[HUN] Saab JAS-39EBS-HU Gripen

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 080
14 992
113
Érdekesség, @molnibalage Te hallottál ilyesmiről:

A WAR beállítás állítólag 30% -kal növeli a Gripen teljesítményét, lehetővé téve a manővereket +12 G-ig.
https://www.aereo.jor.br/2019/09/25/qual-e-a-funcao-da-chave-war-peace-no-painel-do-gripen/
Már az ősrégi MiG-21-ben is volt ilyen kapcsoló ami éles háborús helyzetben plusz teljesítményre serkentette a hajtóművet, csak abban nem a kabinban volt, hanem a törzsben, így azt a műszakiaknak kellett adott esetben átkapcsolni (békeidőben a lekorlátozott teljesítménnyel növelték a hajtómű élettartamát). Nemcsak a túlterhelésre lehet hatással (sőt, szerintem nem is ez az elsőrendű cél, 1-2 s-nál hosszabban úgysem sok pilóta bírná a 12G túlterhelést), de hirtelen belerántva a botkormányba jobb lesz a gép irányváltoztatási képessége, lassabban kopik el a sebesség, javul a gyorsulása és emelkedőképessége, és növekedhet az engedélyezett állásszög, ezek alapból segítik elő a légiharc sikeres megvívását vagy a gép ellen indított rakéta elkerülését.