[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 515
89 447
113
Lehetséges, hogy Sirski-t likvidálták az oroszok, de ez nem megerősített hír

Ha ez igaz, akkor eséllyel most fognak megindulni a ruszkik. Általában mindig akkor indulnak be a dolgok, bármilyen haborúról is van szó, amikor kikapják az egyik komolyabb sakkfigurát a tábláról. Kíváncsi leszek.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 916
10 019
113
A fórum nato taktikusai megnézték amúgy térképen, hogy hol is van ez a Gluskovo és az a bizonyos híd amit felrobbantott az ukronato parancsnok? Mert ez nekem biza úgy tűnik, hogy azok az ukronato erők amik a híd túloldalán esetleg tevékenykednek még, azokat leírták, a támadó orosz erőknek meg egy kis lassítást eszközöltek...
Igen.

A pirossal bekarikázott részen lévő oroszoknak rossz ez. A híd túloldalán hol vannak ukránok?
602k_p_2024_08_16_2229325.png
 

ZeiG

Well-Known Member
2017. április 4.
884
5 028
93
De miért nem mozgósítanak? Már rég túl vanna azon a ponton ahol a dolgokat szépíteniük kéne.
Mert a háborút finanszírozó tőke, az USA jelenlegi kormánya, a Pentagon héjái, a NATO vezetése éppen ezt szeretné.
Moszkva pedig nem teszi meg ellenségeinek azt a szívességet, hogy gyengítse a hátországát, milliónyi fiatal férfit vonjon ki a gazdaságából és hajtsa ki őket a frontvonalra.
Az ukránokat leszámítva ez a háború még minden érintettnek sokkal inkább gazdasági-politikai sakkjátszma, mintsem valódi háború.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 605
71 355
113
Nyugati légvédelmi bemutató mára.
Ennyit tud az IRIS-T élesben.

Ennyit tud a Patriot élesben.

Ennyit tud a Patriot élesben 2.

Na ezekert a vacakokert egy árva fillért se szabad adni mint látjuk.


Térkép a második kurszki csatarol.


.
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 485
12 101
113

Ukrajnának nem kell a harcmezőn megrokkant állampolgárja​

Mint arról beszámol az ua-reporter Ukrajnában gyors ütemben növekszik a rokkantak száma, ami elsősorban a háború számlájára írható.

...
Az elégedetlenség pedig tovább nő, mert a frontról láb és kéz nélkül hazatérő rokkant katonákról gyakorlatilag megfeledkezik az ukrán állam, jóformán semmilyen támogatást nem nyújt a megrokkant volt hadfiknak.
A portál információja szerint már 4 millióhoz közelít a harcokban megsérült és fogyatékkal élő ukrán állampolgárok száma.* Az ukrán haza bajbajutott védelmezői nem jutnak teljes értékű rehabilitációhoz, a gyógykezelésük költségeit önerőből kell biztosítani, amikor a családjaiknak a megélhetésre is alig futja. És miközben fokozatosan nő a fronton megrokkant életerős férfiak száma, úgy veszíti el Ukrajna a munkaképes állampolgárait, akikre a háború utáni ország újjáépítésében volna égetően szükség.
https://karpathir.com/2024/08/16/ukrajnanak-nem-kell-a-harcmezon-megrokkant-allampolgarja/

* "Но, нет, не сложилось — инвалиды (а их количество в Украине "стремится" к 4 млн человек)"
- invalid, azaz hadirokkant!!!

Akkor ebből szerintem az is következik, hogy az ukrán halottak száma már meghaladta az 1 milliót!
Na ez érdekes lesz a "rendeződés" után!

Ki fog rokkantnyugdíjat fizetni ennek a 4 milliónak?
(Ha és ahol maradnak nyugatfüggő területek) A nyugatiak!?...
Na hiszen...

(Az orosz uralta területeken) az oroszok!?
Azoknak fognak, akik fegyvert ragadtak ellenük és a - tényszerűen - nyomorékká válásuk miatt gyűlölködni fognak időzített bombaként ketyegve a társadalomban?

De miért nem mozgósítanak? Már rég túl vanna azon a ponton ahol a dolgokat szépíteniük kéne.
A NATO-s dologhoz add hozzá, hogy meglepetésként érte őket, hogy az ukránok fegyvert és kiképzést kaptak és természetesen, hogy visszalőttek.
Az is nagy meglepetés lehetett, hogy a sereg szét volt rabolva.
Gondolom ezeket is túlárazva szerezték be

Mekkora tapintatlanság már, hogy nem mozgósítank mi?

