[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
20 316
39 039
113
szó szerint vetted :D Kína termel USA fogyaszt. Na nehogy már azért legyen baja Kínának, mert az USA nem fogyasztja el, amit termelnek :D Talán így már érted. De nem biztos :D
Kína abból termel amit be importál, mert minden nyersanyagból importra szorúl szinte. Ha embargó alá vonják (szinte az összes DK-Ázsiai sziget USA-barát vagy legalábbis Kína-llenes), akkor nem termel semmit! Kajából sem lesz elég, ha nem tudnak importálni, mert lezárják a tengeri utakat!
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 173
88 565
113
Ha

Na hát igen, látom hogy így működik, a 2014-es donbasszi videók többsége is elérhetetlen, pedig vaskos felvételek voltak. De ez még friss lehet. Ennyire felgyorsult volna a "demokratikus cenzúra", persze csak az én érdekemben, nehogy az "okos valakik" kitegyenek engem valami rossznak :)
Pl. az orosz híranyagok betiltása mire jó? Nekem van egy olyan üzenete, hogy:
a., - az aktuell hatalom hülyének néz és nem bízza rám hogy eldöntsem hiszem-e vagy nem
b., - mivel marad a mainstream, így arra az az árnyék vetülhet hogy propaganda - na de hát a NyEu-ban propagandista tudatmódosítás, hogy is van ez?
A kérdések költőiek, az új legeslegdemokratikusabb világban bármilyen véleményed lehet, feltéve ha az megegyezik a mainstreammel, vagy: cancel.
Úgy vannak fent a neten a donbasszi videók, hogy oroszra cserélték a címben a nácikat. :)

Pl.

... miközben a képen a szakik vannak a busz körül ...
 
  • Tetszik
Reactions: szegcsab and amper

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 816
25 447
113
Itt vannak a mai 2. tárgyalási forduló előtt az orosz követelések..

Az előzetes adatok szerint az Oroszország és Ukrajna közötti béketárgyalások második szakaszát március 2-ra tervezik. Megjelent az orosz követelés az Ukrajnával folytatott fehéroroszországi tárgyalásokra:

1. Ukrajna blokkon kívüli státusza, parlamenti szinten népszavazással rögzítve.

2. Az LDNR Ukrajna általi elismerése a donyecki és luganszki régió közigazgatási keretein belül.

3. Denacification.

4. A Krím, amelynek visszaadását Ukrajna követeli, zárójelben szerepeljen a jövőbeni megállapodásban.


Conelcassad
Akkor ezek szerint egyelőre nem emelnek a téten a ruszkik. Azt gondoltam előzőleg, hogy minden fordulóban rosszabb feltételekkel kínálják meg őket.
 
  • Tetszik
Reactions: Wilson
T

Törölt tag 1711

Guest
A nagy felszabadítók Konotopba kézigránáttal a kezükben mentek tárgyalni, nehogy meglincseljék őket.

Wikin rákeresve azt írja "As of March 1st 2022, the city was occupied by Russia. "

Na meg hol vannak a molotovos hős ukrán védők?

Arról nem is beszélve ez hogyan hat a napok óta a kijevi metróban éhező és szenvedő lakosságra, mikor azt látja őket bombázzák, férfiakat elhurcolják a banderisták, vidéken meg az oroszokat szidó tömegeket mutogatnak, hogy a katonák békén hagyják őket, meg visszavonulnak előlük...
 

grabo112

Well-Known Member
2011. október 15.
1 376
3 515
113
Biztos vagyok benne, hogy ez az intézkedés közelebb hozza azt a napot és órát, amikor a felek aláírhatják azokat a megállapodásokat, amelyek biztosítják a Vlagyimir Putyin orosz elnök által Ukrajna deacicizálására és demilitarizálására kitűzött feladatok megoldását.
Mi a baj az ukrán cicikkel???
"Ukrajna deacicizálására" - ezt hogy kell érteni? Így?
 

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 152
7 313
113

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
Ha kínát levágják a nmzetközi rendszerről, akkor bajban lesznek, mert a nyugat a fő vásárlójuk.
Ha, Kínát levágják a nemzetközi rendszerről, összeomlik a ma ismert fogyasztói társadalmunk.
Az USA meg 2 hónap alatt kiteszi a csőd feliratot.
Csak tudd, jelenleg ők veszik az USA állampapírok több mint 60%-át minden kibocsájtáson, ha nincs Kína, nincs aki finanszírozza az USA csődöt.
 

vata

Well-Known Member
2015. december 5.
660
2 865
93

"Kivonul Európából a legnagyobb orosz acélgyártó"​

Ezt már előre lehetett érezni.
Hengerelt acélra három napja ,nem vesznek fel semmilyen megrendelést a nagyker cégek,
ha nem változik a helyzet egy csomó csarnok építés le fog állni.
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 389
8 960
113
Szerintetek mennyi az esélye annak,hogy orosz oldalon azért ezek a fiatal katonák lettek bevetve,mert Putyinnak hirtelen kellett meglépnie ezt a lépést,és ők voltak a nevezett hadgyakorlatok miatt a legközelebb ?

Ez megmagyarázná azt is,hogy az elfogott katonák miért állítják azt,hogy hadgyakorlaton voltak és fogalmuk sem volt arról,hová lettek vezényelve,de választ adna a tapasztalatlanság/alacsony morál miatt ott hagyott járművekre is.

ha helyes az elméletem ezzel kapcsolatban szerintetek mikorra várható,hogy harcedzett egységekkel tömik be az így keletkezett lyukakat ?

Szerintem arról van szó, hogy "vegyesfelvágott" ment. Aztán azért kerültek ezek a srácok lencsevégre, mert éppen ilyeneket tudtak megfogni. Mondjuk egy harcedzett GRU -s kolléga lehet kicsontozta volna az egész brigádot, akik a környéken szoktak kóvályogni kamerázáskor (azaz magasabb harcértékűt nehezebben fognak) ...
 

1valaki

Well-Known Member
2022. február 27.
437
3 300
93
Ezt azt hiszem érdemes elolvasni.Orosz cikk a a lengyel szlovák bolgár repülögép küldésröl.A goegle forditó egész jól müködik.
 
  • Tetszik
Reactions: Vogon

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 816
25 447
113