[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 781
26 872
113
Az NS2 ha jól emlékszem.

Ne nekem, nem én írtam az eredetit.
Az én olvasatomban arra céloz, hogy akkor amikor a lakást sem tudják kifűteni, akkor nem lesz energia a hadiiparnak sem. (ha meg mégis inkább a hadiipar kap energiát és nem az adófizetők, akkor kurva nagy lázadások lesznek a németeknél)
Igen. A többiről nem is beszélve (pl alapanyag).
 

grabo112

Well-Known Member
2011. október 15.
1 377
3 504
113
Nem úgy volt hogy kifogytak? :)
btw totál X mért nem 3hónapja kapták meg ezt így amblokk Ukránok. Ha 9db helyett 34db himarsal lövöldöztek volna az elmúlt 3hónapban totál más lenne most a leányzó fekvése. Csak lassan szabad Oroszokat megverni vagy mi? És mért most? 300.000 Orosz lehúsdarálózásához ennyi kell?
A kiszámíthatatlanul gyors eszkaláció elkerülése érdekében Washington csak akkor emeli a tétet, ha előtte Moszkva is emel.
Ha reálisan nézzük, igazán komolynak mondható offenzív nyugati szárazföldi/légierős technikát eddig nem szállítottak: se nyugati MBT-t (M1 Abrams), se IFV-t (M2 Bradley), se vadászbombázót (F-16) nem kaptak még eddig az ukránok, pedig ezek régebbi változataiból elég sok áll raktáron a kivonásuk óta. Annak ellenére sem, hogy ezek a fegyverkategóriák elég alapnak számítanak az említett fegyvernemekben egy olyan nagy intenzitású, államok közti near-peer konfliktusban, mint a mostani.
 

orosz_macska_bad

Well-Known Member
2022. március 3.
594
6 309
93
Tulajdonképpen eljutottunk a globálpolitikai szuperpozícióig, azaz Schrödinger Putyinjáig: a kauzalitás teljes ignorálása, és minden történés és annak ellenkezője egyszerre az oroszok érdeke és cselekedete.

  • EU-nak azonnal szankciózni kell az orosz gázt - ukránok, lengyelek, baltiak, amerikaiak
  • Az orosz gázért ukrán gyerekek vérével fizet az EU
  • Le kell állni az orosz gázról örökre
  • NS2 soha nem lesz elindítva, amíg Oroszo. ki nem vonul mindenhonnan, még krímről is, és Putyin el nem takarodik
  • Most már aztán tényleg be kell tiltani az orosz gázt
  • Nincs szükségünk rá, ki tudjuk váltani
  • Minket aztán nem fog zsarolni a gázzal Putyin
  • Németország állítsa le az NS1-et is (https://mandiner.hu/cikk/20220527_ukrajna_oroszorszag_haboru_eszaki_aramlat_1_eu_szankciok)

Mindezek után

"Ursula von der Leyen szerint a szabotázs a lehető leghatározottabb választ vonná maga után. A gázvezeték üzemeltetői szerint lehetetlen megbecsülni, hogy mikorra áll helyre a rendszer infrastruktúrája."
De hát miért akarnánk helyre állítani? Le akarunk válni róla. Fel lettünk szólítva többször is, hogy ezt is állítsuk le, és különben se vegyünk orosz gázt sehogy se, mert azzal ukránok legyilkolását segítjük

"Az Északi Áramlat szabotázsakciói az EU energiaellátásának további destabilizálására irányuló kísérletnek tűnnek...Folytatjuk az orosz gázról való leválást. - Charles Michel"
Hogy mi van? szabotázs

"Kijev: terrorcselekményt követett el Moszkva azzal, hogy kárt okozott az Északi Áramlat vezetékeiben"
De hisz követelték, hogy azt is állítsák le :D

"Morawiecki - Ma szabotázs bűncselekménnyel szembesültünk" Mondja ezt az, aki a jamalt lezárta, követelte, hogy más is fagyjon meg és senki ne vegyen gázt, évekig követelte az NS2 építésének leállítását, és pont az nap átad egy másik vezetéket

Németek szerint ez arra irányult, hogy soha többé ne lehessen olcsó orosz gázzal ellátni európát - és ez persze az oroszok érdeke :D


Szóval most hirtelen EU elleni támadás, és arra irányuló cselekedet, hogy ne lehessen európát ellátni azzal az olcsó orosz gázzal, amit csak miattunk nem tudtak eddig szankció alá vonni, de hónapok óta megy a vonyítás, hogy demostmárazonnal mindenki álljon le az orosz gázról, és inkább menjünk tönkre és fagyjunk meg 4-5 évre, mert erkölcsileg ez a helyes döntés zöldpécéék szerint. És mindezt az ellen a gázvezeték ellen, aminek a felépítéséért vagy utána a leállításáért habzott a szájuk azoknak, akik szerint az oroszok voltak.

