[HUN] Aero Vodochody / HSC Aerojet Zrt (Hu, 80%) + Omnipol (Cz, 20%)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
3 918
11 565
113
NINCS gépágyúkonténer. A repcsi nem bírja el. Központi törzs alatti függesztőpontra nehézgéppuska konténer lesz/van. Gyakorlatilag csöves tüzerő tekintetében elmarad a Messzerschmitt D változatától is, aminek legalább két gépágyúJa volt. :)
Egyszerűen lebilincselő a fejlődés üteme az L-39ZA-hoz képest... ;)
 
  • Tetszik
Reactions: rappali_

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 821
31 821
113
Egyszerűen lebilincselő a fejlődés üteme az L-39ZA-hoz képest... ;)

Ha jól értem, gyenge hozzá az új sárkány (ami elvileg részben kompozit). A ZA sárkánya is megerősített volt az eredetihez képest.

Ez a 12.7mm-es géppuskakonténer hordozható:

De legalább jóval tovább tud a levegőben maradni/nagyobb a hatósugara, mint a régi Albáknak.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 821
31 821
113
Egyszerűen lebilincselő a fejlődés üteme az L-39ZA-hoz képest... ;)

Hát ja, csinálhattak volna egy "erősebb" gépet, ami lehet, hogy nem tud négy és fél órát a levegőben tölteni, de elbír egy rendes gpu-t.
De gondolom orosz (GS-23L) nem jöhetett szóba. Az Alcán használt 20mm-es Plamen viszont elvileg igen. De lehet, hogy már nem gyártják.


Mindenesetre nekünk az L-159 Alca feljavított változata kellett volna, nem ez a vacak NG. Csak nyilván jóval drágább lenne.
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 686
13 351
113
Azért az AMRAAM radarjánál vannak jobb megoldások, de biztos hogy át kellene tervezi az orrát.

Pl. az izraeli IAI-nak is van kis helyen elférő radarja:
Elvileg belefér a FA-50-esébe, F-5-ösbe meg a MIG-21-esbe - egyik orrábban sincs sok hely.
Ott az olasz Grifo is - az van M346-ban többek között.




Súgott a dzsin??? ;) ...végre!

Ezt az olasz-radaros "közel-jövő-beni" dolgot sokkal jobbnak tartom, mint a sorrendben sokadikként sem biztos, hogy költséghatékony/indokolt dedikált harci-heli erőltetését! ...ha van ilyen szándék egyáltalán a részünkről!

Ha pedig át tudnánk lépni saját árnyékunkat --végre--, akkor saját fejlesztési/hozzáadott értéket is "hozzá csaphatnánk" ehhez az L-39 NG2.0+Grifo(mini-AWACS ?)-hoz valamilyen formában. :oops:

... a sok idő-/pénz/tekintély-elqúrós piackutatgatás --és annak "megmagyarázgatása"
:mad:
:mad:
:mad:
-- helyett !!! :hadonaszos:

.
 
Last edited:
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby and Vlad

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 577
5 982
113
...akár ez is lehet a helyzet.
...és/vagy: Szerintem meg kenőpénzre várnak.
Ebben nincs rutinunk. Kialakult, nemzetközileg elfogadott formái vannak ennek, ez ebben a műfajban szinte-kötelezőelfogadott, ez a "marketing-költség".

Lesznek még botrányaink, "Ilyen ez a Pop-szakma!"... :oops:

.
,
,
Szerinted a NER-nek, akik megvették az Aerot, nincs rutinja a korrupcióban?? :) :) :)