[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

gyurka

Well-Known Member
2015. február 11.
64
399
53
Gyerekek ! Mi történt?

Ezek a járművek hová tűntek a háború alatt ? Szinte sehol nincsenek

1200px-Army2016demo-142.jpg
tigr-m-2.jpg
New_K-4386_Typhoon-VDV_4x4_armored_vehicles_in_Ukraine_for_Russian_airborne_troops_925_001.jpg
RD-Typhoon_01.jpg

Ilyen konvojjal nem nagyon büszkélkednek az oroszok
160717-Z-AR422-001A.JPG
Valószínüleg eljutottak oda az oroszok, hogy tervszerűen támadnak és ezek nem támadó fegyverzetek, ha vannak is, a hátországban szerepeltetik őket
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 389
45 890
113
A legrázósabb része, hogy az angol flotta szándékozik biztosítani az Azovi tenger és a Fekete tenger biztonságát 2035-ig és azon túl... Ahogy tudjuk a törökök most beengedik az angol hajókat, az oroszokat viszont nem. Ez mindenképp komoly eltolódást fog eredményezni a lokális erőtérben.

Én egyelőre fenntartásokkal kezelem ezt a beengedést. Ha valóban megegyeztek erről, akkor az orosz lapok ezt márt írták vona. A telegramcsatornák szintén. Szoktam 6-8 lapot nézni folyamatosan, sehol nem írtak róla. Pedig ez létfontosságú az oroszok számára.


A demokraták elutasítják Mike Johnson amerikai képviselőházi elnök Ukrajnának nyújtott segélyre vonatkozó feltételét –
írja erről a The Hill.
Emiatt ismét meghatározatlan időre elhalasztják az Ukrajnának nyújtott segítségnyújtást.
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 955
21 729
113
Jó lesz ez,nem haladnak az Oroszok,mert nem mozdul a frontvonal,érdemes meghallgatni a számok miatt,mert,mint tudjuk,azok nem hazudnak.

Nanehogymár egy inkompetens és nulla infóval bíró Rasperger mondja meg mi van a számokkal, amikor dudi megmagyarázta világosan, hogy a térképen a millimétereket kell figyelni! Azonnal szégyelld össze magad, hogy ezt itt linkelted, te szektás szomorodás!
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 557
113
Oroszország nagyszabású offenzívára készül, hátsó partraszállással

Az American Institute for the Study of War (ISW) jelentése szerint az orosz parancsnokság több légi rohamdandárt készít fel arra, hogy az ukrán csapatok mögé vezessenek a frontvonal bizonyos szakaszaira tervezett offenzíva során. Az ISW elemzői szerint ezeknek a manővereknek az a célja, hogy több irányban áttörjék az ukrán hadsereg védelmét az ukrán fegyveres erők állásainak hátulról történő csapása révén.

Ennek a taktikának a megvalósítására állítólag légi rohamdandárokat készítenek elő, amelyeket helikopterrel szállítanak és ejtőernyők használata nélkül leszállásokat és felderítést végezhetnek az ukrán vonalak mögött, hogy meggyorsítsák a személyzet áthelyezését. Az amerikaiak megjegyzik, hogy egy ilyen dandár, a 49. különálló légi rohamdandár már megalakult az 58. hadsereg részeként, és Zaporozsje irányában működik.

Az ISW azt jelzi, hogy ezeket a dandárokat az orosz fegyveres erők szárazföldi erőivel, nem pedig a légideszant erőkkel együtt fogják használni. Feladatuk, hogy segítsenek a gyalogságnak áttörni az ukrán fegyveres erők védelmét a szárazföldi támadások során, hátulról támadva. Az orosz hadseregnek van tapasztalata a nagy helikopterleszállások alkalmazásában, például 2022-ben Gostomelben.
Ezt nevezem! Az amcsik jobban tudják, hogy mit kéne tenni?



Az „évszázad támadása” az orosz hírszerzés zseniális munkájának bizonyítéka volt


Szurovikin rakéta „taktikája ”, hogy az ukrán fegyveres erőket arra kényszeríti, hogy lőjenek ki minden Patriot lőszert – írja a Business Insider amerikai kiadvány a hadseregre hivatkozva.