Éééted? A szemét oroszok megint úgy támadtak, hogy egyszerre jó nekik is és (szerintük) egész európának/nyugatnak, de ugyanakkor egyszerre gonosz szemét rossz terrorcselekedet az EU ellen, mert soha többé nem tudnak ott gázt szállítani, ahol ezek nem is akarták, hogy gáz legyen szállítva.
Schrödinger macskája itt lép át a negyedik dimenzióba, hogy egy olyan hiperkocka, amelynek minden éle az északi áramlat vezetékének egyik szakasza, minden kockájában egyszerre pusztuljon el a szivárgó orosz gáztól, és egyszerre doromboljon, hogy végre nem jön rajta a gáz.

Ide jutott az állítólagos szellemi fölényben lévő nyugat?

Ja, és közben különböző, egymást kizáró magyarázatok vannak jelen egyszerre az online térben arra irányulva, hogy miért az oroszok voltak. Külön-külön magyarázat a különböző értelmi szinten lévő, és/vagy a NAFO-WOKE skálán máshol elhelyezkedő transzukránok számára.

Az oroszok voltak, mert leesett a gáz ára (ami így már csak több 10x-ese volt a békebeli árnak) és ezzel tornázták fel - de odáig már nem jut a paraszt, hogy ha ezzel feltornázta, akkor hogy jut többletbevételhez, ha nincs min eladni? :D Mint a régi vicc, amikor a rendőr kiüti véletlen a szemét a gumibottal, és a biztosítási pénz álmai TV-jének a fele, ezért másnap direkt kiüti a másikat is, hogy megvehesse.

Rákenjék az ukránokra - senki nem gondolja, hogy az ukránok lettek volna. Mivel mentek volna oda? Pálma gumimatraccal?
Rákenjék a lengyelekre - lengyelek éppenséggel lehettek, de amerika nélkül ilyet nem tesznek. Ezt a fehér házban kellett jóvá hagyni függetlenül attól, hogy ki hajtotta végre.
Rakenjék akárkire ... Most komolyan, amikor bemondásra elhiszik százmilliók, hogy a gaz Putyin volt, miközben minden mozzanat magáért beszél, hogy nekik nem érdekük, de akiknek érdekük, azoknak volt indítékuk (ki is mondták többször), alkalmuk (ott voltak akkor is éppen) és eszközük is.

Úgyis le volt állítva - baszod, csak meg kell nyitni, és máris kereshetek vele 1900$-t. Ami lehet, hogy nem 3-4000, de nem is 100-200.

Ne kelljen kifizetni a szerződés nem teljesítéséből adódó büntetést, mert így lehet vis maiorra hivatkozni - ez a kedvencem :D Ez már az álentellektüelek szintje, akik okosnak hiszik magukat. Hogy mit? Büntetést? Hol? Kitől? Hogyan? Nem voltak valamiféle szankciók? Nem foglaltak le többszáz mrd dollár értékben orosz vagyont? Milyen bíróság hozott volna ítéletet? És az elmúlt hónapok történései után azt elismerték volna az oroszok? Hogy hajtod be?

És a gyíkember szintű magyarázat: ezzel megmutatták, hogy másik vezetékkel is meg tudják csinálni bármikor, hisz pont akkor adták át a lengyelt is. Azt most hagyjuk, hogy a két tagmondat között logikai kapcsolat nincs. Amikor a szomszéd dugja a nejét, azzal tulajdonképpen azt demonstrálja, hogy ha akarná, akkor az enyémet is megdughatná akármikor, ergo veszélyt jelent a házasságomra és eszkalálja a helyzetet.


Mit tudunk?
-Folyamatos ugatás és teljesen kívül álló országok szankciókkal való fenyegetőzése már az építés alatt
-Folyamatos ugatás az orosz gázról való teljes lemondás és a vezeték leállításának érdekében
-Homályos utalások arra, hogy akár így is, de ellehetetlenítik a vezetéket
-Kiszivárgott amerikai tervek arra, hogyan kell tönkretenni EU-t és németországot, amibe ez is pontosan beleillik
-A terület olyan szinten NATO felügyelet alatt van, hogy csakis ők lehettek
-De hát van tengeralattjárójuk az oroszoknak - Van, csak egy 30-80 méter mély 'tóban' nem nagyon tud elbújni.
-Mr Applebaum megköszöni amerikaiaknak, hogy amiért 20 évig küzdöttek, azt végre elérték
-A történtek pont azt eredményezik, amit a latorállamok akartak, és amit állandóan követeltek, aminek a meglépésével rendszeresen fenyegetőztek
-Csak az oroszoknak és a németeknek nem volt érdekük ez
-Németországban már tüntetések voltak az NS2 megnyitása érdekében, Schröder már tárgyalt róla
-Német cégek a területen kívüli szankcióktól fosva, azokat a német törvények föle helyezve nem tettek eleget a kötelezettségeiknek, hogy az NS1 újraindulhasson

