T
Törölt tag 1586
Guest
Bocsi, de leginkáb te szoktál kijelenteni ex katedra dolgokat amik - mint ez utóbbi is - szimplán nem igazak.Csodálatos. Egyetlen esetből vegtelenbe extrapolalsz.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Bocsi, de leginkáb te szoktál kijelenteni ex katedra dolgokat amik - mint ez utóbbi is - szimplán nem igazak.Csodálatos. Egyetlen esetből vegtelenbe extrapolalsz.
Soroljam a légi hadműveleteket, amik nem igy indultak?Bocsi, de leginkáb te szoktál kijelenteni ex katedra dolgokat amik - mint ez utóbbi is - szimplán nem igazak.
Ezt csak te konfabuláltad hogy szabály lenne...Szóval az, hogy te ezt defaultnak veszed, az mondhatni egyéni ízlés. Nem szabály.
Ez nekem a tegnapi hirekből nem egészen jött át, de a nyírteleki radargyártó üzem is a Rheinmetall Hungary beruhazásaként valósul meg.Keresik a Magyarország által megvásárolt izraeli Vaskupola légvédelmi rendszer egyes elemeinek hazai gyártási helyszínét - közölte a védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírteleken pénteken.
Maróth Gáspár a hazai légvédelemi eszközök és rakéták javításával, karbantartásával foglalkozó HM Arzenál Elektromechanikai Zrt. telephelyén, a Rheinmetall Canada és a CarpathiaSat Zrt. képviselőivel tartott egyeztetés után újságíróknak elmondta: a nyírteleki gyáregység területén a külföldi szakértőkkel közösen szemügyre vették a magyar radarfejlesztési program későbbi lehetséges helyszínét.
Kub rakéták karbantartását végzik dolgozók a hazai légvédelemi eszközök és rakéták javításával, karbantartásával foglalkozó HM Arzenál Elektromechanikai Zrt. nyírteleki telephelyén 2021. február 5-én. Keresik a Magyarország által megvásárolt izraeli Vaskupola légvédelmi rendszer egyes elemeinek hazai gyártási helyszínét - közölte a védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos a helyszínen tartott sajtótájékoztatón a Rheinmetall Canada és a CarpathiaSat Zrt. képviselőivel tartott egyeztetés után. MTI/Czeglédi Zsolt
Magyarország tavaly decemberben vásárolta meg Izraeltől a kis hatótávolságú rakéták és tüzérségi lövedékek ellen védelmet nyújtó Vaskupola rendszer radarrendszerét. Ennek a gyártását hozzák el izraeli, kanadai és német együttműködésben Magyarországra. A két vállalat a tervek szerint bizonyos radarelemek előállítását és végleges készre szerelését, illetve integrációját fogja elvégezni - ismertette Maróth Gáspár.
A kormánybiztos a lehetséges nyírteleki helyszínről szólva azt mondta, a HM Arzenál Zrt. tevékenysége révén errefelé koncentrálódik a magyar "radartudás", azaz a legtöbb, a radartechnológiához értő mérnök ebben a régióban lakik.
Azt gondoljuk, hogy ez egy olyan szellemi tudásközpont, amit egyébként a külföldi partnereink is elismernek, illetve amit felfedeztek az elmúlt években, és nem véletlenül döntöttek (...) a szabolcsi régióban történő beruházás mellett" - fogalmazott.
Maróth Gáspár megjegyezte, a program nagyon komoly kutatás-fejlesztési projekteket hoz magával a térségbe, például az elektronikavezérlés, a rádiótechnika, az űrkommunikációs és átjátszó képességek tekintetében. Már két-három másik cég is jelezte szándékát, hogy a radarberuházás miatt ezt valószínűleg ezt a helyszínt választják majd saját beruházásaik megvalósítására is.
A kormánybiztos elmondta, az új hazai radarrendszer gyártási helyszínére vonatkozó tervezési munka elkezdődött, a jelenleg a nyírteleki telephely épületeinek és képességeinek felmérése zajlik, hamarosan összeáll az az üzleti modell is, amellyel meg lehet valósítani ezt a beruházást.
Pedig én még olvastam is valamelyik cikkben, hogy RMH beruházást leszEz nekem a tegnapi hirekből nem egészen jött át, de a nyírteleki radargyártó üzem is a Rheinmetall Hungary beruhazásaként valósul meg.