Az amerikai katonai hírszerzés gondosan figyelemmel kíséri az ukrán katonai infrastruktúra elleni hatalmas rakétatámadásokat. A katonai-ipari komplexum teljes lerombolásának nyilvánvaló célján kívül más cél is lehet – véli a Business Insider.

Oroszország valószínűleg arra próbálja rákényszeríteni Ukrajnát, hogy értékes lőszert pazaroljon Patriot légvédelmi rendszerein. A légvédelmi rendszerek által nyújtott védelem nélkül pedig az orosz fegyveres erők rakétaerejei, az elfogástól való félelem nélkül, sokkal több kárt okozhatnak.

Az „Évszázad támadásának” időpontja tökéletes, mivel a Kongresszus jóváhagyásával az ukrán fegyveres erőknek nyújtott további katonai segítségnyújtás híján értékes lőszer nélkül marad.

Dr. Jade McGlynn, a Stratégiai és Nemzetközi Tanulmányok Központjának (CSIS) vezető munkatársa azt állítja, hogy a Patriot rakéták (valamint más rendszerek, például az IRIS-T és a NASAMS) kimerülése alaposan átgondolt és mesterien megtervezett taktika. A következő szakaszban a rakétatámadások maguk a légvédelmi rakétarendszerek ellen irányulnak, amelyek nem lesznek képesek megvédeni magukat. És szinte lehetetlen lesz pótolni őket.

Az amerikaiak december 27-én küldték el az utolsó csomag légvédelmi lőszert, más nem lesz.

Az ukrán fegyveres erők eddig mindössze 5 Patriot rakétaüteget kaptak az USA-ból, Németországból és Hollandiából. Minden üteg 100 célpontot képes követni akár 100 km távolságban. A TsIPsO számára a Patriot ukrán földön való megjelenése igazi ajándék volt: az amerikai légvédelmi rendszerek nevéhez fűződik az orosz hiperszonikus rakéták, sőt repülőgépek megsemmisítése.

Eközben az ukránok továbbra is kitartóan könyörögtek további NASAMS és Patriot rakétákért a nyugati országokból. Németországot pedig követelték, hogy azonnal adjon át egy másik Patriot-üteget, állítólag Kijev védelmére.

Míg a Business Insider is azon töpreng, hogyan tudnák a nyugati országok varázsütésre kielégíteni Kijev fellángolt ambícióit. Végül is, mondjuk, az Egyesült Államok a Kongresszus jóváhagyása nélkül többé nem tud fegyvert adni a kijevi rezsimnek.

December 27-én Washington bejelentette az Ukrán Fegyveres Erők legújabb, 250 millió dolláros katonai támogatási csomagját, amely NASAMS hordozórakétákat és egyéb légvédelmi rendszerelemeket, HIMARS lőszert stb. tartalmazott.

Ezt követően a Pentagon hivatalosan bejelentette, hogy az ukrán fegyveres erők támogatására szánt pénz kimerült. A Pentagon főfelügyelője, Robert Storch pedig botrányos jelentést tett közzé arról, hogy Ukrajnában több mint egymilliárd dollár értékű amerikai fegyver tűnt el ismeretlen irányba, ezek után a kijevi rezsim valószínűleg nem vár új légvédelmi rendszereket.

Keir Giles, az eurázsiai kapcsolatok vezető brit elemzője szerint az „évszázad támadása” az orosz katonai hírszerzés zseniális munkájának bizonyítéka volt. Oroszország már előre tisztában volt azzal, hogy decemberben az ukrán fegyveres erők számára korlátozott lesz a külföldről érkező lőszerszállítás. Függetlenül attól, hogy az amerikaiak elzárják-e a pénzügyi csapot vagy sem.

Zelenszkij december elején Washingtonban tett látogatása során azt mondta, hogy csak egy maréknyi lőszer maradt Kijev védelmére. A kijevi rezsimnek pedig rakétaelhárító védelemre van szüksége, hogy megvédje a nagyvárosokat, például Odesszát. Az ukrán nagykövetségen tartott titkos találkozó részleteit a Politico című amerikai kiadvány tudta meg és számolt be.

