[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 294
44 912
113

Izyum kemény harcokat vív​


Jelenleg Izyum közelében heves harcok dúlnak, a mieink visszaverik az ellenséges támadásokat.

A srácok a helyszínről jelentik: „A nácik nagy erőket dobtak NATO-felszereléssel.

A srácok kitartanak. A mazsolát nem vágják fel!

Imádkozzunk a mieinkért
, győzni fogunk!
»


Источник: https://rusvesna.su/news/1662751246

Az Orosz Légiközlekedési Erők csapatokat és felszereléseket vetnek be, hogy visszaverjék az ukrán fegyveres erők offenzíváját az Izyum Fronton (VIDEO)​

Az Orosz Légiközlekedési Erők csapatokat és felszereléseket vetnek be az ukrán fegyveres erők offenzívájának visszaverésére az Izyum Fronton.

Fegyverek, felszerelések és csapatok átszállításáról készült felvétel az Orosz Légierő Hadsereg légiközlekedésének Mi-26-os szállítóhelikoptereivel a Harkov régióban


Источник: https://rusvesna.su/news/1662754009
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 585
63 977
113
Ezeket a minositgeteseket nem ertem. Semmi szukseg ra. Mind a ket oldalon van PMC es teszik a dolgukat, valaki penzert, valaki meggyozodesbol… tok mindegy, de ettol meg nem lesz „fereg“ egyik oldal se.

Amikor valaki a civil lakossagot vagy a legyozott katonakat kezdi el kinozni, agyonloni, terrorizalni onnantol lehet minositeni. De ennek abszolut semmi koze hozza, hogy valaki contractorkodik vagy katona.

Zsoldosok mindig is voltak a tortenelem soran. Nem bonyolult ez kerem szepen.
Azert ezt nem egyszerusitenem le ennyire. A Wagner tagok oroszok, az Oroszorszagot vedik, az ukranokhoz beallt zsoldosok meg a vilagbol mindenhonnet osszesereglett javareszt naci szellemiseget kepviselo zsoldosok. Gyakorlatilag ok az ISIS, vilagbol mindenhonnet osszesereglett iszlamista zsoldosaihoz hasonloak, veluk egyenlok. Cselekedeteik sem masok, csak kevesebbet fejeznek.
Egyebkent ugye pont az ukran oldal ukran es kulfoldi zsoldosai uzek sportot a hadifogjok es civilek kinzasabol es kivegzesebol ahogy azt sok videon lattuk.

Ukran nacik.

Terkep!

Fogynak azert a nacik.

Ujabb ukran terrorcselekmeny, szetlottek a korhazat Donyeckben, nana hogy demokratikus EU fegyverekkel.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 651
113
Chuguevben valami elcsattant (frissen megszállt hohol település). Okosok azt írták a csillogó robbanás rakéta hajtóanyagra utal.


Kupyansknál ukránok szétlőtték a hidat miután kétszer megpróbáltak páncélosokkal áttörni. Ez híd is túl messze volt... (egy sikeres TÁMADÓ sereg miért robbantja fel az előtte levő hidat?)


-Artemovsk being stormed right now, entire east side of city is under heavy bombardment with buildings packed with enemy fighters collapsing. Fighting taking place around 1.2 mile from city centre which correlates to the inner residential areas. House to house fighting. Over 600 Ukrainian soldiers have been killed there over the last seven days by entrenched Wagner forces.
-Ukraine diverted forces from it for the attack on Kupyansk and Izyum.
-Multiple encirclements of Ukrainians known as "mini cauldrons" in the Kupyansk front
-Izyum supply road fully retaken and reconnected to rest of the front. Halting the Ukrainian push south towards Izyum's eastern flank to cut off its river access.
-Russians retake Nurovo and are now pushing to Bezmyatezno
-Russians at Shevchenke retaken this afternoon are pushing south to Oleksandrivka in an attempt to fully encircle the entire advance force of Ukrainians and sever all supply lines by linking with the Nurovo-Bezmyatezno force.
-Entire northern Ukrainian line taken yesterday retaken by Russia. Seven towns in all. Another is encircled with 800 Ukrainian troops inside.