Én is, a portfoliós link jutott eszembe és valóban, szó szerint az első mondatPedig én még olvastam is valamelyik cikkben, hogy RMH beruházást lesz
A jó kis ruhaszárító !Ez nekem a tegnapi hirekből nem egészen jött át, de a nyírteleki radargyártó üzem is a Rheinmetall Hungary beruhazásaként valósul meg.
Meg anno a bejelentéskor is vilagos volt valamiért.Pedig én még olvastam is valamelyik cikkben, hogy RMH beruházást lesz
Dehogynem...
Operation Focus - 1967 Június 5.
Izrael az első csapásba mindent beleadott (12 üzemképtelen gép kivételével mind a 200 harci gépe a levegőben volt)
Valahol logikus is az első csapásba mindent beleadni.
Ha te ütsz először akkor azt érdemes úgy csinálni hogy az ellenfél utána ne tudjon visszaütni.
Ha te ütsz először...Ezt csak te konfabuláltad hogy szabály lenne...
Nincs ilyen szabály.
Olvasd el én mi írtam.
Kicsit nehéz követni, de ha jól értem három dolog nyomja a lelked:Ha te ütsz először...
Ez már egy olyan feltétel, hogy vagy sikerült vagy nem...
De még a példád során sem egyetlen hullámban küldte a gépeket Izrael, hanem háromban és a 4. volt az 1.
Csak ugye a távolság nem volt nagy.
Meg akkor SAM még nem volt, AAM nem volt, stb.
A mai környezetben kiegyenlített vagy egy elképzelt román támadás esetén minden gépet bezavarni kb. a hülyeség csúcsa lenne.
Ezen felül az, hogy egy óvatos ellenfél ellen minden gépet le kelljen lőni, amit elvártak odafent, már bocsánat, az akkora butaság. Megvalósíthatatlan. A cél minden nem nuki konfliktusban az, hogy olyan veszteségek érjék bevetésarányosan az ellent és olyan fenyegetés legyen, amibe bele sem kezdenek.
Az, hogy egy ellenfél teljes vadászerejének BÁRHOL ellenálló SAM légvédelemet tegyél le az akkora faszság, amire szavak nincsenek.
A szovjetek, akik tényleg nem sajnáltak aztán semmit sem tudták ezt megcsinálni, ezért volt a PVO-nak is vadászereje és telepített légvédelme.
A CONUS védelme is ilyen volt. Kurvára szó nem volt arról ,hogy akkor majd a SAM MINDEN célpont esetén MINDEN támadód lelő.
Ilyet a világ nem látott és nem is fog.
Bocsánat, de azért a hülyeségnek szabjunk már valahol határt.
És akkor csodálkoznak egyesek, hogy lerepül a gépszíj ilyen hülyeségek leírása kapcsán. Ez eleve nettó lehetetlen, ha az ellen fel sem vállal bizonyos kockázatokat.
Jelenleg ugye pont öt fix (Békéscsaba, Medina, Bánkút, Kup, Juta) mérőpontból biztosítják az országos rádiólokációs mező lefedettségét...
Huh? Ketlem, hogy ok be lennenek kotve a katonai halozatba, a civil vs katonai szemelyzetrol meg mar nem is beszelve.+ a polgári radarok, nem?
Ha csak réskitöltőnek használják őket, akkor egyszerre nem tudnak a NASAMS-ba is bedolgozni.
Ez egy teljesen irreális el
A Hungaro Controlnál elég sok katona dolgozik, gondolom, hogy nem véletlenül.Huh? Ketlem, hogy ok be lennenek kotve a katonai halozatba, a civil vs katonai szemelyzetrol meg mar nem is beszelve.
A Hungaro Controlnál elég sok katona dolgozik, gondolom, hogy nem véletlenül.
Viszont ha ott dolgoznak, első kézből ismerik a folyamatokat.Hat, ha muszaj, akkor gondolom barmikor atveszik a ceget, egy krizisben, persze, de bekeidoben, napi szinten, azt ketlem.
Persze, en csak csak arra mutattam ra, hogy a civil rendszer nem része a katonainak.Viszont ha ott dolgoznak, első kézből ismerik a folyamatokat.
A NASAMS-hoz vettünk amerikai radarokat. A tüzérsegnek - gondolom - a mMMR lesz. Lesz belőle annyi, hogy a légvédelemnek is jusson?