Pedig mennyivel jobb lenne a nyugatnak, hiszen pl. a sorozott állomány sokkal inkább hullana tapasztalatlanság miatt, nehezebb lenne harcba küldeni a khm. kisebb motiváltság miatt, mögöttük NKVD (o_O) alakulatoknak kéne haladni, s - sztereotipikius szlávként lőni le, aki hezitál, meg visszafordul.
Végre nőne az elégedetlenség Putyler ellen, gyengülne az orosz társadalom ellenállása...Hmmm...be szép is volna!
A sorozott orosz haderő az ukrán rekettyésekben és csalitosokban bóklászna és csatangolna a sárban csapdába ragadva derék - és a szabad világ, így az egész világ - moralitása szerint helyesen - veszteségeket szenvedve pusztulna a nemnáci és pláne nem nemnato szabadcsapatoktól...

...csak hogy eközben máshol gyújtogatva és felszítva a tüzet marassanak bele - megint - az oroszokba szintén alábbvaló népek a morálisan és intelligenciában kétségkívül magasabbrendű angolszászok terelgetésével.
Így végül azt sem tudnák az oroszok, hogy a szélben melyik parazsat oltogassák a lyukas vödrükből és akkor végre teljesülhetne az ezeréves álom; az orosz területek korszerűsített gyarmati megkaparintása.
S akkor lehetne újra örök élet, meg ingyen sör a nyugatnak, s lehetne elodázni a civilizációja hanyatlását.

Van egy rossz hírem: Az oroszok ezt a szívességet nem fogják megtenni - holott a bestiális szláv mentalitástól nem ezt vártuk, hanem azt, hogy tömegesen, barom* kérődzőként megy pusztulni az Eu-komforn vágóhidakra.

*22 májusáig barátom meghatározása szerint...
**https://wikiszotar.hu/ertelmezo-szotar/Barom#google_vignette

Ehelyett az oroszok gazdasági háborúra álltak át - aminek csak mellékhadszíntere az ukrajnai fegyveres konfliktus - , ahol passzív vagy aktív szövetségesei lettek és lesznek azok, akikkel a nyugat kialakult és kiforrott értékrendje szerint eddig üzletelt...

Úgyhogy ez a hajó már lassan, de biztosan elmegy az eddig domináns hatalmaknak.

Ami fejlemény és tendencia számomra egyébként döbbenetes ocsúdás, hiszen középiskolásként - Otto és nyugati autómárka katalógusokat sóvárogva forgatva - azt hittem, hogy a teljes életemet a szlömösödő cocilizmusban kell leélnem, hiszen a KGST és a VSZ van olyan nagy tömegű és ezáltal tehetetlenségű falanszter, hogy túléli - akár agonizálva is - még az utánam jövő generációkat is.
...aztán bevonultam sorozott elvtársként egy nagyon szocialista - nagyon szlömös - vidéki lövészdandárba, ahol egyszer csak bajtárs lett a megszólítás, majd úr, mindezt pár hónap leforgása alatt.
De olyannyira, hogy leépítették "alólam" a laktanyát!
Így a - Zalához és Borsodhoz mindenképpen - nyugatias Budapestre vezényeltek át, ahonnan már hazajártam szavazni, s egyszercsak - a taxisblokád után - kiléptem a laktanya kapuján (hiszen kitettek minket máról holnapra időszak közepén) - egy vadkapitalista társadalomba.:eek:
Ebből a kizökkenésből nemhogy én, nemhogy generációm, de az egész társadalom sem ocsúdott fel mai napig sem - teljesen semmiképpen; ez gyönyörűen látszik abból is, hogy milyen választási ígéretekre és kormányzatok - még mindig vélten jó - intézkedéseire fogékony az istenadta nép sokadjára is...

...döbbenetes, mert úgy éreztük a kilencvenes években, hogy a történelem véget ért, beköszöntött a Vízöntő kor s eztán együtt legel majd békében és barátságban a bárány a farkassal.
A gonosz gonosz (pl. Irak és Líbia), a jó meg nemhogy jó, hanem egyenesen gáncsnélküli lovag (lásd még Colin Powell és a vegyifegyverek nevű rockegyüttes), mindenkinek is lesz kávézója Bécsben, amit meg már dehonesztáló végezni a nem véletlenül kiváló és érdemes európai gyökerű civilizációnak, azt az - isteni gondviselés által, tehát jogosan - pária népek végzik el, mint a kidobott elektronikai cikkek, ólmos festékkel festett hajók szétbontása, a hangyaszorgalmú, de tanulni és pláne fejlődni képtelen tehát együgyű egyéb pl. valami ázsiaiak szerelik össze olcsón - még nagyobb dicsőségére a fenséges népeknek.