-Izyum reinforcements are enormous with full masses of aerial assault forces, more than 300 helicopters are dropping off infantry,vehicles and artillery pieces as convoys cross the river to face the Ukrainian assault.

Az utolsó pontról már máshol is olvastam, Mi-26-osok is hordják az erősítést...
Egyre inkább hajlok az orosz verzió felé, főleg a hídrobbantós sztori után.


Vonul a légvédelem Harkov felé


reuters gyorsan győztest hírdetett, még mielőtt elkezdődne a csata:


Orosz beszivárgók rajtaütése ukrán felderítőkön (harkov front):
-Hol a karszalagotok? A SÁRGA karszalagotok! (úgy néz ki felderítők és rohamcsapatok jelzése a sárga, regulárisoké a kék, volkssturm a zöld).
-Kuss legyen, mi titeket jöttünk leváltani.
-Kiket leváltani?
-Titeket.
Aztán kamerás hoholunk eldől.


Egyik hullánál találták
xt44XSR.png



"orosz" tank menekülése.
Nincs V vagy Z, térkép szerint ukrán hátország felé menekül, körülötte csak ukrán roncsok láthatóak...


Airsoft-osok színpátiamenetelése, kiváló propaganda anyag tudjukkiknek
Azon a tankon mintha lenne Z a jobb oldalon a középső reaktív tölteten és talán a tank orrán is.
A csugujevi robbanáshoz : inkább termitpasztilla vagy pl rakétanyomjelző lesz az. Ilyen fényes lánggal fémek, fémsók égnek. Rakétahajtóanyagba ilyesmit keverni nagy mennyiségben nem lehet, mert nagyon megemeli az égéshőt, ami miatt a rakétahajtómű és különösen a fúvóka olyan különleges ötvözetet igényelne ami nehezebb lenne a jelenleg alkalmazottaknál, márpedig rakétáknál kritikus dolog a súly. Alumíniumport épp a gyújtóhatása miatt használnak is pl az orosz A-IX* szériás robbanóanyagokban, ami hexogén/alu/viasz vagy egyéb flegmatizálóanyag keveréke.

Izyum kemény harcokat vív​


Jelenleg Izyum közelében heves harcok dúlnak, a mieink visszaverik az ellenséges támadásokat.

A srácok a helyszínről jelentik: „A nácik nagy erőket dobtak NATO-felszereléssel.

A srácok kitartanak. A mazsolát nem vágják fel!

Imádkozzunk a mieinkért
, győzni fogunk!
»


Источник: https://rusvesna.su/news/1662751246

Az Orosz Légiközlekedési Erők csapatokat és felszereléseket vetnek be, hogy visszaverjék az ukrán fegyveres erők offenzíváját az Izyum Fronton (VIDEO)​

Az Orosz Légiközlekedési Erők csapatokat és felszereléseket vetnek be az ukrán fegyveres erők offenzívájának visszaverésére az Izyum Fronton.

Fegyverek, felszerelések és csapatok átszállításáról készült felvétel az Orosz Légierő Hadsereg légiközlekedésének Mi-26-os szállítóhelikoptereivel a Harkov régióban


Источник: https://rusvesna.su/news/1662754009
Érdekes hogy Meteoritot visznek, tán keményen aknásított a terület? Eddig ugye városi harcban láttuk ezeket, remélem kiderül most mi az elgondolás ezekkel.
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 291
10 359
113

Putyin soha nem látott következményeket emleget arra az esetre, ha valaki kívülről beavatkozna az orosz-ukrán konfliktusba

2022. február 24. 9:18

Ezt mondta Putyin. Ehhez képest francia cézároktól az amerikai köcsögökön át a bolgár T72-ig ment oda minden is. Ez így bohóckodás.
Jól mondta:
Gáz olcsón Európában van?
S elektromos áram?
Nyersanyagok?
Műtrágya?
Befektetői optimizmus?
Felesleges hadfelszerelés bizonyos eszközökből?
Kilátás az európai erők által Végső Győzelemre az orosz haderő ellen?

