Kiképzőre oké, csak mivel itt multipurpose rettenetet akartak faragni arra is kellett volna némi gondolatot fordítani.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Kiképzőre oké, csak mivel itt multipurpose rettenetet akartak faragni arra is kellett volna némi gondolatot fordítani.
"Az új L-39-es repülőgép a Skyfox nevet kapta, az Aero új korszakba szeretne lépni vele A cseh Aero cég által gyártott új L-39-es oktatórepülőgép a mai napon a Skyfox hivatalos nevet kapta."
"A repülőgép sorozatgyártása 2023 májusától folytatódik az Aernél, jelenleg évi 12 géppel. Jövőre az éves számnak ugyanannyinak kell lennie, 2026-ban pedig évi 18 repülőgépre kell emelkednie a gyártásnak. "
forrás: https://www.hrot24.cz/clanek/novy-l...o-skyfox-aero-s-nim-chce-vstoupit-do-nove-ery
hivatalos: https://www.aero.cz/en/l-39-skyfox/
@Terminator, azt hiszem ki lehet egésziteni a topik elnevezéseket
Ez egy MALE drón lesz. Ott ül benne egy férfi és vezeti.
A CAS és a Recce variáns között én nem látok nagy különbséget, csak a függesztmények mások, ha jól látom.Új Skyfox prosi:
A felderítő verzió ábráján sztem az osztrák EOS konténer van.
Drón vadász feladatokhoz ("Detection and elimination of slow and low flying objects") LEONARDO Skyward IRST detekotorát ajánlja. Nyilván radar nem fér bele...
Nincs olyan mazlink, ilyenkor mindig eszembe jut hogy pletykak szerint minket amikor zargyaltuk a kc-390 meg kerdeztek nem e kell tucanoEzt tudhatja majd a "magyar A-10-es" - ha nem mondjuk vissza az egészet a fenébe...
Néhány példa támadó küldetésekre - elég röhejes fegyver terheléssel...
Na, jól gondoltam, lesz AESA pod.Ezt tudhatja majd a "magyar A-10-es" - ha nem mondjuk vissza az egészet a fenébe...
Néhány példa támadó küldetésekre - elég röhejes fegyver terheléssel...
Valszeg nem éri meg erre kategóriára vadászgép radart tenni. Drónokra meg helikopterekre vadászni elég lehet IRST illetve a földi radaroktól kapott infók.A CAS és a Recce variáns között én nem látok nagy különbséget, csak a függesztmények mások, ha jól látom.
A Raytheon elvileg gyárt mini-AESA-radart, az jó lenne bele.
Elvileg bele kéne férnie az orrába, de a nem, akkor külön podban ez is megoldható.
Kíváncsi vagy ennek a Phantomstrike radarnak a teljesítményére.
A lesz, meg "ha k. sok pénzért megrendeled akkor talán rátesszük" között nagy a különbség!Na, jól gondoltam, lesz AESA pod.
Shedre vadászni meg COINT-re jó az! Meg (majd) gyártunk hozzá lőszert.A másik, hogy ezt a FN Herstal nehézgéppuska-konténert felejtsük el.
Annak reakcióerejét nem biztos, hogy kibírja!Ugyanakkor ide kiválóan illik a már megvásárolt fhanszia NC-621 gépágyú-konténer.
A szerbek gyártják még az R60M-et, az kiváló lesz drónvadászatra.Valszeg nem éri meg erre kategóriára vadászgép radart tenni. Drónokra meg helikopterekre vadászni elég lehet IRST illetve a földi radaroktól kapott infók.
12,7mm géppuskákkal meg SIDEWINDER-el tud lassú légi célokra vadászni...talán a MISTRAL ATAM-ot is rá lehetne tenni...
Oldalra néző SAR radar konténer jó lenne a felderítőre mondjuk...
Hát bírja ki, a fenébe is!Shedre vadászni meg COINT-re jó az! Meg (majd) gyártunk hozzá lőszert.
Annak reakcióerejét nem biztos, hogy kibírja!
sztem meg tök mindegy hogy 20mm vagy 12,7mmA szerbek gyártják még az R60M-et, az kiváló lesz drónvadászatra.
(bár most látom, hogy levették a yugoimport weboldaláról, de korában gyártották, fent volt)
Hát bírja ki, a fenébe is!
Ha egy OV-10 Bronco kibírta, akkor ennek is ki kéne.
Nem véletlenül hagyták el a jenkik a 12,7-et a repülőgépeken.sztem meg tök mindegy hogy 20mm vagy 12,7mm
Földi célok ellen mindegyik életveszélyes bevetni, a drónokat meg a 12,7mm-es is leszedi...
Csak az lassú, hogy a Gripenekhez kikepzőgépnek használd, a brazilok sem arra használják.Nincs olyan mazlink, ilyenkor mindig eszembe jut hogy pletykak szerint minket amikor zargyaltuk a kc-390 meg kerdeztek nem e kell tucano
Nem arra kell hasznalni az egy konnyu tamado gep ha mar azt akarunkCsak az lassú, hogy a Gripenekhez kikepzőgépnek használd, a brazilok sem arra használják.
Drónok ellen tök mindegy. Minden más ellen meg hülyeség csöves fegyverekkel harcolni, mert lelőnek az égről!Nem véletlenül hagyták el a jenkik a 12,7-et a repülőgépeken.
Egyáltalán nem mindegy.
Kiképzőgépnek vettük.Nem arra kell hasznalni az egy konnyu tamado gep ha mar azt akarunk
De, arra használják. El lett párszor itt magyarázva a négylépcsős kiképzés. A turboprop a második ebben.Csak az lassú, hogy a Gripenekhez kikepzőgépnek használd, a brazilok sem arra használják.