Mindezek után őrültnek kell lenni, hogy valaki az oroszokat és ne az amerikiakat tekintse az elkövetőnek.
Szerintem ez a legjobb post ebben a topicban. Ha ezek után bárkinek kétsége támad a nyugati agybaj valódiságát illetően, akkor az az illető is vonuljon be egy elmegyógyintézetbe.
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 873
5 105
113
Csecsenek akcióban, szétverték a hohol támadást

⛽️ - Az elmúlt órákban a német és osztrák közösségi médiában minden szinten eszkalálódott az Amerika-ellenes hangnem.

Német és osztrák netezők nyíltan azzal vádolják az amerikai haditengerészetet, amely napokkal ezelőtt a Balti-tengeren tartózkodott, hogy a Nordstream 1/Nordstream 2 elleni támadásokat végrehajtotta

Egyesek még ennél is tovább mennek, és azzal vádolják Németország jelenlegi szociáldemokrata kormányát, hogy "Amerika vazallusai".

Mondanom sem kell, hogy ez az incidens a következő hetekben még inkább meg fogja fertőzni a német társadalmat.
Itt az ideje elkergetni európából az amcsibérenceket! Az olaszok már elkezdték

Az Aftenposten norvég kiadása: "A gázvezetékek károsodása elég ahhoz, hogy a NATO az 5. cikkelyre hivatkozzon?"
És ki ellen érvényesül az 5. Cikkely? Amerika? xD idióták
Majd megállapítják hogy az oroszok voltak.Enenk a vizsgálatnak ugyanúgy már elő
Ha van eszük az oroszoknak ez a hajó "véletlenül" el fog süllyedni, miután beazonosították.
Utána meg "véletlenül"elsüllyedne 1-2 Orosz tengeralatjáró.
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 873
5 105
113
A kiszámíthatatlanul gyors eszkaláció elkerülése érdekében Washington csak akkor emeli a tétet, ha előtte Moszkva is emel.
Ha reálisan nézzük, igazán komolynak mondható offenzív nyugati szárazföldi/légierős technikát eddig nem szállítottak: se nyugati MBT-t (M1 Abrams), se IFV-t (M2 Bradley), se vadászbombázót (F-16) nem kaptak még eddig az ukránok, pedig ezek régebbi változataiból elég sok áll raktáron a kivonásuk óta. Annak ellenére sem, hogy ezek a fegyverkategóriák elég alapnak számítanak az említett fegyvernemekben egy olyan nagy intenzitású, államok közti near-peer konfliktusban, mint a mostani.
Előbb utóbb mindennek eljön az "ideje".Véleményem szerint figyelnek az "egyensúlyra".Ha tényleg jelentősen erősítenek az oroszok könnyen lehet ezeket is megkapják az Ukránok.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
4 992
13 300
113
OF-hoz népszavzással csatlakozó új területek vezetői: DNR,LNR, Herszon és Zaporozsie megérkeztek Moszkvába.

xtujXTZedrM.jpg
Tokéletes, ahogyan egyben vannak. Valami starwarsos illene most ide :cool: :
 

DTheo

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
1 165
3 449
113
Az NS2 ha jól emlékszem.
Azért gondoltam, hogy az NS1, mert az NS2-ben volt jelentősebb a nyomáscsökkenés még tegnapi hír szerint.
Elég sajnálatos, hogyha így van...