Amerika jobb pénzügyi kondícióban van, mint február előtt?

A leszállított minden is-ből mennyi van még meg?

Még ettől is rosszabb legyen Európában?

Még ősz vége sincs...
 
W

Wilson

Guest
Azon egyébként érdemes elgondolkozni, hogy mennyire jó az az ukránoknak, hogy az állóháborúból mozgó háborúra váltanak. Harkov környékén (is) elég erős védelmi vonalaik vannak amik jól is állják a sarat, ezekből kimozdulni korlátozott célok érdekében nem biztos, hogy a legbölcsebb lépés.
Ha az ukrán hadvezetés pontosan ismeri a harkovi ukrán haderő képességeit , határait. teljesítőképességét és a helyén értékeli az ellentámadást annak körülményeit, akkor vállalható méretűvé tehetik a kockázatot az USA által 0/24-ben szolgáltatott realtime felderítési adatoknak köszönhetően az ukrikat nem tudják meglepni az oroszok.Ha úgy látják ,hogy az orosz tartalékok bevetése veszélyezteti az előretörő ukrán erőket visszavonhatják őket a harkovi állásokba.

Amit viszont érdekesnek tartok,hogy az ukrik képesek voltak a front két egymástól távol lévő pontján egy időben offenzívát indítani, jól láthatóan ez az orosz hadvezetést is meglepte (lásd a harkovi ukrán offenzíva előrehaladását), ők is arra számítottak ,hogy az ukrik csak egyetlen a herszoni offenzíva megindítására képesek....
 

Koleszkaja

Well-Known Member
2020. szeptember 5.
1 911
7 609
113
A rendorség már elkezdte ellenuk az eljárást a "hadsereg diszkreditációja" miatt:
https://meduza.io/en/news/2022/09/0...ersburg-deputies-who-accused-putin-of-treason

A rendőrség az orosz hadsereg "lehitelesítésével" vádat készít Putyint hazaárulással vádoló szentpétervári képviselők ellen:

Szentpéterváron a Szmolninszkoje városi tanács hét képviselőjét beidézte a rendőrség az orosz hadsereg "lejáratása miatt". Dmitrij Paljuga helyettes beszélt erről a Mediazonának.

A Szentpétervári Központi Kerület Belügyminisztériumának Nyikita Juferev országgyűlési képviselő által elfogadott jelentése szerint a képviselők intézkedései az Orosz Föderáció közigazgatási szabálysértési törvénykönyve hatálya alá tartoznak, mivel „az ügyek hiteltelenítésére irányulnak. jelenlegi kormány".

A rendőrség tájékoztatása szerint a képviselők ezeket az akciókat szeptember 7-én hajtották végre az Odesskaya utca 1. szám alatt, ahol a Szmolninszkoje városi tanács adminisztratív épülete található.

Juferev mellett a rendőrség Dmitrij Baltrukov, Dmitrij Paljuga, Ivan Csebotar és Anna Kisleva képviselők ellen emelt vádat. Két másik személy vádemelés nélkül szabadult.