Most meg ez is elmúlik:
A szemünk láttára.:eek:
A fényes népek nemcsak korcsosulnak; a társadalmi kohézióhoz elengedhetetlen moralitásuk feloldódik a virtuális világ talmi tartalmaiban (ennek a szónak is hogy elcsalták már a eredeti értékét, mint a termék szóét a biztosítók...) a de még a lélekszámuk is feleződik.

Nme tudom, hogy hogyan járok jobban; ha a statisztikailag várható élettartamom előtt halok meg vagy még azután is élek még - még meglátva, megérve a civlizációm romjait.
apes68feature.jpg
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 251
18 342
113

Ukrajnának nem kell a harcmezőn megrokkant állampolgárja​

Mint arról beszámol az ua-reporter Ukrajnában gyors ütemben növekszik a rokkantak száma, ami elsősorban a háború számlájára írható.

...
Az elégedetlenség pedig tovább nő, mert a frontról láb és kéz nélkül hazatérő rokkant katonákról gyakorlatilag megfeledkezik az ukrán állam, jóformán semmilyen támogatást nem nyújt a megrokkant volt hadfiknak.
A portál információja szerint már 4 millióhoz közelít a harcokban megsérült és fogyatékkal élő ukrán állampolgárok száma.* Az ukrán haza bajbajutott védelmezői nem jutnak teljes értékű rehabilitációhoz, a gyógykezelésük költségeit önerőből kell biztosítani, amikor a családjaiknak a megélhetésre is alig futja. És miközben fokozatosan nő a fronton megrokkant életerős férfiak száma, úgy veszíti el Ukrajna a munkaképes állampolgárait, akikre a háború utáni ország újjáépítésében volna égetően szükség.
https://karpathir.com/2024/08/16/ukrajnanak-nem-kell-a-harcmezon-megrokkant-allampolgarja/

* "Но, нет, не сложилось — инвалиды (а их количество в Украине "стремится" к 4 млн человек)"
- invalid, azaz hadirokkant!!!

Akkor ebből szerintem az is következik, hogy az ukrán halottak száma már meghaladta az 1 milliót!

Na ez érdekes lesz a "rendeződés" után!

Ki fog rokkantnyugdíjat fizetni ennek a 4 milliónak?
(Ha és ahol maradnak nyugatfüggő területek) A nyugatiak!?...
Na hiszen...

(Az orosz uralta területeken) az oroszok!?
Azoknak fognak, akik fegyvert ragadtak ellenük és a - tényszerűen - nyomorékká válásuk miatt gyűlölködni fognak időzített bombaként ketyegve a társadalomban?
No Ukrajnának nemcsak a hadirokkantakkal van gondja, hanem a földek 47% át már felvásárló (de nem biztos hogy meg is tartó) , nyugati befektetőkkel is,
Nemrég írtam hogy egy ilyen, befektetői küldöttség (egy részük új földesúr) járt Kievben, Zselinek lehozták az új kottákat.

Ami még látogatásuk után nyilvánosságra került:
Tiltakoztak az ukrán hősi halottak temetése ellen a már általuk megvásárolt földeken, hamvasztást vagy más megsemmisítést szorgalmazva (ne szennyezzék ezt a kiváló minőségű, külföldi termőföldet).

Ezek az ukrán (orosz) emberek általuk megvezetve, kényszerítve adták vérüket a külföldi befektetői tulajdon védelméért, és még annyira sem becsülik őket hogy nyugalmat leljenek haláluk után, egy tisztességes temetéssel..

