Az elejével egyetértek, de a helikoptereket az előbb részleteztem. Mondjuk nekem van azért olyan érzésem, hogy nem fogunk ennyinél megállni a helikoptereknél.
Igen, mert neki nem kell az alább felsoroltakkal foglalkoznia.
Miért ne kéne nagyobb logisztikai háttér?
Nem érted meg, hogy NINCS már elérhető Leopard A5-A6 harckocsi? Maximum A4.
Az biztos, hogy lenne értelme annak, amit leírtál, de szerintem per pillanat a 3 dandáros rendszerbe a Különleges Rendeltetésű Dandárt kell értenünk.
Az a gond, hogy Nyíregyen komplett új laktanya kellene, mivel a régit teljesen felszámolták - tudtommal. A helyén már valami lakópark van.
Ha már 3 dandár, akkor a debreceni 1 zl.-hoz Miskolcra és Nyíregyre lehetne 1-1 lövészzászlóaljat létrehozni (A miskolci nem tradícionális, de a környékről biztosan könnyen összejönne a toborzás). Hadház meg megkaphatná a szügséges hk./tűztámogató zászlóaljat.
Ezzel együtt nekem van egy olyan érzésem, hogy Kaposvár és környéke is fog még lövészeket kapni. Továbbra sem értem, hogy miért kell a Logisztikai Ezrednek minden harcoló alakulattól távol, ráadásul a 2 új logisztikai központtól is minimum 1,5-2 óra kocsiútra lennie. A tüzérezredes ötleted meg én már lestipistopiztam...