[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 889
82 456
113
Ha

Na hát igen, látom hogy így működik, a 2014-es donbasszi videók többsége is elérhetetlen, pedig vaskos felvételek voltak. De ez még friss lehet. Ennyire felgyorsult volna a "demokratikus cenzúra", persze csak az én érdekemben, nehogy az "okos valakik" kitegyenek engem valami rossznak :)
Pl. az orosz híranyagok betiltása mire jó? Nekem van egy olyan üzenete, hogy:
a., - az aktuell hatalom hülyének néz és nem bízza rám hogy eldöntsem hiszem-e vagy nem
b., - mivel marad a mainstream, így arra az az árnyék vetülhet hogy propaganda - na de hát a NyEu-ban propagandista tudatmódosítás, hogy is van ez?
A kérdések költőiek, az új legeslegdemokratikusabb világban bármilyen véleményed lehet, feltéve ha az megegyezik a mainstreammel, vagy: cancel.
Úgy vannak fent a neten a donbasszi videók, hogy oroszra cserélték a címben a nácikat. :)

Pl.

... miközben a képen a szakik vannak a busz körül ...
 
  • Tetszik
Reactions: szegcsab and amper

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Itt vannak a mai 2. tárgyalási forduló előtt az orosz követelések..

Az előzetes adatok szerint az Oroszország és Ukrajna közötti béketárgyalások második szakaszát március 2-ra tervezik. Megjelent az orosz követelés az Ukrajnával folytatott fehéroroszországi tárgyalásokra:

1. Ukrajna blokkon kívüli státusza, parlamenti szinten népszavazással rögzítve.

2. Az LDNR Ukrajna általi elismerése a donyecki és luganszki régió közigazgatási keretein belül.

3. Denacification.

4. A Krím, amelynek visszaadását Ukrajna követeli, zárójelben szerepeljen a jövőbeni megállapodásban.


Conelcassad
Akkor ezek szerint egyelőre nem emelnek a téten a ruszkik. Azt gondoltam előzőleg, hogy minden fordulóban rosszabb feltételekkel kínálják meg őket.
 
  • Tetszik
Reactions: Wilson
T

Törölt tag 1711

Guest
A nagy felszabadítók Konotopba kézigránáttal a kezükben mentek tárgyalni, nehogy meglincseljék őket.

Wikin rákeresve azt írja "As of March 1st 2022, the city was occupied by Russia. "

Na meg hol vannak a molotovos hős ukrán védők?

Arról nem is beszélve ez hogyan hat a napok óta a kijevi metróban éhező és szenvedő lakosságra, mikor azt látja őket bombázzák, férfiakat elhurcolják a banderisták, vidéken meg az oroszokat szidó tömegeket mutogatnak, hogy a katonák békén hagyják őket, meg visszavonulnak előlük...
 

grabo112

Well-Known Member
2011. október 15.
1 377
3 505
113
Biztos vagyok benne, hogy ez az intézkedés közelebb hozza azt a napot és órát, amikor a felek aláírhatják azokat a megállapodásokat, amelyek biztosítják a Vlagyimir Putyin orosz elnök által Ukrajna deacicizálására és demilitarizálására kitűzött feladatok megoldását.
Mi a baj az ukrán cicikkel???
"Ukrajna deacicizálására" - ezt hogy kell érteni? Így?
 

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 049
6 489
113

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
Ha kínát levágják a nmzetközi rendszerről, akkor bajban lesznek, mert a nyugat a fő vásárlójuk.
Ha, Kínát levágják a nemzetközi rendszerről, összeomlik a ma ismert fogyasztói társadalmunk.
Az USA meg 2 hónap alatt kiteszi a csőd feliratot.
Csak tudd, jelenleg ők veszik az USA állampapírok több mint 60%-át minden kibocsájtáson, ha nincs Kína, nincs aki finanszírozza az USA csődöt.
 

vata

Well-Known Member
2015. december 5.
598
2 558
93

"Kivonul Európából a legnagyobb orosz acélgyártó"​

Ezt már előre lehetett érezni.
Hengerelt acélra három napja ,nem vesznek fel semmilyen megrendelést a nagyker cégek,
ha nem változik a helyzet egy csomó csarnok építés le fog állni.
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 385
8 928
113
Szerintetek mennyi az esélye annak,hogy orosz oldalon azért ezek a fiatal katonák lettek bevetve,mert Putyinnak hirtelen kellett meglépnie ezt a lépést,és ők voltak a nevezett hadgyakorlatok miatt a legközelebb ?