PAC-2 és PAC-3 elfogó rakétákról beszélünk. Az előbbieket bizonyos típusú ballisztikus rakéták megsemmisítésére tervezték a közelben történő felrobbantással, míg az utóbbiak halálos lőszerek, amelyek közvetlenül légi támadó fegyverekre irányulnak, és nagyobb robbanóerejűek.

A Washington Post elemzői becslése szerint a fejlettebb PAC-3 elfogók darabonként körülbelül 4 millió dollárba kerülnek.

Az amerikaiak megtagadták a rakétaelhárító rakéták átadását Zelenszkijnek. Azonban továbbra is ingadoztak, és segítségért fordultak a japánokhoz, akiknek nagy lőszertartalékai vannak a Patriot számára – tudta meg a Washington Post. Tokió azonban nem mutatott lelkesedést: értékes rakétákat adjon Kijevnek, és védelem nélkül hagyja magát? Jaj, ne már!
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 493
77 271
113
Segítek Dudi..
Javaslom hogy a holodomor témakörben olvasd el a Wikipédia erre vonatkozó magyar oldalát:
Idézek ebből:
"A Szovjetunió felbomlása után Conquest más nyugati akadémikusokkal együtt hozzáférést kapott a szovjet állami archívumokhoz. Az ezekből származó bizonyítékokra támaszkodva később azt írta, hogy a holodomort nem Sztálin okozta szándékosan, de nem megfelelő reakciója jelentősen súlyosbította az éhínséget"
Ebből is látszik hogy a világon az egyes tudóscsoportoknak erről a témáról eltérő a véleményük. Az ukrajnai 1990 után bekövetkező, külső eszközökkel történő, az orosz néppel való szembefordításának egyik eszközévé vált ez a téma - is. Ennek elméleti megalkotása után Ukrajnában törvényt gyártottak erről.
Jellemzően a világon csak 17 ország fogadta el a szándékos holodomor népírtás állásfoglalást 2022-ig.. És a többi pár száz ország ezt meg nem fogadja el?

Akkoriban az egész világon gazdasági válság volt - amelyet nem a szovjetek (oroszok) idéztek elő..

Méreteire pusztítására jellemző hogy pld a kávéterméssel, gabonával stb fűtötték a gőzmozdonyokat, a tejet a csatornákba borították hogy a mesterségesen előidézett hiánnyal az árat felpumpálják a 0 ról..
Ne felejts el, az amerikai oligarcha áldozatokat is, ahol sokan a tőzsdei lenullázások után fejest kezdtek kiugrálni a felhőkarcolókból.. Még azok is az éhhalál küszöbére jutottak csak a rajtuk lévő ruha maradt meg sajátnak..

Zselenszkij féle hatalomrajutásig miért beszélt minden ukrán a közterületeken oroszul, ha nem testvérnép a testvére nyelvén? Ukrajna egyes vidékein az orosz mint testvérnép van még most is létszámbeli fölényben..

Még Zselenszkíj is a parlamentben kezdetben oroszul beszélt, mert nem tudott ukránul? Még ma is a feleségével oroszul társalog, mintha az nem is akarna ukránul tanulnia..Közben nyilvánosan letagadja hogy egyáltalán tud oroszul, tán az összes ukrán TV-s produkciójában valaki oroszra szinkronizálta?

Az ukránok számára kivülről legyártott narratíva követéséhez tartozik a testvériség elméletének tiltása
, ezért van az hogy Ukrajnában még a magyaroknak is kötelező közterületeken ukránul beszélni, valamint a nemzeti nyelvek tiltása az oktatásban is.. Majd jön a tiltás hogy mivel Ukrajnában csak egy, az egységes ukrán nemzet létezik, ezért otthon is kötelező ukránul beszélni, amit lehallgatással, rögzítéssel lehet igazolni..
Azon azért gondolkozz el, hogy miközben 6 millió ukrán halt éhen (ugye a 3-7,5 millióba mait a te forrásod ír belefér a 6 millió) a SZU gabonát exportált...
Na ennyit arról, hogy miért is volt a Holodomor.
Ajánlom figyelmedbe az alábbi linket:


Egy jurko (юрко) nevű ukrán oldalra visz, ahol egy kereszteződést figyelő kamera felvételei vannak fent. 22. 2. 24.-től. Az egyiken (pontosabban kettőn, mert két részletben van fent) például 24.-én 9 óra után egy komplett gépesített lövész zászlóalj halad át. Az általad hiányolt típusok közül többet is kiszúrtam a felvételeken.
A felvételen nem egy komplett gépesített lövészzászlóalj halad át, hanem egy komplett BTG.
Dudi, erre a kérdésre kivételesen szeretnék választ tőled.