Szerk.:
Rybar gugli fordító:
A helyzet Donyeck-Zaporozhye irányban 2022. szeptember 28. 20.00 órától Az ukrán parancsnokság offenzívára készül az Ugledartól délre eső területen és Zaporozsje irányában. Erre azért van szükség, hogy az ukrán fegyveres erők lefoglalhassák az RF fegyveres erők tartalékait, és megakadályozzák azok áthelyezését a Szvatovo és a Szeverodonyeck agglomeráció elleni fő támadás területére.
Zaporozhye irány:
▪️A Dnyepr-csoport parancsnoksága a következő napokban támadást tervez az orosz állások ellen a front Orekhovsky és Gulyai-Polye szektorában.
▪️Az Orosz Fegyveres Erők védelmének vizsgálata érdekében az ukrán alakulatok ismét érvényben lévő felderítést kívánnak végezni Neszterjanka térségében.
Donyecki irány:
▪️Avdiivka térségében az ukrán fegyveres erők továbbra is visszatartják a szövetséges erők előrenyomulását, és hatalmas tüzérségi tüzet hajtanak végre a donyecki agglomerációra.
▪️A Maryinka és Pesok irányába tett áttörési kísérletek kudarccal és súlyos veszteségekkel végződnek. A legtöbb áthelyezett erősítést csekély előkészülettel vagy egyáltalán nem küldik el.
▪️A 68. dandár egységeit teljes készültségbe helyezték, mielőtt ellentámadást indítottak Prechistovka és Pavlovka irányába, hogy áttörjék a szövetséges erők védelmi vonalait.
▪️A 68. dandár UAV legénysége az orosz csapatok tevékenységének felderítését végzi Pavlovka, Jegorovka, Prechistovka térségében. Lőszert szállítottak az ukrán alakulatokhoz.
Azonban az ukrán fegyveres erők minden tevékenysége nem egy valódi offenzíva előkészítése, hanem az orosz parancsnokság félretájékoztatási kampányának része annak érdekében, hogy az RF fegyveres erőket arra kényszerítsék, hogy tartalékokat tartsanak a területeken és megakadályozzák, veszélyes irányokba helyezték át.
20220928182554-7c96d05c.jpg
 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
733
3 920
93
Nem tudom mit röhögtök.
Ez eléggé aggasztó és baljós, hogy RU-t megnevezték.
Innentől a NATO-nak döntenie kell, hogyan értelmezi a szabotázst /most hagyjuk, hogy ki volt, a döntés megszületett,
hogy ki érte a felelősnek tartott. Innentől meddő ezt maszírozni/.
Lehet ennek kvára messzeható és nem épp kellemes kimenetele is.
És nem valamikor, hanem innentől kezdve bármelyik órában is akár.
Ennek szerintem nem kéne tapsikolnunk.
-----

tipikus usa megoldás: majd mi kivizsgáljuk, mert így ugye soha nem derül ki, hogy mi voltunk ...
már CSAK EZ bizonyítja, hogy ők voltak
a többiről nem is szólva
szóval ez így RÖHEJES!
 

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
Tokéletes, ahogyan egyben vannak. Valami starwarsos illene most ide :cool: :
Vagy inkább álljon itt egy klasszikus 1984-ből:
Igen, érdekes ez a győzelmi együtt pózolás ilyen szürreális hmm nem is tudom minek nevezzem után...
Amúgy nyilván érdekes lenne, hogy félelemből voksoltak ahogy, vagy aki nem oroszpárti volt az mind kereket oldott a front közeledtével? Én a kettő kombinációjára tippelek.
 

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
999
8 945
93
Tulajdonképpen eljutottunk a globálpolitikai szuperpozícióig, azaz Schrödinger Putyinjáig: a kauzalitás teljes ignorálása, és minden történés és annak ellenkezője egyszerre az oroszok érdeke és cselekedete.

  • EU-nak azonnal szankciózni kell az orosz gázt - ukránok, lengyelek, baltiak, amerikaiak
  • Az orosz gázért ukrán gyerekek vérével fizet az EU
  • Le kell állni az orosz gázról örökre
  • NS2 soha nem lesz elindítva, amíg Oroszo. ki nem vonul mindenhonnan, még krímről is, és Putyin el nem takarodik
  • Most már aztán tényleg be kell tiltani az orosz gázt
  • Nincs szükségünk rá, ki tudjuk váltani
  • Minket aztán nem fog zsarolni a gázzal Putyin
  • Németország állítsa le az NS1-et is (https://mandiner.hu/cikk/20220527_ukrajna_oroszorszag_haboru_eszaki_aramlat_1_eu_szankciok)

Mindezek után

"Ursula von der Leyen szerint a szabotázs a lehető leghatározottabb választ vonná maga után. A gázvezeték üzemeltetői szerint lehetetlen megbecsülni, hogy mikorra áll helyre a rendszer infrastruktúrája."
De hát miért akarnánk helyre állítani? Le akarunk válni róla. Fel lettünk szólítva többször is, hogy ezt is állítsuk le, és különben se vegyünk orosz gázt sehogy se, mert azzal ukránok legyilkolását segítjük

"Az Északi Áramlat szabotázsakciói az EU energiaellátásának további destabilizálására irányuló kísérletnek tűnnek...Folytatjuk az orosz gázról való leválást. - Charles Michel"
Hogy mi van? szabotázs

"Kijev: terrorcselekményt követett el Moszkva azzal, hogy kárt okozott az Északi Áramlat vezetékeiben"
De hisz követelték, hogy azt is állítsák le :D