Erre egy csomó cikket találtok a NET-en, egy például:


Igy egy ENSZ-ben 7 hónapja elhangzott felszólalás, a felvásárlásoktról, a The Economic Times tolmácsolásában:


Magánvéleményem: Egy ilyen küldöttségnek a frontvonalban lenne az helye, egy tisztességes, begyüjtős ukrán sorozás után, kiképzés nélkül..
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
2 267
17 074
113
Ezek a fejlevágások, hullák meggyalázása én úgy tudom háborús bűnnek számít.
Igen igen, és ezt megbeszélheted az ukrán haverjaiddal is akik 2,5 év alatt több száz ilyet tettek ki Meg lefejejezték , kiherélték! Lábon-fejbe lőtték a foglyokat?...te...te...te kis mókuska :D:D:p
Amúgy csak felet számít mert amcsi volt...Mi??? hogy került oda amerikai egy orosz-ukrán háborúba??????
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 605
71 355
113
Pashinyan adomanyozott Tocskat és Sz-125-hoz rakétákat a hirek szerint Ukrajnának. Az utóbbi 1-2 hétben feltűnően sokat használják a Tocskat és az Sz-125-ok is elokerultek több fotón. Valahonnet tényleg ellatmany erkezhetett.


Egy másik hidat is megtamadtak Glushkovo térségében a hirek szerint.



.
Ezek a fejlevágások, hullák meggyalázása én úgy tudom háborús bűnnek számít.
Eléggé sérültnek tűnik, lehet hogy az eredeti gazdája elvesztette, elvitte valami neki. De aztán ördög tudja...

Tegnap esti fronthelyzet.

A Kurszknal fogságba esett ukránok közt van egy kakukktojas is, bár inkább zap.

.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 536
14 652
113

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 711
25 911
113
Igen.

A pirossal bekarikázott részen lévő oroszoknak rossz ez. A híd túloldalán hol vannak ukránok?
602k_p_2024_08_16_2229325.png
Legalább a google térképen nézd már meg, hogy konkrétan a szomszéd faluban is van egy híd, sőt attól nyugatabbra még 1 másik híd is van. Úgy emlékeztem erre is mutatott 1-2 nyíl a nemnato erők offenzíva kezdeti térképvázlatán, ezek szerint eddig sem tudtak eljutni a nagy erőlködésben....
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
638
5 929
93
No Ukrajnának nemcsak a hadirokkantakkal van gondja, hanem a földek 47% át már felvásárló (de nem biztos hogy meg is tartó) , nyugati befektetőkkel is,
Nemrég írtam hogy egy ilyen, befektetői küldöttség (egy részük új földesúr) járt Kievben, Zselinek lehozták az új kottákat.

Ami még látogatásuk után nyilvánosságra került:
Tiltakoztak az ukrán hősi halottak temetése ellen a már általuk megvásárolt földeken, hamvasztást vagy más megsemmisítést szorgalmazva (ne szennyezzék ezt a kiváló minőségű, külföldi termőföldet).

Ezek az ukrán (orosz) emberek általuk megvezetve, kényszerítve adták vérüket a külföldi befektetői tulajdon védelméért, és még annyira sem becsülik őket hogy nyugalmat leljenek haláluk után, egy tisztességes temetéssel..

Erre egy csomó cikket találtok a NET-en, egy például:


Igy egy ENSZ-ben 7 hónapja elhangzott felszólalás, a felvásárlásoktról, a The Economic Times tolmácsolásában:


Magánvéleményem: Egy ilyen küldöttségnek a frontvonalban lenne az helye, egy tisztességes, begyüjtős ukrán sorozás után, kiképzés nélkül..
"Nemcsak a hadirokkantakkal van gondja, hanem a földek 47% át már felvásárló (de nem biztos hogy meg is tartó) , nyugati befektetőkkel is,"

Már Magyarországon is jelentek meg hirdetések, hogy 100 hektáros területeket lehet venni hektáronként (ha jól emlékszek 700 ezer Ft,-ért. Úgyhogy érzik azt a "befektetők" is, nem biztos, hogy jó lóra tettek. Bár én kíváncsi vagyok, hogy eredetileg hektáronként mennyit fizettek?
 

nani1980

Well-Known Member
2010. október 30.
721
2 029
93
Ezek a fejlevágások, hullák meggyalázása én úgy tudom háborús bűnnek számít.
Az igazi bűn a háború maga! A fejlevágások a háború szempontjából irrelevánsak. Arra jók max, hogy a civil társadalmat befolyásolják. De még arra sem nagyon, mert a legtöbb esetben ilyen fórumokon találkozol vele nagyrészt. Nyilván van valamifajta elretentő hatása, de a 10. szetszakadt büzlő hulla után már mindegy, hogy karrón van a feje, vagy az úton elötted hever. Ha jogilag rendezett körülmények közt lőnek meg, folyik ki a beled és szenvedsz fel napot a halálod elött, az semmivel nem jobb mintha levágják a fejed.