Dehogy gyengebb kepessegu, hagyd mar abba ezt a szandekos gyezinformacijat, raadasul a sajat felkegyelmu kommentjeidre hivatkozva... mar ott is helyretettem, utana is, azota is; miert kell eroltetni ezt a hulyeseget?Csakhogy törököké egy gyengébb képességű rendszer a PULS-hoz képest. Pláne a legfontosabb közepes (120-150km) hatótávolságú kategóriában.
Itt egy összehasonlítás:
[HUN] Honvédségi rakétakomplexumok / rakétatüzérség beszerzése
Nem biztos, hogy nálunk szempont a 600 km-es rakéta beszerzése... Igen, mert szerintem a Tayfun nem elég Orbánnak. ;) https://twitter.com/SavunmaSanayiST/status/1656957294981070848forum.htka.hu
Ha valami, hat a torok pont potensebb, mert mar most is 600-700km korul jar a tamado BM fejlesztesuk, es @Vlad mar megirta, hogy 1500 km a cel, es az egesz egyetlen rendszerben skalazhato a par km 107-estol a Tayfunig.
Persze, pont hogy a torokoke jobban skalazik, es egyseges platformon. Igazabol a donto kerdes az, kaphatunk-e licenszet a kicsiket (107-122) gyartani Varpalotan...? Az nagyon sokat szamitana. (En a 107-et el is engednem, eleg a 122-es is, guided es unguided flavorben, a precizios nagyobbakbol meg berendelnenk cserebe.)Skálázhatóság szempontjából viszont talán jobb a török, mert 40-70 km távolságnál PULS-nál mindenhez EXTRA-t kell használnod, míg törököknél ezt egy kisebb/olcsóbb rakétával is meg tudod oldani, ha elég.
Egyébként meg a franc se tudja, hogy melyik lenne a jobb. A rakétagyártás+ár kombó szerintem a döntő.