"Morawiecki - Ma szabotázs bűncselekménnyel szembesültünk" Mondja ezt az, aki a jamalt lezárta, követelte, hogy más is fagyjon meg és senki ne vegyen gázt, évekig követelte az NS2 építésének leállítását, és pont az nap átad egy másik vezetéket

Németek szerint ez arra irányult, hogy soha többé ne lehessen olcsó orosz gázzal ellátni európát - és ez persze az oroszok érdeke :D


Szóval most hirtelen EU elleni támadás, és arra irányuló cselekedet, hogy ne lehessen európát ellátni azzal az olcsó orosz gázzal, amit csak miattunk nem tudtak eddig szankció alá vonni, de hónapok óta megy a vonyítás, hogy demostmárazonnal mindenki álljon le az orosz gázról, és inkább menjünk tönkre és fagyjunk meg 4-5 évre, mert erkölcsileg ez a helyes döntés zöldpécéék szerint. És mindezt az ellen a gázvezeték ellen, aminek a felépítéséért vagy utána a leállításáért habzott a szájuk azoknak, akik szerint az oroszok voltak.

Éééted? A szemét oroszok megint úgy támadtak, hogy egyszerre jó nekik is és (szerintük) egész európának/nyugatnak, de ugyanakkor egyszerre gonosz szemét rossz terrorcselekedet az EU ellen, mert soha többé nem tudnak ott gázt szállítani, ahol ezek nem is akarták, hogy gáz legyen szállítva.
Schrödinger macskája itt lép át a negyedik dimenzióba, hogy egy olyan hiperkocka, amelynek minden éle az északi áramlat vezetékének egyik szakasza, minden kockájában egyszerre pusztuljon el a szivárgó orosz gáztól, és egyszerre doromboljon, hogy végre nem jön rajta a gáz.

Ide jutott az állítólagos szellemi fölényben lévő nyugat?

Ja, és közben különböző, egymást kizáró magyarázatok vannak jelen egyszerre az online térben arra irányulva, hogy miért az oroszok voltak. Külön-külön magyarázat a különböző értelmi szinten lévő, és/vagy a NAFO-WOKE skálán máshol elhelyezkedő transzukránok számára.

Az oroszok voltak, mert leesett a gáz ára (ami így már csak több 10x-ese volt a békebeli árnak) és ezzel tornázták fel - de odáig már nem jut a paraszt, hogy ha ezzel feltornázta, akkor hogy jut többletbevételhez, ha nincs min eladni? :D Mint a régi vicc, amikor a rendőr kiüti véletlen a szemét a gumibottal, és a biztosítási pénz álmai TV-jének a fele, ezért másnap direkt kiüti a másikat is, hogy megvehesse.

Rákenjék az ukránokra - senki nem gondolja, hogy az ukránok lettek volna. Mivel mentek volna oda? Pálma gumimatraccal?
Rákenjék a lengyelekre - lengyelek éppenséggel lehettek, de amerika nélkül ilyet nem tesznek. Ezt a fehér házban kellett jóvá hagyni függetlenül attól, hogy ki hajtotta végre.
Rakenjék akárkire ... Most komolyan, amikor bemondásra elhiszik százmilliók, hogy a gaz Putyin volt, miközben minden mozzanat magáért beszél, hogy nekik nem érdekük, de akiknek érdekük, azoknak volt indítékuk (ki is mondták többször), alkalmuk (ott voltak akkor is éppen) és eszközük is.

Úgyis le volt állítva - baszod, csak meg kell nyitni, és máris kereshetek vele 1900$-t. Ami lehet, hogy nem 3-4000, de nem is 100-200.

Ne kelljen kifizetni a szerződés nem teljesítéséből adódó büntetést, mert így lehet vis maiorra hivatkozni - ez a kedvencem :D Ez már az álentellektüelek szintje, akik okosnak hiszik magukat. Hogy mit? Büntetést? Hol? Kitől? Hogyan? Nem voltak valamiféle szankciók? Nem foglaltak le többszáz mrd dollár értékben orosz vagyont? Milyen bíróság hozott volna ítéletet? És az elmúlt hónapok történései után azt elismerték volna az oroszok? Hogy hajtod be?

És a gyíkember szintű magyarázat: ezzel megmutatták, hogy másik vezetékkel is meg tudják csinálni bármikor, hisz pont akkor adták át a lengyelt is. Azt most hagyjuk, hogy a két tagmondat között logikai kapcsolat nincs. Amikor a szomszéd dugja a nejét, azzal tulajdonképpen azt demonstrálja, hogy ha akarná, akkor az enyémet is megdughatná akármikor, ergo veszélyt jelent a házasságomra és eszkalálja a helyzetet.


