Őszintén én nem hiszem hogy érdekel téged Európa sorsa. Sőt azt gondolom hogy annak örülnél ha az EU összeomlana.
1) Európa nem egyenlő az EU-val.
2) De érdekel, mivel itt élek.
3) Örülnék, ha a tagok belátnák, hogy politikai unió helyett másfajta együttműködésre lenne szükség. A liberális lázálom mellett vannak más utak is. Összeomlásnak nem örülnék, mert nem hiányzik a káosz és a felfordulás.
Gazdasági hatások a szankciók nélkül is bőven vannak.
Már rég vége lenne az egésznek a nyugati info és hadianyag transferek nélkül.
Sajnálom, ha neked nem esik le, hogy nem az én tartályaimról van szó, én nem tudok többet mondani egy olyan embernek, aki nem látja át, hogy milyen földcsuszamlásszerű gazdasági, biztonsági és politikai következményei lesznek annak, ha leáll pl az építőipar vagy a műanyagipar.
Itt gyakorlatilag minket küldenek vissza a középkorba, miközben USA, Kína köszönik szépen jól vannak, nem ők vesztik el a pozícióikat a világpiacon, hanem mi. Az oroszok is ellesznek, hidd el, nem ők fognak fázni télen, nem náluk fog másfél euróba kerülni egy kiló liszt, nem náluk fognak dörömbölni a kapun az éhező migránsok.
Ha pedig nem tenne semmit az EU annak úgy gondolom sokkal súlyosabb ára lenne. Az egész világ biztonsága kerülne veszélybe
Ez már csak erőlködés részedről. A világ biztonsága folyamatosan veszélyben van, mivel a nyugati barátaid állandó jelleggel bombáznak valahol. Mondjuk ennek köszönhetően jött létre az Iszlám Állam, ami miatt EU polgárok robbantak miszlikbe, miközbe a metrón utaztak vagy itták a sörüket. Akkor aggódtál volna. Az, hogy az oroszok rendet raknak a saját a hátsó udvarukban, csak annyira veszélyezteti a világ biztonságát, amennyire a nyugat akarja.
Ez az egész thread onnan indult ki, hogy szándékosan tévesen prezentáltad a fórum többségének álláspontját, hogy egy ál-ellentmondásra mutogathass.
Most akkor gondolkozz el a saját érvrendszeredben lévő ellentmondáson: hogyan veszélyeztetik az oroszok a világ biztonságát, amikor a jelenlegi hadi teljesítményük egyértelműen megmutatja és a biztonságpolitkai szakértők konszenzusa is azt mondja, hogy az EU és USA ellen nincs semmi esélyük háborút nyerni?
Oroszország egy módon jelent veszélyt a világ biztonságára: ha atomfegyvert vet be. A nyugati barátaid pedig szépen-lassan tolják bele abba a pozícióba, hogy ne legyen más választása.