Ez megmagyarázná azt is,hogy az elfogott katonák miért állítják azt,hogy hadgyakorlaton voltak és fogalmuk sem volt arról,hová lettek vezényelve,de választ adna a tapasztalatlanság/alacsony morál miatt ott hagyott járművekre is.

ha helyes az elméletem ezzel kapcsolatban szerintetek mikorra várható,hogy harcedzett egységekkel tömik be az így keletkezett lyukakat ?

Szerintem arról van szó, hogy "vegyesfelvágott" ment. Aztán azért kerültek ezek a srácok lencsevégre, mert éppen ilyeneket tudtak megfogni. Mondjuk egy harcedzett GRU -s kolléga lehet kicsontozta volna az egész brigádot, akik a környéken szoktak kóvályogni kamerázáskor (azaz magasabb harcértékűt nehezebben fognak) ...
 

1valaki

Well-Known Member
2022. február 27.
438
3 310
93
Ezt azt hiszem érdemes elolvasni.Orosz cikk a a lengyel szlovák bolgár repülögép küldésröl.A goegle forditó egész jól müködik.
 
  • Tetszik
Reactions: Vogon

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 797
81 010
113
Molotov koktétl dobáltak az orosz BM-21 Grad jármüre az épületből, megis lett az eredménye...

D5z8wqZHRyE.jpg
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Szerintem arról van szó, hogy "vegyesfelvágott" ment. Aztán azért kerültek ezek a srácok lencsevégre, mert éppen ilyeneket tudtak megfogni. Mondjuk egy harcedzett GRU -s kolléga lehet kicsontozta volna az egész brigádot, akik a környéken szoktak kóvályogni kamerázáskor (azaz magasabb harcértékűt nehezebben fognak) ...

Meg maradjunk annyiban, hogy ilyen szituációban az itt írogatók 120%-a összefosná magát és hősiesen menekülnénk...
Izraelben ha jól emlékszem az a szokás, hogy a friss katonákat a lövöldözés megkezdése után pár órára hátraküldik, hogy összeszedje magát, majd megint előviszik.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 967
32 258
113
Kína is csak kihasználja őket és valahol drukkolnak hogy Oroszország összeomoljon, mert akkor Kínáé lesz a nyersanyaggal teli Szibéria... Orosz-Kína "szövetséget" nem kell komolyan venni: inkább riválisok mint barátok.

Az biztos, hogy Kína simán ki fog most hátrálni Oo. mögül, ha látja, hogy nem úgy megy az invázió, ahogy eltervezték. De hogy az USA átengedné neki Szibéria nyersanyagait? Nem tartom elképzelhetőnek. Inkább azt reméli, hogy Putyin után rátehetik a kezüket. Miért akarnák, hogy Kína foglalja el ezeket?
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 913
16 836
113

Kína bejelentette: nem csatlakoznak az Oroszország elleni szankciókhoz​


2022. MÁRCIUS 02. - 12:06

Kína bejelentette, hogy nem tervez szankciókat Oroszország ellen.
Kína nem csatlakozik az Egyesült Államokhoz, az Európai Unióhoz és a világ számos más országához az Oroszország elleni pénzügyi szankciókban – mondta Kuo Su-csing, a kínai bank- és biztosítási szektor szabályozó testületének elnöke:

„Nem csatlakozunk az ilyen szankciókhoz, és fenntartjuk a normális gazdasági, kereskedelmi és pénzügyi kapcsolatot az összes érintett féllel. Helytelenítjük a pénzügyi szankciókat, különösen az egyoldalúan bevezetetteket, mert nincs sok jogalapjuk, és nem lesz jó hatásuk.”
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 889
82 456
113
Az biztos, hogy Kína simán ki fog most hátrálni Oo. mögül, ha látja, hogy nem úgy megy az invázió, ahogy eltervezték. De hogy az USA átengedné neki Szibéria nyersanyagait? Nem tartom elképzelhetőnek. Inkább azt remélik, hogy Putyin után rátehetik a kezüket.
Mindjárt katlan, felállnak Kijev körül, és csókolom. Addig meg ellövöldöznek. Hacsak nem lesz Beloruszra csapás, nagyon ez a menetrend nem fog változni.