Mit tudunk?
-Folyamatos ugatás és teljesen kívül álló országok szankciókkal való fenyegetőzése már az építés alatt
-Folyamatos ugatás az orosz gázról való teljes lemondás és a vezeték leállításának érdekében
-Homályos utalások arra, hogy akár így is, de ellehetetlenítik a vezetéket
-Kiszivárgott amerikai tervek arra, hogyan kell tönkretenni EU-t és németországot, amibe ez is pontosan beleillik
-A terület olyan szinten NATO felügyelet alatt van, hogy csakis ők lehettek
-De hát van tengeralattjárójuk az oroszoknak - Van, csak egy 30-80 méter mély 'tóban' nem nagyon tud elbújni.
-Mr Applebaum megköszöni amerikaiaknak, hogy amiért 20 évig küzdöttek, azt végre elérték
-A történtek pont azt eredményezik, amit a latorállamok akartak, és amit állandóan követeltek, aminek a meglépésével rendszeresen fenyegetőztek
-Csak az oroszoknak és a németeknek nem volt érdekük ez
-Németországban már tüntetések voltak az NS2 megnyitása érdekében, Schröder már tárgyalt róla
-Német cégek a területen kívüli szankcióktól fosva, azokat a német törvények föle helyezve nem tettek eleget a kötelezettségeiknek, hogy az NS1 újraindulhasson

Mindezek után őrültnek kell lenni, hogy valaki az oroszokat és ne az amerikiakat tekintse az elkövetőnek.
Zseniális. Emelem a kalapom!
 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
733
3 920
93

Az Egyesült Államok felszólítja az EU-t, hogy gyorsítsa fel az Ukrajnának nyújtott pénzügyi segélyeket – írja a Financial Times​


Az Amerikai Egyesült Államok nyomást gyakorol az Európai Unióra, hogy növelje és gyorsítsa fel Ukrajna pénzügyi támogatását.

Erről a Financial Times számol be forrásokra hivatkozva.

A Biden-adminisztráció vezető tisztviselői csalódottságukat fejezték ki Brüsszelben a Kijevnek nyújtott európai segélyek lassú folyósítása miatt, és arra kérték Brüsszelt, hogy hozzon létre egy "szokásos mechanizmust" a pénzügyi támogatásra.

„Újra felszólítjuk Ukrajna valamennyi partnerét, hogy gyorsan nyújtsák be Ukrajnának a megígért segítséget, növeljék kötelezettségvállalásaikat, és helyezzék előnyben a segélyek formájában nyújtott segítséget a hitelekkel szemben” – tette hozzá.

Egy másik uniós tisztviselő elmondta, hogy Denys Shmyhal ukrán miniszterelnök találkozott Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével, hogy megvitassák, Kijevnek körülbelül havi 3,5 milliárd euróra van szüksége.

„Alig várjuk, hogy az EU a jövő hónaptól megkezdje az 5 milliárd eurós felajánlott segély átutalását, és sürgetjük az EU-t, hogy gyorsan dolgozzon ki egy rendszeres mechanizmust Ukrajna költségvetési támogatásának további biztosítására” – idézték az egyik tisztviselőt.

Источник: https://rusvesna.su/news/1664381619
na bazz ... eldönthtnénk már végre, hogy önálló európa akarunk-e lenni, vagy usa 113. tagállama ...
ideje lenne egy nagytakarításnak az EU vezetésben
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 781
26 872
113
Nem tudom mit röhögtök.
Ez eléggé aggasztó és baljós, hogy RU-t megnevezték.
Innentől a NATO-nak döntenie kell, hogyan értelmezi a szabotázst /most hagyjuk, hogy ki volt, a döntés megszületett,
hogy ki érte a felelősnek tartott. Innentől meddő ezt maszírozni/.
Lehet ennek kvára messzeható és nem épp kellemes kimenetele is.
És nem valamikor, hanem innentől kezdve bármelyik órában is akár.
Ennek szerintem nem kéne tapsikolnunk.
-----

Reichstag fegyújtása.
"most hagyjuk, hogy ki volt, a döntés megszületett, hogy ki érte a felelősnek tartott"
 
W

Wilson

Guest
Gondolom az 1. Gárda harckocsi hadsereg egységeire gondolsz...csakhogy azok Izjumnál voltak és nem az áttörés szakaszán. Talán éppen ez volt a probléma. Kétségtelen sikert értek el a hoholok, de azért azt lássuk be, hogy főként másod, vagy inkább harmadvonalas orosz erők ellen. Feltehetően az orosz élőerő hiánya hamarosan megoldódik, majd meglátjuk hogy bírják a hoholok az orosz téli offenzívát.
Igen az 1.Gárda harckocsi hadosztályra gondoltam, az hogy nem közvetlenül az áttörésnél hanem Izjumnál voltak, még rosszabb bizonyítványt állít ki róluk, az meg hogy sértetlen állapotban otthagytak egy T-90M-t mindent elmond a morálról és a kétségbeesett kapkodásról ezen magasabb egység esetében is.