Ha az oroszok 3 - 4 hónap alatt bedarálták volna Ukrajnát, több város szétlövése árán, mint Mariupol, de attól még 2 év múltán továbbra is az ukrán gerillákkal kergetőznének, akkor is röpködnének, hogy béna oroszok ?

Így nézett volna ki az orosz siker ?
Ha 2 hónap alatt legyőznek egy ekkora országot ekkora haderővel, az minden mércével mérve kiváló eredmény.
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 535
13 529
113
Ha 2 hónap alatt legyőznek egy ekkora országot ekkora haderővel, az minden mércével mérve kiváló eredmény.

Az USA-nak 1 hónap alatt megvolt a Kuwait - Bagdad ralli, és utána meg 8 éven keresztül nem győzték megszállás alatt tartani Irakot, olyan eredménnyel, hogy örömmel élték meg a kivonulásukat a helyiek.

Ukrajnában hogy működött volna az ilyen ? Sikeres, vagy kudarcos lett volna az orosz pacifikálás és társadalmi integráció ?
 

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 506
10 091
113
Az USA-nak 1 hónap alatt megvolt a Kuwait - Bagdad ralli, és utána meg 8 éven keresztül nem győzték megszállás alatt tartani Irakot, olyan eredménnyel, hogy örömmel élték meg a kivonulásukat a helyiek.

Ukrajnában hogy működött volna az ilyen ? Sikeres, vagy kudarcos lett volna az orosz pacifikálás és társadalmi integráció ?
És 3-10 év háborúskodás után felperzselt föld ország mennyivel jobban rajongana a megszállókért?
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 787
30 561
113
És 3-10 év háborúskodás után felperzselt föld ország mennyivel jobban rajongana a megszállókért?
Akkor sem lesznek jobban megszállva, mint most, és legalább vége lesz a háborúnak, mert biztosan kurvára unja már a lakosság és valószínűleg kiegyezne ha a politikusaik nem is. Aztán látnák, hogy az orosz újraépíti mint Mariupolt vagy Groznijt és idővel megszépülnének a dolgok. Főleg hogy orosz győzelem mellett visszakapnák a területeiket, mert jelenleg azért harcolnak, hogy ne az oroszé legyen hanem a Balckrock meg társaié. Ha az ukránok nyernének akkor kevesebb földjük marad mintha elvesztenék a háborút, ugyanígy több adósságuk lesz egy vesztes háborúval mintha az orosz nyerne.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 881
27 502
113
A holodomorhoz annyit fűznék hozzá, hogy 2014-2022 között ennél több ember tűnt el Ukrajnából, nem beszélve az 1990es évek meg nem született gyerekeiről. Megfelelő oktatás / érzékenyítés / propaganda (nem kívánt törlendő) kérdése, hogy 50 év múlva ugyanilyen intenzitással gyűlöljék az USA-t és csatolt részeit, amiért alig 10 év alatt megfelezték Ukrajna lakosságát meg belevezették őket egy háborúba.

Nyilván, ha marad Oroszország által nem ellenőrzött Ukrajna a háború végén, akkor a gyűlölet tárgya marad Oroszország.

Amúgy, ha Oroszország végleg elveszítette Ukrajnát, a lelkeket a 2 év háború alatt, akkor Ukrajna nem veszítette el ugyanígy a Donbaszt meg általában a kisebbségeit a 10 év üldözés miatt?
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 361
10 794
113
Gyerekek ! Mi történt?