Emlékezzünk vissza, hogy szeptember 7-én este a Szmolninszkoje városi tanács képviselői úgy döntöttek, hogy felhívást intéznek az Állami Dumához Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen, hogy az ukrajnai háború miatt mozdítsák el hivatalából. A fellebbezés szövegében különösen azt írják, hogy a katonai akció során Oroszország "fiatal munkaképes" polgárai halnak meg, az orosz gazdaság pedig szenved.
Putyint talált még fél tucat embert a frontra egy D-20-as üzemeltetni ? :confused:
 

oregbogaras

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 433
4 786
113
Azon a tankon mintha lenne Z a jobb oldalon a középső reaktív tölteten és talán a tank orrán is.
A csugujevi robbanáshoz : inkább termitpasztilla vagy pl rakétanyomjelző lesz az. Ilyen fényes lánggal fémek, fémsók égnek. Rakétahajtóanyagba ilyesmit keverni nagy mennyiségben nem lehet, mert nagyon megemeli az égéshőt, ami miatt a rakétahajtómű és különösen a fúvóka olyan különleges ötvözetet igényelne ami nehezebb lenne a jelenleg alkalmazottaknál, márpedig rakétáknál kritikus dolog a súly. Alumíniumport épp a gyújtóhatása miatt használnak is pl az orosz A-IX* szériás robbanóanyagokban, ami hexogén/alu/viasz vagy egyéb flegmatizálóanyag keveréke.

Érdekes hogy Meteoritot visznek, tán keményen aknásított a terület? Eddig ugye városi harcban láttuk ezeket, remélem kiderül most mi az elgondolás ezekkel.
Beásott védelmet is amortizálja rendesen, akit nem ér el a hatása, annak is tele szalad a gatyája. Hiányoltam.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 693
32 366
113
ez a háború valóban nem ukrajna pár megyéjéről szól...
hogy világháború e ? nem ez még nem. Hogy kezdete egyy hatalmi újrapozicónálásnak ? igen
europa lecsúszik ? igen. europa vesztes.
oroszország nyertes? igen.
Usa nyertes? igen (veszteni semmit nem vesztett a hadszintéren piacon nyert nemzetközi szintéren nem pofáraesés.
kína nyetes ? igen kína a kimaradásával a konfliktusból nyertes. meg is kapja jutalmát mindkét oldalról.
irán nyertes? igen irán nyert egy oroszt miközben megtartott egy kínait.-ez bekavar e a közelkeleten a nyugatnak? igen bekavar lásd irak.
Dél-amerika nyerrt vagy sem elfogadja az eddiginél szarabb már úgysem lehet nekik...

Afrika nyert? újra felbukkanak a fehérek de mostmár a kínaiak is egyre több helyen...

Mikor lessz lezárva a konfliktus?
az első pár kérdés rámutat ki a valódi ellenfél akit le kell térdeltetni...

Bezony europa...

Az usa nak keletre kell koncentrálni a távol keletre.
az orosszal nincs neki dolga. europa kolonc a nyakán még a közelkeleten hasznos vólt a távolkeleten az angolokat leszámítva hasztalan...

a levállást oroszország megakadályozza hogy egy erős szövetség létrejöjjön.
a megszünő ütközőzóna usa és orosz közötti ukrajna és fehéroszország e szerepben megszünik.
marad orosz és eu ütköző zóna. na BUMM
fehéroroszországba forradalom nem forradalom (ukrajnába egy megelőző sakklépést ""lesben álló" orosz sakk figurák. (ez nem ma kezdődött)

kazahsztán elterelés feszűltségkeltés oroszoknak jó próba a mozgósításra és a bevonulásra...

Az eu Ukrajna mellé állt hisz fehérorosz biztos nem bukik... az usat meg valójába csak a pénz érdekli...

ukrajna eu befolyás alatt fog maradni? egy része lehet az egésze nem.
van e az eunak jövője ilyen helyzetbe?

Mi lenne nekünk a legjobb út?