Az orosz élőerők hiányát ezzel a 300.000 mozgósított tartalékossal max csak statisztikai szempontból oldották meg, az orosz erők téli offenzívájára én nem vennék mérget,nagyobb esélyt látok arra, hogy ezzel a 300 000 tartalékossal inkább a megszállt területeket feletti ellenőrzés megszilárdítását akarják elérni, mint egy nagyszabású téli offenzíva indítását.
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
885
9 992
93
Gratulálok, ha háborúzol nem hátrány ha használható szövetségeseid vannak, ki gondolta volna?
Gratulálok, hogy nem tudtad értelmezni hogy miről folyt a diskurzus korábban.
Gleiwitz ismerős pl?
Nem mintha most szükség lenne ürügyre. Egyelőre Putin érdeke az eszkaláció.


Mit is keresett pár hete pont ott a Professor Logachev kikapcsolt transponderrel...?
Putyin érdeke az eszkaláció?
Lássuk: Ukrajna szélsőjobbos rezsimje oroszt ölt, erre kapott egy pofont. Ez 2 ország belügye.
De jött a NATO, hozott felderítést, aminek segítségével kilőtték pl. a Moszkvát. Ledurrantották erre az RC-135-öst? Nem.
Jött a NATO, hozott fegyvereket. Szétlőtték Rzeszów-t ahonnan mindent átpumpáltak a határon? Nem.
Jött az Eu-szankciózott, fegyvert küldött. Küldtek még gázt? Amíg lehetett, igen. Szétbaszták az EU-t? Nem. Mondjuk arra ott az USA.
Aha... Eszkalál az orosz...

Azért mert eleget nyomták a fejedbe a mantrát, attól még nem tény.

Tudod, ugyanaz, mint a "zsarolnak a gázzal". Szimplán eladják. Mint más a boltban a parizert. Persze ha rájuk irányíttatod a rakétát, akkor még te vagy meglepődve hogy döcög a szállítás. Akkor a rohadtmegbízhatatlankanyját. Szánalmas felfuvalkodott pojáca az EU, na meg a zsinórbohóc brit politikusok már lassan a fekete lyuknál is sötétebbek. De a legnagyobb sötét a nyugati ember, aki bármilyen hírt elhisz, hogyha a felépített ellenségképével egybevág. Pl. az oroszok magukat lövik az erőműben. Hiszik, mantrázzák, anyáznak - gondolkodni, na azt nem, az fárasztó.

NS-nél meg tessék eldönteni: akkora szar a NATO, hogy az orruk előtt mindent megtehet az orosz Navy, vagy nem az oroszok voltak. Ha már a logika bonyolult, kinek az érdeke. Más lehetőség - már csak a gyíkemberek maradnak.
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 959
113
Mandatory service in Russia:
privates and sergeants – up to 35 years old;
junior officers – up to 50 years old;
senior officers – up to 55 years old.

Conscription age limit:
for privates and non-commissioned officers – up to 50 years old;
junior officers – up to 60 years old;
senior officers – up to 65 years old.

Only people suitable for mobilization service are subject to conscription. People in the categories “fit,” “fit with minor restrictions” and “limited fitness” are considered suitable.
First of all, as part of partial mobilization, citizens with popular military specialties will be called up: motorized riflemen, tankers, artillerymen, drivers, mechanics-drivers.




Megy a konteózás ezerrel az Északi Áramlatok kapcsán, dánok, amerikaiak, oroszok, finnek, lengyelek, kínaiak de egy valakire senki sem számított...

a73Lwwz_700b.jpg
 
W

Wilson

Guest
Pont arról szól a cikk, hogy az USA-ban nem gyártanak nagy mennyiségben, mert az évi 93ezer db tokkal-vonóval az nem mennyiség, ha az ukránok napi fogyasztása ténylegesen 4-6e db, az még akkor is kevés, ha az utóbbiba a 105 mm-es lövedékeket is beleszámolják.
Közvetett módon mindenképpen beszállt, mert Kanada tartaléka a 100e Ukrajnának ajándékozott 155mm-es lövedék hatására erőssen megcsappant, és már hozzájuk is fordultak.
Biztos, hogy senki nem nézi ezt tétlenül, s minden ország törekszik kapacitásainak a maximalizálására. Én még utalással sem éltem ennek az ellenkezőjére.
A 155mm-es lövedékek piacáról már írtam régebben, ahol a fortune adatait vettem alapul*:
Infografika:
Korea bizonyosan jelentős - a piacon meg nem jelenő kapacitással is bírhat észak okán -, de azért sztm az ő kapacitásuk sem végtelen.