Ezek a járművek hová tűntek a háború alatt ? Szinte sehol nincsenek

1200px-Army2016demo-142.jpg
tigr-m-2.jpg
New_K-4386_Typhoon-VDV_4x4_armored_vehicles_in_Ukraine_for_Russian_airborne_troops_925_001.jpg
RD-Typhoon_01.jpg

Ilyen konvojjal nem nagyon büszkélkednek az oroszok
160717-Z-AR422-001A.JPG
Egyrészt kaptál rá szerintem korrekt válaszokat, többek között hurci10-ét:
Ajánlom figyelmedbe az alábbi linket:


Egy jurko (юрко) nevű ukrán oldalra visz, ahol egy kereszteződést figyelő kamera felvételei vannak fent. 22. 2. 24.-től. Az egyiken (pontosabban kettőn, mert két részletben van fent) például 24.-én 9 óra után egy komplett gépesített lövész zászlóalj halad át. Az általad hiányolt típusok közül többet is kiszúrtam a felvételeken.
Másrészt:

A legalsó kép felé írtad:
Ilyen konvojjal nem nagyon büszkélkednek az oroszok

...hát ilyen konvojjal én sem büszkélkednék,pontosabban a kép legelső járművével (mivel nem látjuk, hogy van e előtte más jármű, így nem jelenthetjük ki, hogy az a felvezető jármű).
A teherautókról, arányaik alapján kinézem, hogy jó terepjárók is lehetnek a szláv sárban, télben.
Persze nem ismerjük a rugók, lengéscsillapítók hangolását, sem a gumik minőségét - pedig a lényeg a terepszögeken, rugóutakon kívül azokban van.

De a HMMWV...az a nevének a megcsúfolása.
Aki már vezetett legalább UAZ-t, Nivát sárban, annak már kinézetre is gyanús még a neve is.
Sarkokra kitett kerekek, hosszú tengelytáv, leginkább egy korszerű, gurítható, nehéz kórházi ágy arányait hozzák.
Még az általad betett négykerekű orosz vasak is elgondolkodtatóak ránézésre, de ez...

Nem egy videó felbukkant a topikban, ahol kéjesen röfögött a sárban, s esze ágában nem volt onnan kijönni.
De az még hagyján, de volt olyan videó, ahol - az autóskártya adatok szerint - a kétszer akkora tömegű, igaz lánctalpas MT-LB úgy rántotta ki a keresztben álló(!) "nagy mozgékonyságú"-t a sárból és húzta el, mint a panellakásban idegállapotba került foxi a szomszéd néni lábtörlőjét.

Ha van egy csepp esze az oroszoknak akkor hanyagolják a rekvirált példányok használatbavételét...
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 468
19 049
113
Remélem akkor is ilyen elismeroen nyilatkoznak majd kinarol azok akik most természetesnek tartják ezt a 2 éves háborút!
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 685
8 675
113
A holodomorhoz annyit fűznék hozzá, hogy 2014-2022 között ennél több ember tűnt el Ukrajnából, nem beszélve az 1990es évek meg nem született gyerekeiről. Megfelelő oktatás / érzékenyítés / propaganda (nem kívánt törlendő) kérdése, hogy 50 év múlva ugyanilyen intenzitással gyűlöljék az USA-t és csatolt részeit, amiért alig 10 év alatt megfelezték Ukrajna lakosságát meg belevezették őket egy háborúba.

Nyilván, ha marad Oroszország által nem ellenőrzött Ukrajna a háború végén, akkor a gyűlölet tárgya marad Oroszország.

Amúgy, ha Oroszország végleg elveszítette Ukrajnát, a lelkeket a 2 év háború alatt, akkor Ukrajna nem veszítette el ugyanígy a Donbaszt meg általában a kisebbségeit a 10 év üldözés miatt?
Nyilván az USA vezette háborúba Ukrajnát és véletlenül sem Oroszország támadta meg. Ez csakis így lehet.
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 452
16 810
113
Azon azért gondolkozz el, hogy miközben 6 millió ukrán halt éhen (ugye a 3-7,5 millióba mait a te forrásod ír belefér a 6 millió) a SZU gabonát exportált...
Na ennyit arról, hogy miért is volt a Holodomor.

A felvételen nem egy komplett gépesített lövészzászlóalj halad át, hanem egy komplett BTG.