Saját véleményem szerint a Horvátokkal kiemelkedően jó a kapcsolat. hiába az uszítás nincsen gond. és bevinni őket a V4 es szférába.
V4 semmi extra de mindig jó ha van egy alapszövetség a régióba ahol valamilyenszinten össze lehet zárni.


nem a termékek drágulnak a pénz értéke rommlik szerte a világba. ez baj e? valakiknek igen valakiknek nem.

ha politikai úton sikerül a horvátokkal kibővített v4 eket az olaszokkal és olasz törekvésekkel összhangba állítani és kitudjuk használni mint jó földrajzi adottságú órszág az előnyeinket és a török és kínai szállítmányi útvonalakat uralni tudjuk a bakán kinyílik elöttünk és a balkán is gazdagodik...

kellene nekünk EU? van e esélyünk jó pozicíóból indulni egy esetleges unios szétesés esetén? igen

a német ha akarja ha nem érdekelt abba hogy magyarország erősebb legyen.

Hogy a balkánon várható e háború? nem lesznek hidegek a fegyvercsövek ott az biztos.

@ozymandias hogy konteo a vége meglehet. hogy reális e? ma holnap nem. 2-3-5 év ? inkább.

Mi vár europára? nyersanyag hiány. drága munkaerő. hiányos beszállítói láncok. bizonytalan ellátás. (minden téren)
teknilogiai fejlődés és a tudás hiába van ipar nélkül kevés... kell e a világnak europa szürkeállomány kapacitása? USA nak nem Orosznak kellett vólna csak europa nem akarta ezt a relációt. kínának kelett vólna de igazából már mindent fel vásárólt vagy lemásolt. de kínának nem akadály ha bérterveztet.

tehát europa az usa nak vetélytárs az orosznak jó partner lehetett vólna ha nem cseszi szét magát.(de szétcseszi)
kínának jó bedolgozók lettünk vólna...

Jobb e hogy szétesik az eu? szerintem nem gond ha nem vagyunk benne annyira mélyen a világpolitikai játék fő játékterén. (nem kell mindenbe nyakig belemennünk) az eu ha tetszett ha nem rántott minket mindenbe...

Az eu menthetetlen. egy szép álom vólt de ma már közel rémálom...

Mi tartja össze az EU-t ???
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 291
10 359
113
A jelenlegi ukrán előrenyomulással kapcsolatban nekem az a fejvakarásom, hogy nem összfegyvernemi:
Sem a légierő nem mennyiségi hozzá, sem (nagyságrendivel nagyobb újabb szállítmányok nélkül) a tüzérség, sem a páncélostechnika.
Az előrenyomulás is lokális a front szélességéhez viszonyítva.

Nem gúnyból (emberi tragédiákon nem röhögök, mert bármely háború bármely oldalán jobb sorsra érdemesek szenvedése is van)
De innen hogyan tovább?
1 óra 33 perc 00-tól 25 másodperc:
 
W

Wilson

Guest
Murz is megszólalt az ukrajnai frontok helyzetével kapcsolatban...

Ha a felső vezetésünk képes lenne levonni a megfelelő következtetéseket...

Akkor az elmúlt napok eseményeinek fő következtetése a személyi döntések mellett az Orosz Föderációban mindenféle új önkéntes zászlóalj "nulláról" történő megalakításának megszüntetése, valamint az LNR és DNR NM-ben "mozgósított" zászlóaljak és ezredek osztályának felszámolása. Ez az amúgy is nagyon korlátozott emberi erőforrások teljesen értelmetlen pazarlása. Vagy teljes értékű gépesített lövészezredeket-dandárokat-divíziókat építünk tüzérséggel és tankokkal, vagy... Leromlott és nem feltöltött ezredeink és hadosztályaink továbbra is csapásokat fognak kapni a csőcselék, a "BARS" és más, a teljes értékű kombinált fegyveres harcra nem felkészült, sőt legtöbbször még kiképzetlen egységek állásaira. Ráadásul nagyjából nincs kölcsönhatásuk a szárnyakkal, és nagyjából nincs echelonjuk.

A jövőben pedig a megmaradt harcképes, kombinált fegyveres egységeink "tűzoltóbrigádként" rohangálnak majd a fronton, legyőzve a körülmények között zajló poklot, ami további veszteségekkel jár. Amit nem fognak pótolni, mert senki sem fog következtetéseket levonni, és új zászlóaljakat fognak létrehozni a személyzet kiképzésének és tényleges harci tapasztalatának nulla szintjével, harcban nem igazolt parancsnokokkal, nehézfegyverek és azok használatának képességei nélkül, teljes értékű szállítás nélkül.

