Minden háború az emberiség elleni bűntett, azt hiszem ezt senki sem vitatja. Ez is. Az add meg magad jobban jársz meg csak akkor járható út, ha az adott fél is úgy gondolja.
Ebben a konkrét esetben szerintem az ukrán lakosság túlnyomó része sokkal jobban járt volna, ha az általuk megválasztott politikai vezetés tartja magát ahhoz amit ígért a kampányban, és kiegyezésre törekszik az oroszokkal, nem eszkalációra. Az oroszok nem kiirtani akarták azon ukránokat, akiknek nincs horogkereszt a mellére varrva, csak elérni azt hogy ne legyenek NATO tagok, illetve amerikai bábok. Ez én hajlok rá, egy méltányolandó kérés volt az oroszoktól a nyugat felé! A háború kezdetén úgy vigyáztak az első pár napban az ukrán civilekre mint a hímes tojásra! Ez azóta sajnos eldurvult, a háborúval kapcsolatban meg igazad van.
Legalább tájékozódnál mielőtt elkezdesz itt pánikolni. Ausztria jóval előttünk kijelentette hogy nem lesz kitoloncolás.
Tudok róla, olvastam pár napja a nyilatkozatot, ettől még a felvetésem továbbra is él, két okból:
Ausztria egy kis ország, s az igazán sok ukrán jelen pillanatban épp Lengyelországban, briteknél, németeknél, s olyan országokban van jellemzően akik full mellszélességgel támogatják a háborús pszichózist! Milliókról beszélünk! Ha a fő országok elkezdik őket vissza pakolni, kurva nagy mozgolódás lesz az EU-n belül, s hiába fogja továbbra is pár kis ország tartani a morálisan helyes utat, pl. az osztrákok, Vatikán, Mi, etc. hozzánk is több százezren fognak megindulni úgy, hogy konkrétan nem tudjuk őket hova rakni, meg mivől etetni, egy elég ingatag gazdasági helyzetben épp! Ha jönnek, nem 1 hétre jönnének, erre már most kell hogy legyen valamilyen konkrét cselekvési tervünk, mert nem tréfa dolog amit felvetettem, pont tudom hogy miről beszélek, s remélem a BM sőt a kormány már foglalkozik ezzel a lehetőséggel a legkomolyabb szinten!!!
A másik ok, hogy még höhet olyan presszió is akár, hogy az osztrákok is meggondolják magukat, s elkezdik mégis visszatoloncolni őket!
Nekem meggyőződésem hogy ha hosszú távra bezuhanna hozzánk pár százezer ukrán minden EU-s anyagi segítség nélkül, akkor nincs most annyi tartalék a rendszerben hogy tudjunk velük mit kezdeni, ezt a helyzetet jobb lenne kivédeni valahogy, mint sem már utána megpróbálni vissza lapátolni a lóba a szart, ha már itt vannak fél millióan!!!!