Ha 2 hónap alatt legyőznek egy ekkora országot ekkora haderővel, az minden mércével mérve kiváló eredmény.
Honnan veszed a 6 millió ukrán halottat? Fejből vágod,vagy a másik bűvös 6 millióval kevered? Az orosz területeken is milliós veszteségek voltak,Kazahsztánban is volt legalább 1,5 millió halott. Sehogy nem jön ki a matek. Azért olvasd el még egyszer,mert más tényezők is belejátszottak ebbe a dologba,mondjuk az időjárás,ami az egész északi féltekét sújtotta,nem csak a Sztálin baromsága. Ilyenkor lett volna hasznos,ha egy kicsit palléroztad volna annak idején a tudásodat szépirodalom tekintetében. Mondjuk a "Hogyan foglaljuk el Oroszországot egy délután alatt" című NATO zsebkönyv helyett tudnám ajánlani John Steinbeck nagyszerű regényét,az Egerek és Emberek címmel.
 

nani1980

Well-Known Member
2010. október 30.
680
1 881
93
Sziasztok!
dudi:
valóban mozgósítást említett akkor, mikor azt próbálta megmagyarázni, hogy miért 40+ a lövészárokban található katonaállomány. De magyarázata sem az eredeti posztban, sem a hozzászólásban nem igaz. Nem azért 40-en felüli az életkor, mert 25 éven felül mozgósítanak... Ismétlem önmagam: 27-ig katonaköteles mindenki és utána tartalékos, de 18-tól visznek mindenkit, akinek nincs felmentése. És még ma is azért 40+ a lövészárokban ülők átlagéletkora, mert hiányzik a 20-40 korosztály... Mint a hozzászóló írta: "emigráltak valahová", vagy eltűntek? vagy meghaltak? vagy sohasem voltak talán 40+ millióan???

nani:
dudi reakciója pontos illusztrációja annak, amiről írtam. Vannak a fórumon, akik beszélgetnek, gondolatokat osztanak meg, és vannak, akik ex catedra nyilatkozatokat tesznek Ukrajna jelenéről - múltjáról - jövőjéről, sőt: mindent is tudnak és nekik is van igazuk. :)
Pedig nem.
Igazán és igazat pedig csak hozzáértő és ott lévő emberek tudnak mondani. A többi pedig csak médiahájp.
Ebben már teljesen nem értek egyet. A jövöt senki nem tudja teljes bizonyossággal megjósolni. Szóval innen nézve tényleg senki de senki nem állíthat bizonyossággal tényeket. Még a jelenról sem. Ez egy tény. Azok sem akik Ukrajnában élnek. Max, biztosabban tudják!! Ha innen nézzük, senki nem tudja pontosan, hogy mi lesz, de még azt sem, hogy mi van. Valóban vannak akik túl biztosak a mondandójukban. Ebben egyetértek veled!
Teszek ide egy podcastot. Szerintem kapcsolódik ukrajnához. Nagyon jól rámutat arra szerintem, hogy a színfalak mögött van még egy függöny, ami mögött ül az igazi rendező, és mennyire hazárdjáték a világ. https://podcasts.google.com/feed/aH...GQtNTVlNS00NDg3LTliZWEtNjI3MjczMjMxYzFj?ep=14
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 847
81 338
113
Azon azért gondolkozz el, hogy miközben 6 millió ukrán halt éhen.
Sztálin politikája miatt, aki grúz volt egyébként (aki nem tudná)
Az éhínség áldozatai:
Ukrajna 3 917 800 fő, Oroszország - 3 264 600, Kazahsztán - 1 258 200, összesen a Szovjetunióban - 8 731 900. Az 1932-1933 közötti éhínség relatív veszteségei Kazahsztánban voltak a legmagasabbak - 22,42%, Ukrajnában 12,92%, Oroszországban -3,9%. , a Szovjetunióban átlagosan 5,42%
Nyilván az USA vezette háborúba Ukrajnát és véletlenül sem Oroszország támadta meg. Ez csakis így lehet.

Kinek a célja volt Ukrajna NATO-ba való beszervezése? Oroszok már régóta megmondták, hogy Ukrajna NATO csatlakozása a vörös vonal átlépése. A NATO fenyegetést jelent Oo-ra. Tehát Oo léte forgott kockán,ha nem lépnek az amerikaik által szervezett 2014-es Majdan ,majd államcsíny után Ukrajnát már felvették volna a NATO-ba.