Azok az emberek, akik nincsenek megfelelően kiképezve és felszerelve a modern hadviselés eszközeivel, amelyeket megfelelően tudnak kezelni, csak olaj az ukrán tankok nyomaira, ha nem menekülnek időben.

Valójában eredetileg ugyanezeket a "BARS"-t, amelyek "AR", mert "hadsereg tartalék", egyfajta tartalékos egységként tervezték az RF fegyveres erőinek harcra kész utánpótlási, "rotációs bázisainak" kialakítására. De ez az ötlet, mint "üzleti terv" nem felelt meg a könnyű nyereség szerelmeseinek, és mi kezdődött. Annyit lopunk, amennyit csak tudunk, hogy új egységeket alakítsunk, és nem érdekel, mi történik velük a fronton. Ezekről a cselszövésekről egyre több információ szivárog a nyilvánosságba, de eddig csak nagyon kis adagokban. Úgy tűnik, még sok vérontás kell ahhoz, hogy a dolgok megváltozzanak. Ha egyáltalán változnak.

A szokásos téma a regionális védnökség kombinációja lenne, beleértve az önkéntes szervezeteket is, a már háborúban lévő, éppen ezekben a régiókban állomásozó egységek felett, a BARS-ban lévő kiképzőbázisokkal, ahová folyamatosan érkeznének a frontvonalból emberek rotációs rendszerben, hogy a legjobb gyakorlatokat átvegyék. De ahhoz, hogy ez így legyen, valahol valami nagyon nagy dolognak meg kellene halnia.

Különösen azok számára, akik nem értik a jelenlegi helyzetet és általában a katonai ügyeket, és sok felkiáltójellel replikáznak olyan mondatokat, mint "A légierő működik, mindenkit szétzúz!" és "Megérkeztek a tartalékosok, és azonnal csatába indulnak!". Hurrá!". Kedves Ismétlők! Legalább néha próbáljon meg elgondolkodni azon, amit ír. Ha valakit meg akarsz nehezíteni, nagy veszteségekkel és minimális eredményekkel, akkor rá kell venned, hogy bevonuljon a csatába. Felderítés nélkül, felkészülés nélkül, egy új terepen, amelyet nem ismer. És valószínűleg, miután tüzérségi csapást kapott közvetlenül a front felé közeledő sűrű oszlopra.

Ami a támadó repülésünk tipikus cselekvési forgatókönyvét illeti, az kényszerűen a következő. Egy pár Szu-25-ös egy rövid pillanatra megközelíti a Loopot, egy pillanatra felemeli az orrát, a szárnyak alatti rakétaindítókból egyetlen salvóval kilövi az összes nem irányított S-5 vagy S-8 rakétát, kilövi a hőcsapdákat, és ugyanabban pillanatban távozik. Élőben láttam Bakhmut/Artemivszk közelében, ahol NATO-(aknavető)aknákat szereztünk . Az ilyen csapások hatékonysága egy olyan ellenséggel szemben, amely tudja, hogyan kell elrejtőzni és szétszóródni, megkérdőjelezhető, amint azt a tavaszi és nyári harcok minden tapasztalata mutatja. A jól megerősített ellenséggel szemben a hatékonysága semmi. De a mi támadó repülőgépeink és helikoptereink nem tehetnek mást - az ellenségnek normális, összehangolt katonai légvédeleme van. Amíg mi itt voltunk, ez a bizonyos "repülőgép-pár" azzal volt elfoglalva, hogy 120 mm-es aknavetőkkel próbálta szétzúzni az Artemivszk külvárosában lévő településeket, ahol csapataink megerősödtek.

