NATO faiskola?A törökök milyen NATO által előírt kèpzèst csinálnak?
Dudinak milyen NATO iskolája van?

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
NATO faiskola?A törökök milyen NATO által előírt kèpzèst csinálnak?
Dudinak milyen NATO iskolája van?
Az SzPG az hátrasiklás nélküli löveg. A GROM (amennyiben a BMP-1 lövegéről beszélünk) egy érdekes öszvér, mert alapvetően az is egy hátrasiklás nélküli löveg lenne, aminek lezártáka végét, hogy ne takarítsa a ki a küzdőteret az első lövés légnyomása.
De mégegyszer leírom, löveg nagy halmaz, ágyú, aknavető, tarack részhalmaz.
A 2A70 az egy normális harckocsiágyú, ami egy marha gyenge lőportöltetű lőszert tüzel.Hátrasikló szerkezete nincs, szóval hátrasiklás nélküli lövegnek nyugodtan lehet nevezni, ha zárt a csőfar akkor is. A visszarúgást itt a teljes jármű nyeli el, mivel viszonylag nehéz, és a visszarúgás viszonylag nem erős.
Arra céloztam, hogy ezek is lövegek, de nem ágyú, nem aknavető, nem tarack.
Igen a BMP-1 lövegére céloztam, olvastam már "alacsony nyomású lövegnek" nevezni (angolul, low pressure gun, bár alapból ezt a kifejezést festékszórókra használják a civil világbanilletve alacsony kezdősebességű/csőtorkolati sebességű lövegnek )
Vagy a BMP-3 2A70-es "lövegét" is minek nevezzük? A Grom-mal rokonítható az is a működését tekintve, bár huzagolt csöve van.
A BMP-1 "ágyú" lövedéke úgy nézett ki, mint egy RPG lövedék, aminek a végére egy sörösdobozt szereltek. A "sörösdobozban" levő töltet lőtte ki a lövedéket, majd elindult a rakéta hajtás.Hátrasikló szerkezete nincs, szóval hátrasiklás nélküli lövegnek nyugodtan lehet nevezni, ha zárt a csőfar akkor is. A visszarúgást itt a teljes jármű nyeli el, mivel viszonylag nehéz, és a visszarúgás viszonylag nem erős.
Arra céloztam, hogy ezek is lövegek, de nem ágyú, nem aknavető, nem tarack.
Igen a BMP-1 lövegére céloztam, olvastam már "alacsony nyomású lövegnek" nevezni (angolul, low pressure gun, bár alapból ezt a kifejezést festékszórókra használják a civil világbanilletve alacsony kezdősebességű/csőtorkolati sebességű lövegnek )
Vagy a BMP-3 2A70-es "lövegét" is minek nevezzük? A Grom-mal rokonítható az is a működését tekintve, bár huzagolt csöve van.
Szia,Tökéletes célzás esetén van annyi esélyed.
És akkor jönne az ismert videók:
Tank tetején a hagyományos géppuska semmit nem ér a drónok ellen szerintem ma már.
Autómata, a célt kereső és magától megkereső, a cél elött robbanó gépágyú lövedék az egyetlen esély, főként ha több irányból, nem csak egy darab drón jön.
Szia,
Igen, es bocs, hogy felreerthetoen fogalmaztam: automatan a celt megkereso es megcelzo geppuskara gondoltam, nem hagyomanyos iranyzasura!
(Az elso videoban igaz 3. lovesre, de 200 m-rol lelovik a dront, a 2. videoban pedig nem oket tamado ongyilkos dron van.)
Es abban is egyetertek, hogy ha nem azt a konkret harckocsit celozza a dron, hanem csak a kozeleben van, akkor szukseges a cel elott robbano lovedek; ezt jol demonstralja a 2. videod.
Aztán a végén csak eljutunk a gyökér manga/anime vagy mik-igPhalanx-ot minden harckocsira!
Mitgondolasz,az AbramsXen minek van az a 30x113as RCWS?Phalanx-ot minden harckocsira!
Hogy nagyobb géppityu legyen rajta mint a többin és akkor ebbôl làthatjàk a gyerekek, hogy fejlettebb mint a többi és amerikai.Mitgondolasz,az AbramsXen minek van az a 30x113as RCWS?
dehogy is... olvass már vissza ...Hogy nagyobb géppityu legyen rajta mint a többin és akkor ebbôl làthatjàk a gyerekek, hogy fejlettebb mint a többi és amerikai.
Vagy inkàbb aludtam volna még mi?dehogy is... olvass már vissza ...
30x113 RCWS az legalább +4 tűzerő és +2 elrettentés a tankoskártyán.... nincs sok kérve Tőled szerintem de legalább ezt tudnád helyesen...
(ui.: remélem átment az iróniaNeked nem szabad sokat aludni
nagyot mész ma
)
NAAAJÓVAN mostmár elég legyen belőledVagy inkàbb aludtam volna még mi?Bàr akkor lehet megcsinàlnàm a tankoskàrtyàt, mondjuk a Leopard 2 lapból lenne @fip7 kiadàsú.
![]()
Nomen est omen.Dél-Afrika tervezett gumikerekes MBT-t. Igaz csak egy proto volt, a "Bismarck".
Ha manuálisan irányítod ad +2 karizmát is, automata üzemmódban viszont csak egyet, de kapsz egy iq módosítótdehogy is... olvass már vissza ...
30x113 RCWS az legalább +4 tűzerő és +2 elrettentés a tankoskártyán.... nincs sok kérve Tőled szerintem de legalább ezt tudnád helyesen...
(ui.: remélem átment az iróniaNeked nem szabad sokat aludni
nagyot mész ma
)
Plusz programozható loszerrel le tudja lőni a drónokat és eleg masszív elfogó/fedező tüzet tud adni,hogy akadályozza az RPGs gyalogost az inditasban ...Hogy nagyobb géppityu legyen rajta mint a többin és akkor ebbôl làthatjàk a gyerekek, hogy fejlettebb mint a többi és amerikai.
Én kezdtem el a grúzok szívàsa utàn a szükségességét. Ugyanúgy làtjuk.Plusz programozható loszerrel le tudja lőni a drónokat és eleg masszív elfogó/fedező tüzet tud adni,hogy akadályozza az RPGs gyalogost az inditasban ...
Már eleg régóta irogatom,hogy aLeokra es a PzHra nekunk is kene ilyesmi.
nem az örményekre gondolsz?Én kezdtem el a grúzok szívàsa utàn a szükségességét. Ugyanúgy làtjuk.
Igaz. A sör szólt belôlem.nem az örményekre gondolsz?
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..