ha manuálisan irányítod ad +2 karizmát is, automata üzemmódban viszont csak egyet, de kapsz egy iq módosítót

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
20 225
35 579
113
Hogy nagyobb géppityu legyen rajta mint a többin és akkor ebbôl làthatjàk a gyerekek, hogy fejlettebb mint a többi és amerikai.
Plusz programozható loszerrel le tudja lőni a drónokat és eleg masszív elfogó/fedező tüzet tud adni,hogy akadályozza az RPGs gyalogost az inditasban ...
Már eleg régóta irogatom,hogy aLeokra es a PzHra nekunk is kene ilyesmi.

• Tetszik
Reactions: fip7

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
22 332
74 201
113
Plusz programozható loszerrel le tudja lőni a drónokat és eleg masszív elfogó/fedező tüzet tud adni,hogy akadályozza az RPGs gyalogost az inditasban ...
Már eleg régóta irogatom,hogy aLeokra es a PzHra nekunk is kene ilyesmi.
Én kezdtem el a grúzok szívàsa utàn a szükségességét. Ugyanúgy làtjuk.

• Tetszik
Reactions: fishbed and Negan