Általánosságban azt kívánom, hogy minden reposztolónak kevesebb elképesztő történet legyen a reposztokban, amin a tapasztalt emberek a legjobb esetben nevetni fognak, a legrosszabb esetben pedig egyszerűen leiratkoznak.

 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 731
13 639
113
Azért ehez kellett hogy "tönkre"bombázzák a Német hadiipart.Azt nem állítom legyőzték volna az Oroszokat de érdekes helyzet lett volna ha hagyják a nyugati frontot kiegyezeznek q nyugati hatalmával 43 körül és csak Keletre koncentrálnak a Németek.
A kiegyezés azért maradhatott el, mert ketyegett a biologiai órája a kis bajszosnak, aki érezte h nem sok ideje lehet hátra a földi pályafutásából, igy minden fronton egyszerre akart győzni.. Nagyot akart a szarka tipikus esete szerencsénkre, mert valahol az ural környékén kapálnánk már mint visszatelepített szolganép. Most Putyinnak mintha végtelen ideje lenne hátra ugy cselekszik, ráérősen hajtják a frontdarálót
 
  • Tetszik
Reactions: Centquri prime

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 731
13 639
113
De ha bukik a giga mega ultra brutál offenzíva, akkor rábasztatok ukri fanok, zeli is szedheti a sátor fáját vége lesz a bulinak, majd pár nap múlva kiderűl mi lesz.
A Nagy Forgatókönyv szerint el fog húzódni 2 3 évig, addig kell tartania az Unios és USA segély égetésnek a polgárok zsebére. Ha a tengerentúlon nyilvánosan beszélnek a segélyek időrendjéről, gondolom gondoskodnak a Háborus Szinjáték ennyi ideig tartó üzemeltetéséről is.. Hiszen nem tudnák tovább tolni a lóvét.. arra már gondolni sem merek hogy valahol máshol, hasonló Háborús Segély Szinjáték nyilik
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 693
32 366
113
A Nagy Forgatókönyv szerint el fog húzódni 2 3 évig, addig kell tartania az Unios és USA segély égetésnek a polgárok zsebére. Ha a tengerentúlon nyilvánosan beszélnek a segélyek időrendjéről, gondolom gondoskodnak a Háborus Szinjáték ennyi ideig tartó üzemeltetéséről is.. Hiszen nem tudnák tovább tolni a lóvét.. arra már gondolni sem merek hogy valahol máshol, hasonló Háborús Segély Szinjáték nyilik
ezt nem fogja az unio 2-3 évig bírni... ha nem lessz végee akkor nem az idei tél lessz a leghidegebb hanem a jovő tél igazán... de szerintem az idei telet még éppen hogy átvészeli az eu tavasszal akkora szakadás lessz benne hogy ihaj... a nyárba már úgy megy bele hogy a telet már nem biztos hogy eggyütt töltik... az osztozkodás miatt persze a színjáték még egy darabig fennmarad de azt már mindenki tudni fogja hogy ez már az unio vége.
 

Catles

Well-Known Member
2021. február 5.
497
1 688
93
a 600 lengyel t72 azért bőven nem kis mennyiség.

azért dúrván fel fog menni a gyűjtőknél a 72 m1 ára a közeljövőbe.

Az orosz erősítés milyen betűs? az ukránoknál vannak jellegzetességek (több féle jármű egységenként) vagy hasonló?

mekkora a nyugaton kiképzettek aránya harkovnál és mekkora khersonnál?
Szerintem a lengyelek 200+ T72-est adtak át.

Erősítést eddig én o betűvel felfedtve láttam lekamerázni.

A többi kérdésre passz.
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 587
4 826
113
Nem értem egyik oldal hisztijét sem...

