RiP ️ Ihor Dorosenko, Ukrajna nemzetközi osztályú súlyemelő mestere. Európa-bajnoki ezüstérmes volt.
Ukrajna nem felejti el az Ön áldozatát. Örök hős

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Róla tudtok valami linket adni eme gyászjelentésen kívül? Ez és a rada telegram csatornáján egy hasonló gyászjelentés van fent, de amúgy a google-n semmilyen nyomát nem találtam ilyen nevű súlyemelőnek. Találtam ilyen névvel szoftverfejlesztőt, projekt managert és tőzsdeügynököt és bankelnököt (utóbbit épp letartóztatták a hírben). Egyik sem hasonlít erre a palira. Próbáltam ukránosan, oroszosan írni, stb, de semmi. Lehet, hogy csak én vagyok béna, de gyanús, hogy ez megint valami PR akció, kétlem, hogy egy olyan versenyzőről, aki EB ezüstérmes, világbajnoki bronzérmes, világkupa győztes és sokszoros ukrán csúcstartó, semmit sem lehet találni...RiP ️ Ihor Dorosenko, Ukrajna nemzetközi osztályú súlyemelő mestere. Európa-bajnoki ezüstérmes volt.
![]()
Ebben a konkrét esetben szerintem az ukrán lakosság túlnyomó része sokkal jobban járt volna, ha az általuk megválasztott politikai vezetés tartja magát ahhoz amit ígért a kampányban, és kiegyezésre törekszik az oroszokkal, nem eszkalációra. Az oroszok nem kiirtani akarták azon ukránokat, akiknek nincs horogkereszt a mellére varrva, csak elérni azt hogy ne legyenek NATO tagok, illetve amerikai bábok. Ez én hajlok rá, egy méltányolandó kérés volt az oroszoktól a nyugat felé! A háború kezdetén úgy vigyáztak az első pár napban az ukrán civilekre mint a hímes tojásra! Ez azóta sajnos eldurvult, a háborúval kapcsolatban meg igazad van.Minden háború az emberiség elleni bűntett, azt hiszem ezt senki sem vitatja. Ez is. Az add meg magad jobban jársz meg csak akkor járható út, ha az adott fél is úgy gondolja.
Tudok róla, olvastam pár napja a nyilatkozatot, ettől még a felvetésem továbbra is él, két okból:Legalább tájékozódnál mielőtt elkezdesz itt pánikolni. Ausztria jóval előttünk kijelentette hogy nem lesz kitoloncolás.
Tudtam én, hogy nincs miért aggódni.Csak egyvalamit nem szabad elfelejteni: a "nyugati országoknak" van rá pénzük.
Az ötlet mellé jogi végzettséged is van?OV helyében kijelenteném, hogy akik itt vannak, nem adom ki, de aki kintről jönne, annak nem adunk menedéket, ugyanis azok egy másik EU-s ország joghatósága alá tartoznak, mivel az fogadta be őket. Ez jogilag elég tiszta helyzet, védhető, illetve nem is bonyolodnánk az EU-val konfliktusba, mert bújtatjuk az ukránokat, és ami a legfontosabb, nem is telnénk meg veszélyes menekültekkel. Adnánk is meg nem is. Senkinek sem lehetne egy szava sem. Halló Emberek, itt az ötlet, csak élni kell vele!
A sarokba szorítás problematikája Oroszország és a NATO viszonylatában is eszébe juthatott volna......majd, igazan gatlastalanul meg egy fenyegetest is eload, ami szamomra mar a legalja alatt van az amugy is elkepesztoen primitiv orosz-ukran szinvonalhoz kepest is, miszerint nem lehet megjosolni, a sok millionyi ukran menekult az europai orszagokban hogyan reagalna arra, ha cserben hagynak az anyaorszagukat:
"Ukrainians have generally “behaved well” and are “very grateful” to those who sheltered them. They will not forget that generosity. But it would not be a “good story” for Europe if it were to “drive these people into a corner”.
A lehetőségeit figyelembe véve használja a kevés és gyenge rendelkezésére álló eszközt. Arról meg nem tehet, hogy nem olyan elbűvölő és csinos, mint Victoria Nuland.Valami elkepesztoen faragatlan es gatlastalan-civilizalatlan ez a ficko.
Erre a kataklizmára a legfelkészültebb amerikai prepperek sem állnak készen. Nem vagyok az USA rajongója, sem más idegen országé, de tartozunk annyival a világnak, hogy megpróbáljuk a határainkon belül tartani a vészt.Lassan @nyugger is megjelenik
Nincs, de attól még józan paraszti eszem lehet.Az ötlet mellé jogi végzettséged is van?
Amúgy nem szükséges a nyugati országokból érkezőknek menedéket adni, mert belső határellenőrzés hiányában akkor jönnek ide, amikor kedvük tartja. Ha rejtőzködni kényszerülnek a törvény elől (az EU-ban vagy Ukrajnában jobb rejtőzködni?), akkor könnyen lehet, hogy illegális tevékenységekből fognak megélni. Szerintem törekedni kell arra, hogy a hatóságoknak a lehető legnagyobb mértékű rálátása legyen az országba érkező idegen személyekre, és hogy az idegen egyének ne legyenek eleve illegalitásra kényszerítve.
Erősen kétlem, hogy egy hirtelen kipattant ötlettel megoldható a kérdés.
Maradjon is így! Akkor nincs miről beszélni, s nekünk is így lenne a legjobb, meg az ukrán menekülteknek is!Se a németek,se az osztrákok nem fognak ukrán menekülteket kiadni. Ebbe van még a biróságoknak is szava. Egy ilyen intézkedés teljesen ellene menne a humanitárius tradicióikkal és politikai megrázkodtatáshoz vezetne, beláthatatlan következményekkel. Elvégre még bűnöző afgánokat stb sem akarnak/tudnak kitoloncolni.Elég kimondani a varázsszót, hogy "Asyl" és biztonságban vagy ott, teljes ellátással. Más orszàgra nincs rálátásom, de egyik EU ország sem jeleskedik migránsok visszaküldéssel.
Még aznap leírtam, hogy az ukránok voltak, hiszen a helyi lakosok látták az ukrán gépet, ahogy indítja a rakétát. Hiába erőlködött a Ször a hazug ukrán-angolszász propagandával.Most hozta le az RTL híradó hogy szakértők szerint is ukrán rakéta csapódott be (bár balesetnek mondják) Kosztyantinyivka belvárosában.
Sőt:
![]()
Ukrán lehetett a rakéta, amely 16 embert megölt Kosztyantinyivkában
A videófelvételek arra utalnak, hogy az ukránok által ellenőrzött területek felől érkezhetett.444.hu
Valami változást érzek a mainstream médiában![]()
Fő, hogy az ukránokra mint (különálló)népre csak a 19. század 2. felében utaltak-említették először.-elUkrán tankönyv:
Az ukrán nép 140 ezer évvel ezelőtt jött létre.
Ezt hogyan számítottad ki?Ha ez igaz akkor kb 75-80e halott az ukrán katonai veszteség.
Ezt hogyan számítottad ki?A számokat, amit írtál szorozd meg még 3,5-el.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..