Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Volt ilyen része is a háborúnak (az elején), de ez vagy másfél éve már nem igaz...Ezért is mondjuk többen, hogy nem Ukrajnából kell kiindulni mert furcsán és elég nagyvonalúan háborúznak az oroszok...
Persze, hogy most is igaz. Különben már csontra szércsapták volna a legnagyobb városokba a vízet, áramot, fűtést... Igen, tudom most azt fogod írni, hogy nincs meg a lehetőségük/képességük/semmilyük.Volt ilyen része is a háborúnak (az elején), de ez vagy másfél éve már nem igaz...
Ha jól tudom 348 magyar város van. Menni Kalybr vagy hasonló kénre ezekben mindben szétcsapni a vizet, fűtést, áramot?Persze, hogy most is igaz. Különben már csontra szércsapták volna a legnagyobb városokba a vízet, áramot, fűtést... Igen, tudom most azt fogod írni, hogy nincs meg a lehetőségük/képességük/semmilyük.
Nem emlékszel, hogy majd egy éve már próbálkoztak vele és bár nagy károkat okoztak, de nem sierült nekik?Persze, hogy most is igaz. Különben már csontra szércsapták volna a legnagyobb városokba a vízet, áramot, fűtést... Igen, tudom most azt fogod írni, hogy nincs meg a lehetőségük/képességük/semmilyük.
Az a fontos, hogy hány erőmű van, nem az, hogy hány város.Ha jól tudom 348 magyar város van. Menni Kalybr vagy hasonló kénre ezekben mindben szétcsapni a vizet, fűtést, áramot?
Szerintem kimaradt a “legnagyobb” szó a városok előtt.Ha jól tudom 348 magyar város van. Menni Kalybr vagy hasonló kénre ezekben mindben szétcsapni a vizet, fűtést, áramot?
Én arra emlékszem, hogy télen a hidegben eljátszottak vele és ahogy jött a jobb idő már nem folytatták. Mondhatjuk, hogy azért mert akkor már a fűtés kevésbé de az áram bármikor fájó dolog.Nem emlékszel, hogy majd egy éve már próbálkoztak vele és bár nagy károkat okoztak, de nem sierült nekik?
Meg távvezeték valamint karbantartási kapacitás. Mert azért egy távezeték-oszlopot elég gyorsan ki tudnak cserélni. Na meg az egész rendszer elég redundáns.Az a fontos, hogy hány erőmű van, nem az, hogy hány város.
Inkább az fontos hogy hány elosztó állomás van. Az erőműveket nehéz lerombolni, ellenben az elosztó és a különböző alállomásokat könnyű. A pótlásuk pedig nehéz és drága.Az a fontos, hogy hány erőmű van, nem az, hogy hány város.
Az ukránok megoldották, legalább részlegesen.Inkább az fontos hogy hány elosztó állomás van. Az erőműveket nehéz lerombolni, ellenben az elosztó és a különböző alállomásokat könnyű. A pótlásuk pedig nehéz és drága.
Egy...egy darab!Ha jól tudom 348 magyar város van. Menni Kalybr vagy hasonló kénre ezekben mindben szétcsapni a vizet, fűtést, áramot?
Gyakorlatilag betársultak abba a közös beszerzésbe amit mi kezdeményeztünk nyáron néhány másik országgal...
A European Sky Shield Initiative (ESSI) mégsem úgy van, ahogy azt osztrákok gondolták és a német Arrow III az csak a németeké lesz?
A 19 ESSi-tagország közül az az ország aki még Arrow-t szeretne, annak először külön meg kell szerezni az amerikai-izraeli jóváhagyást, majd saját magának kell megvenni a rendszert, mert nem lehetséges a közös beszerzés?
Ezért kommunikálják, a katonák hogy mi csak elemeket veszünk át a vas kupola bol és rétegzett lég védelmet építünk. Tuti hogy az egész rendszert nézik, de a lényeg hogy mi gyártsuk a rakétákat vagy legalább a nagyrészt. Maroth azt nyilatkozta, hogy az lesz a karrierje csúcsa, hogy rakéta gyártást hozzon haza.Kár,hogy nekünk nem a Vaskupola kéne,hanem a Dávid Parittyája.....
No,ezt a modern légvédelmi rakéta gyártást itthon-egy az egyben felejtsd el a közeljövőben.10 év háttéripari fejlesztés kéne elöbb hozzá,alsóhangon.Ezért kommunikálják, a katonák hogy mi csak elemeket veszünk át a vas kupola bol és rétegzett lég védelmet építünk. Tuti hogy az egész rendszert nézik, de a lényeg hogy mi gyártsuk a rakétákat vagy legalább a nagyrészt. Maroth azt nyilatkozta, hogy az lesz a karrierje csúcsa, hogy rakéta gyártást hozzon haza.
Össze bizmácsolást noha neki , akkor rakéta összebizmácsolást hogy legyen jo neked is , mi halandóknek ez is gyáratásNo,ezt a modern légvédelmi rakéta gyártást itthon-egy az egyben felejtsd el a közeljövőben.10 év háttéripari fejlesztés kéne elöbb hozzá,alsóhangon.
Miért is? A rakéta test az vicc kategória. Meghajtás Várpalotan fogjak tudni gyártani ez 4-5 év. Elektronika a zsido magyar radar gyár ezt át tudja venni Gyártani. Nem lesz az 10 év fele.No,ezt a modern légvédelmi rakéta gyártást itthon-egy az egyben felejtsd el a közeljövőben.10 év háttéripari fejlesztés kéne elöbb hozzá,alsóhangon.