[HUN] Helikopterbeszerzés

Párszor repültem Minyóval régebben, de én sem emlékszem hogy alacsony lenne, én 180 vagyok. Inkább hangos belül mint alacsony.:D Jó gép.

Panzerfaust és Antigonosz ! Ti mondátok meg a frankót (most nem szakmai alapon értem), lényegileg ez is egy erkölcsi, morális kérdés, hogy leszarták a technikát meg a sereget. Emberi gyarlóság: korrupció, dilettantizmus, felelőtlenség stb. Ezért felelősségre vonást kellene szorgalmazni ! Ja, ez a következmények nélküli ország (na persze ez csak a politikusokra, cégvezetőkre, tulajdonosokra vonatkozik, a pórnépre nem, ott jól működik az gazságszolgáltatás).

Ha nincs fülvédőd, kínodban fogod verni a fejed! És leszállás után 1 ideig még süket is leszel...!

Az Oszama likvidálására küldött "lopakodó" Black Hawk bizonyára csöndesebb...!!!

Igen tudom, hogy nem ők az úttörők,de ők is kiküldik/küldték (a dátum nem rémlik) de majd kiderül, hogy alkalmas-e. Az olaszok értékelése is érdekelne.

A németek kb 1 hónapja használják hadszíntéren az NH-90-est, míg az olaszok kb 1 éve...
Ha jól tudom a németek leginkább MEDEVAC-ra, míg az olaszok sokkal több mindenre...
Ezzel persze nem az olaszokat akarok sztárolni

Azt írják a 109-eseknél túl drága és bonyolult kiképzés. A Rooivalkokat és az Oryx-okat meg akarják tartani, és a Hawk-okat is eladnák ha azzal pár griffük megmaradhatna.

saairforce.co.za/news-and-events/1223/sell-hawks-agustas-says-expert

Abból a csomagból a Rooivalkokat tartom egyedül érdekesnek a számunkra de kérem ugye itt már sosem lesz harciheli képesség! Amúgy megkérdezném a mélyen tisztelt HM vezetéstől hogy a harcihelik kivonása (titokbaan) az nem képességcsökkenés?

Itt van hozz amúgy ez is, ha új heliket akarnánk "nyugatról"...

http://en.wikipedia.org/wiki/PZL_W-3_Sok%C3%B3%C5%82

12 makit elcipel, meg van felfegyverezhető változat is.

Dél-afrika gazdasága a bányászaton alapul, mely világszerte háttérbe szorult. Az arany ára például nem egyszerűen csökken, sokkal inkább zuhan!
A háború viszont a gazdagok hobbija...!

A heliket persze könnyű lesz eladni, sőt néhány NEKÜNK IS JÓL JÖNNE. De a választások előtt kizárt!
Utána is...!!!

A Gripenek eladása már nehezebb ügy, mert kevés ország használja. Tehát kicsi rá a kereslet /az alkatrészekre is/.

Dél-afrika azonban Gripenek nélkül is a térség legerősebb országa marad! A válság után /ha akarnak/ meg majd ráérnek fegyverkezni....

Abból a csomagból a Rooivalkokat tartom egyedül érdekesnek a számunkra...

Persze, azért nem használja senki sem azt a vackot, mert biztos jó...

@KelePisti
<i>"Remélem a helikptertendert is így írják ki, mert ha nem akkor ott is csak vasat / kompozitot veszünk aztán 2-3 év után roncsokat nézegethetünk."</i>
Na jó, igazad van, hogy ez volt, de azért reméljük, hogy ez a helyzet nem marad így. :)

Ha mar legiero !

Lehet Hendeeknek szerencsejuk van. A Spanyol kormanynak le kelett ulni a fgyartokkal hogy megegyezzenek arrol mikent tudja elkerulni a kormany a buntetest ha lemondja a Typhoonok, Atlasok valamint Tiger es NH 90 es helik egyreszet.
Az utobbibol a rendelt 46 db helyett csak 22 db akar a spanyol kormany atvenni mig a tobbire garanciat valalt hogy keres ra vevoket.

Spanyolok kenyszerhelyzetben vannak es ez sokat erhet. Raadasul az NH-90 seknek nincs keleteuropai szervizbazisuk igy azt is meg lehetne csipni.

Meg penz se kell hozza elsore mert tuti lehetne finanszirozast is kerni hozza.

Akkor lenne Hendééknek szerencséjük ezzel, ha a spanyol kormány csak átvenni nem akarná (mondjuk helyhiány miatt), de kifizetné :D

Ha mar legiero !

Lehet Hendeeknek szerencsejuk van. A Spanyol kormanynak le kelett ulni a fgyartokkal hogy megegyezzenek arrol mikent tudja elkerulni a kormany a buntetest ha lemondja a Typhoonok, Atlasok valamint Tiger es NH 90 es helik egyreszet.
Az utobbibol a rendelt 46 db helyett csak 22 db akar a spanyol kormany atvenni mig a tobbire garanciat valalt hogy keres ra vevoket.

Spanyolok kenyszerhelyzetben vannak es ez sokat erhet. Raadasul az NH-90 seknek nincs keleteuropai szervizbazisuk igy azt is meg lehetne csipni.

Meg penz se kell hozza elsore mert tuti lehetne finanszirozast is kerni hozza.

Hasonlón már én is elmélkedtem, talán írtam is ide csak az a németekkel volt kapcsolatos. Ők is csökkentették a Tiger és NH90 rendeléseiket. De valahogy erre közép/kelet Európába nem nagyon próbálkoznak az NH90-el. Lehet úgy vannak vele ide tanyára jók lesznek a "régi" típusok?

Sajna az NH90 úgy vacak, ahogy van, ráadásul még drága is! Nem véletlen, hogy a fejlesző országok is visszamondják a rendeléseket....

therob

Termeszetesen ertem. Amugy szerintem barmit eladnanak nekunk ha fizetni tudnank erte. Manapsag meg az EU-s technikakra ez kulonosen ervenyes mert nehezen eladhartok az aruk miatt es a primer piacaik az EU tagallamok rohamosan mondjak vissza oket.

sondor

En sem rajongok ertuk pedig nallunk meg osszeszerelo sort is rittyentettek.

Ez van.

Ha jo nem is de legalabb hasznalhatok lesznek. Kiderul

A spanyolok kapcsán emlegetett A400M és a Typhoon pedig szintén az "eladhatatlanul drága, tehát a kutyának sem kell" kategoriába tartozik...!!!