[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Catles

Well-Known Member
2021. február 5.
520
1 739
93
Nem olvasod a topikot napi szinten? Helikopterekkel támadtak olajfinomítókat, civil lakosságot, Tocska-U rakétákat indítanak városokra, aknákat lőnek a határátkelőkre. Vasúti utakat rongálnak meg.
@boki ha jól számolom eddig kb. 4 ismert akció volt Orosz földön az ukránok részéről. Mennyi célpontot is támadott a hivatalos orosz közlések szerint az orosz haderő Ukrajnában?

(Csak hogy ne kezdjünk már el azon ventillálni hogy milyen gonoszak is ezek hogy visszalőnek)
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 248
55 320
113
Láttam, tudom, de ettől még - az én megítélésem szerint - jóval nagyobb lesz a szórása, mint a szokásos enyhe süllyedésből történő indítás során. Persze ha egy területcélt kell beteríteni, akkor lehet ez is elég.



Mbt-ken kívül kb mindent visz,2x megszór vele egy konvojt,bozótharcosokat,lv állást,ott Baross tér,végállomás.
 
  • Tetszik
Reactions: paul64

Catles

Well-Known Member
2021. február 5.
520
1 739
93
Egy dolog van még nekem ami furcsa; néhány hete még azon molyoltunk hogy milyen hülyék a szlovákok pl. hogy S300-at küldenek az ukiknak, mivel az oroszok úgyis szétkapják amint átlépi a határt. Most meg jönnek a felvételek a gradokról meg T72-esekről hogy viszik be oda nagy nyugalommal, és elméletileg volt is olyan szállítmány ami már biztos beért (legalábbis az oroszok azt mondták hogy a beküldött S300-ast keleten lőtték szét).

Vagyis ezek alapján mégsem olyan egyszerű szétkapni ezeket menetben (vagy mégis, csak az oroszok beetetnek).
 
  • Tetszik
Reactions: Lando and Bubu bocs

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 248
55 320
113
Néhányan azt írták, hogy az orosz pilóták nem akarnak harcolni, és a levegőbe lövik el a lőszereket. Egy ilyen eseménynek milyen következményei lennének az orosz légierőnél, a katonai vezetők milyen büntetést adnának egy ilyen pilótának?



Nyílván hadbíróság,és súlyos börtönévek.
Megjegyzem,ez kb a hülyeséggel egyenlő,a harckocsizók,a gyalogság is harcol,bent,városi műveletekben,a légierőben a legkisebbek az emberi veszteségek,nem kevés videón láthatjuk ahogy harcolnak,fűnívóból veretik kopterekkel,folyamatosan lőnek rájuk,a pilóták meg egyik célról a másikra fordulnak,amíg repül a gèp,van mivel harcolni nem adják fel.
Sok ezer bevetést repültek eredményesen.
;)
 

u9k6N5vF

Well-Known Member
2022. március 24.
314
2 565
93
Nem olvasod a topikot napi szinten? Helikopterekkel támadtak olajfinomítókat, civil lakosságot, Tocska-U rakétákat indítanak városokra, aknákat lőnek a határátkelőkre. Vasúti utakat rongálnak meg.
Olvasom, de a támadások mennyiségéből és típusából számomra nem következik, hogy ne lehetne köztük hamis zászlós akció. Az oroszok úgy döntöttek, hogy orosz földön történő ukrán támadásoktól teszik függővé a válaszcsapásokat. Kívülről ez marketingfogásnak látszik, hiszen például a harcijármű-javító létesítmények eleve legitim célpontok, nyugodtan lehetne lőni őket akkor is, ha az ukránok nem hajtanak végre akciókat oroszországi célpontok ellen.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 085
82 687
113
48 órán belül megkezdődik a nagy csata a Donbass ívén.

Ezt több tényező is bizonyítja:

✅ Befejeződött a tartalékok koncentrációja a határ menti területeken.

✅ A Kijev, Csernyihiv és Szumi régiókból kivont csapatok eleget pihentek.

✅ Egy hete az Orosz Föderáció főbb rakétatámadásai a közeli tartalékok területeit érik, nagyjából a Dnyeper-Krivoy Rog vonal mentén.

✅ Izyumtól délre egy meglehetősen nagy támadó erő alakult ki, és szinte kézi harccal megkezdődtek a felderítő csoportok összecsapásai.

✅ Soha nem látott számú repülőgép koncentrálódik a legközelebbi repülőtereken. Nyilvánvalóan a repülés lesz a fő tényező az Orosz Föderáció közelgő műveletében.

☝ A három régió elhagyása után Oroszország számára fontos, hogy leküzdje a katonai „kudarc” tendenciáját, amely Ukrajnában és Nyugaton is kritikusan fejlődik. A katonai hatalom mindig is kulcsfontosságú eleme volt az orosz imázsnak. Most még Borrell is megengedi magának, hogy kinyilvánítsa, hogy az Orosz Föderációval a csatatéren kell beszélni. Az EU tisztviselői még soha nem engedtek meg maguknak ilyesmit.

☝ A „Moskva” cirkáló helyzete újabb imázscsapást jelent az Orosz Föderáció számára, amelyre „válasz” kell.

☝Ukrajna napról napra egyre több fegyvert kap nyugati országokból, és felkészíti Donbász területét a védekezésre. Ebben a körben az idő a Kreml ellen is játszik.

Mindez azt sugallja, hogy hamarosan minden elkezdődhet‼
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 905
15 178
113
Pár jó kép a Vk-ról ...
A DNR lövi az Azovstal-t

oD7wmpGaoJ4.jpg

21acs3Yikh4.jpg
1RGqgu9gg3g.jpg
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 584
28 230
113
Nem, mert ha az oroszok ócskavasnak tartották volna nem vezényeltek volna a jelenlegi orosz Fekete-tengeri flottába, amely egy támadó hadműveletben vesz részt Ukrajna ellen....
Az oroszok a japán elleni háborúba vezényelték anno azt a második flottaköteléket, amit szerintük is ócskavasakból állítottak össze és amit az elsőnek indított kötelék parancsnoka meg is próbált lerázni, nehogy egyesüljenek vele!

Az orosz flotta hagyományai nem változtak, a fele ma is végletesen elavult, úszó ócskavas.
 

adam.bertok

Well-Known Member
2022. február 26.
358
1 129
93
Visegrád 24

@visegrad24
·
42m

The Russian propaganda machine is preparing the ground for a formal declaration of war against Ukraine & full mobilization. The sinking of the Moskva will unofficially be used to justify it, while false flag attacks on Russian border towns will serve as the official casus belli.
https://twitter.com/visegrad24/status/1514920571175383041/photo/1
Ez alapjan indulhat a sorozas oroszorszagban. Akkor tenyleg lesz eleg katonaja az oroszoknak az ukranok ellen.
 
W

Wilson

Guest
Eszembe jutott még valami, ha az ukránok lőtték ki a Moszkvát, felmerül annak a lehetősége is , hogy nem is Neptunt lőttek ki a Moszkvára hanem azokat a Harpoonokat amelyeket a brittek ajánlottak fel az Ukránoknak, ugyanis a brittek is jó párszor megcsinálták azt, hogy a sajtóban csak annyit szellőztettek meg, hogy gondolkodnak xy fegyverrendszer átadásáról Ukrajnának, miközben az a fegyverrendszer már régen Ukrajnában, volt és már ki is képezték rá az ukrán személyzetet...

Kevés esélyét látom de szerintem teljesen nem lehet élvezni ezt a lehetőséget sem, persze csak akkor ha az ukránok lőtték ki a Moszkvát.