  • 1000km2 visszafoglalva, vagyis 33,3x33,3km-es földterület, ez is szétszórtan. Változik valami? Nem.
  • kilőttek ezt, kilőttek azt. Változik valami? Nem.
  • trófa: 2 Javelin van egy szakadék nyuszibusz. Változik valami? Nem
  • elesett 1-2-3000 ember, ami sajnálatos, de változik valami? Nem
  • visszavesszük Harkovot? Lehet. Változik valami? Nem. Vissza-visszaveszik az oroszok Harkivot, változik valami? Nem
  • érkeztek a csodafegyverek, változott valami? Nem
  • jöttek a hiperszonikus cuccok, változott valami? Nem
  • sunkó paraszt módon viselkedik a drogdíler, változott valami? Nem
  • Kreml osztja az észt, van ebben változás? Van. Valóságban? Nem
  • hurráoptimista hülyegyerekek nyomatják a pro-ukrán szöveget, változott valami? Nem.
  • hurráoptimista hülyegyerekek nyomatják a pro-orosz szöveget, változott valami? Nem.
  • ki lehet használni előretörést? Nem - főleg úgy, ha szeptember közepén kezdenek téli ruhára lejmolni
  • változott valami a külpolitikai vonalon? Igen, kikerült a tejfölfejű meg a majom Draghi, de érdemi változás lett? Nem
  • bejött a szupertuti brit tudósok/magyar foteltábornokok/ukrán csillámpónik/orosz vajákosemberek/amerikai agytrösztök jóslata? Nem
  • belátunk-e jobban a lapok mögé, mint korábban? Nem
  • van európai gixer, amik érintenek minket? Van. Látszik esély a megoldásra? Nem
  • tele van tolva az oldal munkaidőben készült baromságokkal? Igen. Lett bármelyikből bármilyen hatás? Nem. Kimentek az emberek Pesten tüntetni az ukránok mellett? Nem. Kimentek az emberek Pesten tüntetni az oroszok mellett? Nem. Volt agitprop mindkét oldal részéről? Volt. Elbaszta a felhasználói élményt? El. Ért valamit? Nem. Tovább folytatják? Igen.

Tiszta szerencse, hogy a második világégésnél nem volt se internet, se okostelefon. Ha lett volna, akkor még most is azt a digitális szemetet nyögnénk, ahol minden marék hüvely, minden wehrmacht-os csizma, minden véres usánka trófea lenne és minden 5 főnél nagyobb ukrán/orosz/lengyel/francia/afrikai/ázsiai/olasz/magyar település "sorsfordító" jelentőségű lett volna és a végén "haditechnikai és biztonságpolitikai" szakértő lett volna, mint harcoló alakulat.

Ha egyesek az elmúlt fél év itt elpazarolt energiáját mondjuk tanulásba vagy képzésbe fektették volna, mára könnyen lehet, hogy jó pénzt keresnének másodállásban és nem az 5 éves gyerek szintjén toporzékolnának, terepszínű rugdalózóban...

Azért marhaság amit írsz, mert a II. vh-ban is a rádióra tapadva hallgatták, követték a fronti harci helyzetet jelentő híreket az emberek, sőt, én olvastam valahol - magyartól - hogy még fali térképen is rakosgatták a gombostűket, hogy milyen harcoló alakulatok hol harcolnak a rádióba bemondott hírek alapján. Magyarán, akkor is sok időt töltöttek az emberek azzal, hogy követték a háború - akár apró-cseprő - eseményeit is. Mára ezek persze mind elfelejtődtek, és csak a hivatalos történészek-elemzők (hazugságai) maradtak meg, szemben a sok millió szemtanú és kortárs túlélő személyes beszámolóival szemben. Szóval, attól még, hogy akkor nem volt internet, akkor is ugyanez ment mint itt, csak nem az interneten. A digitális szeméttől meg ne félj, pár évtized múlva nyomtalanul el fog veszni ennek a fórumnak a tartalma is... ami meg fog maradni belőle az Sz. Bíró Zoltán, Bendarzsevszkij Anton, Resperger, Castel, Spöttle, Nógrádi, Tarjányi, Demkó stb. véleményei.