Na, másnak is feltűnt hogy csak egy szoftverfrissítésről szól a cikk...Én sem értem hogy miért software fejlesztésről beszél Maróth, hiszen az MS20-at már meg kellett hogy kapjuk vagy legalábbis a svédek mindenkinek adják a lizingeseknek ha jól olvastam egyszer valahol hogy könnyebb legyen nekik a karbantartás. Nekünk hardware fejlesztés kell, mint aesa radar, reccelite, sisak display, iris-t, meteor es fegyverzet CAS-ra.
Ahogy korábban már lehetett olvasni, van MS20 Block1 és Block2. Lehet hogy ez még csak egy MS20 Block2 frissítés lesz és nem az a nagy upgrade amit a svédek terveznek a saját C/D gépeiken? Lehet azt majd csak később rendeljük meg, amikor a svédek kitalálják hogyan is csinálják és amikor már az Aero is el tudja végezni az átépítést a karbantartással együtt?
Lehet hogy itt is úgy van, ahogy a román F-16-osoknál mondtátok hogy a román F-16 M6.xR szoftvere nem ugyanazt tudja mint az amerikai F-16 M6.x, hanem csak azt amit a románok kértek/kifizettek belőle? Lehet most lesz csak egyenértékű az MS20 szoftverünk a svédekével, esetleg 1-2 egyéni kéréssel kiegészítve? A sisak display, IRIS, Meteor-t eddig is tudta a svéd MS20, csak a Reccelite és a C7/C8/AMRAAM ER-hez kellene további szoftverfejlesztés. C7/C8/AMRAAM ER-t már megrendeltük, a sisakcélzót és az IRIS-T-t is meg kellene már...