*Szerk.: Mondjuk akkor jelentősen túlbecsülhettem ezek szerint a kapacitásokat.
Nem csak a kapacitást érdemes szerintem nézni, Dél-Korea esetében hanem az ott felhalmozott tüzérségi lőszer készleteket is,bár ezzel kapcsolatban érdemes hozzátenni, hogy Észak-Korea miatt ezek "exportálása" erősen korlátozott.
 
  • Tetszik
Reactions: Catles and DTheo

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 785
75 817
113
Neked egyébként magyar az anyanyelved? Mert úgy tűnik, hogy nem vagy tisztában a zsarolás szó jelentésével.

Kényszerít arra az orosz, hogy bármit vegyél vagy ne vegyél tőle? Értelmezhetetlen, amit mondasz. Ha Orbán meg még néhányan nem sírtak volna, az EU már sírba rakta volna magát a saját szankcióival. A gáztőzsdét sem Putyin erőltette szerintem. Nem tudom, mennyire vagy tisztában a jelenlegi helyzettel, de az EU elb@szott energetikai szabályai miatt hatalmas profitok vándorolnak át a polgárok zsebéből az energiával kereskedő befektetők zsebébe, a versenyképességünk meg a béka segge alá vándorol.

De ha zsarolná is, miért ne zsarolhatna egy ellenségesen viselkedő entitást? Európa arra használja az oroszoktól kapott erőforrásokat, hogy fegyvereket szállítson Oo ellenségeinek. Továbbá egy olyan katonai szövetség tagja, mely folyamatosan terjeszkedik Oo. felé, és katonai bázisokat épít a határai mellett, folyamatosan lázadásokat szít, puccsokat szervez a szomszédaiban, NGO szervezetekkel próbál politikai felfordulást okozni az orosz határokon belül.

Ha visszamegyünk a történelemben 300 évet, azt látjuk, hogy a nyugat folyamatosan támadja Oo.-t.

Közben Oo.-t próbáljátok meg agresszorként beállítani, elvitatva tőlük biztonságra való igényük jogosságát a határaik mentén. Milyen alapon egyébként? Sosem adtok választ arra a kérdésre, hogy miért kellene egy atomhatalomnak eltűrnie, hogy egy másik atomhatalom betelepüljün a határai mellé? Főleg egy olyan agresszívan terjeszkedő, folyamatosan háborúzó gyilkos entitás, mint az USA.

Az ignoráns, hazug narratíva, amit pörgettek, a gazdasági katasztrófa szélére sodorta az országunkat és az EU-t, amely egyben egy hatalmas csapás a fehér fajra is. És ami rosszabb, hogy szinte biztosan nukleáris háborúvá fog szélesedni a konfliktus.
Az oroszok köszönik szépen, de ugyanúgy terjeszkednek nyugatra mint ahogy a nyugat terjeszkedik keletre (az elmúlt 300 évben). A hatalmi logika ilyen, nincs nyugalmi helyzet, ha nem terjeszkedsz, akkor zsugorodsz.
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
885
9 992
93
Senki nem szopott itt be semmit papa ! Én meg pláne ! Binkov úgy volt vele hogy "az orosz légierő szétzúzza Ukrajnát " . Hát igen ! ez így is lett volna ha a 4 gen gépeiket úgy használják ahogyan a nyugat !
Ha iylen felszereltségű lenne az orosz légierő fele nem így alakult volna ez az egész !

Izrael

maxresdefault%20%283%29_0.jpg

Usa
4-1024x576-1.jpg

Török
Turkey-F-16-Air-Force.jpg

Lengyel
pole-f-16-f-16-fighting-falcon-vvs-polshi-aviabomba-ptb-aim.jpg
Úgy látszik, qrva nagy hiba volt csak a légierőre költeni, mert a dánoknál semmit sem látnak az orosz békaemberekből :D
Vagy inkább álljon itt egy klasszikus 1984-ből:
Igen, érdekes ez a győzelmi együtt pózolás ilyen szürreális hmm nem is tudom minek nevezzem után...
Amúgy nyilván érdekes lenne, hogy félelemből voksoltak ahogy, vagy aki nem oroszpárti volt az mind kereket oldott a front közeledtével? Én a kettő kombinációjára tippelek.
Ja hát fel sem merül hogy egyrészt oroszok, másrészt ettől várják hogy véget ér a 8 év mészárlás. Neeeeem, nyilván meg vannak félemlítve, más nem lehet :)