Amúgy ezt a Puls-t anno kamm kezdte el tolni elég durván! Még a végén igaza lesz!Amugy vicces mert amikor irtam az eredeti felvetes kommentet . Meg gondolkodtam is hogy hozza irom Aladeen szivbajt kap ha ez lesz a puls meg atmos helyett
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Amúgy ezt a Puls-t anno kamm kezdte el tolni elég durván! Még a végén igaza lesz!Amugy vicces mert amikor irtam az eredeti felvetes kommentet . Meg gondolkodtam is hogy hozza irom Aladeen szivbajt kap ha ez lesz a puls meg atmos helyett
Én az RM-t sem értem! Most kellene ezeket a projekteket 1000-el tolni, de helyette kus van! Holott mindenki most vasárolgat!ATMOS jó lenne "alaplövegnek", de hivatalosan még senkitől nem hallottam az ATMOS iránti érdeklődést - igaz: a HX3 lövegről is nagy kusss, meg kb mindenről...
Az elromlott óra is jó időt mutat napjában kétszer!Amúgy ezt a Puls-t anno kamm kezdte el tolni elég durván! Még a végén igaza lesz!
Az RM nyomja a cuccait mint süket a csengőt minden lehetséges vásárlónál. Attól, hogy nem az interneten nyomják a valós releváns területeken megy a marketing.Én az RM-t sem értem! Most kellene ezeket a projekteket 1000-el tolni, de helyette kus van! Holott mindenki most vasárolgat!
Az a baj, hogy csak a marketinget nyomják éd nem a prés meg CNC gépet!Az RM nyomja a cuccait mint süket a csengőt minden lehetséges vásárlónál. Attól, hogy nem az interneten nyomják a valós releváns területeken megy a marketing.
csak hát félkész termékkel nehéz...a konkurens KMW legalább elsózta RCH155 az ukránoknak.Az RM nyomja a cuccait mint süket a csengőt minden lehetséges vásárlónál. Attól, hogy nem az interneten nyomják a valós releváns területeken megy a marketing.
Nyomják azt is.Az a baj, hogy csak a marketinget nyomják éd nem a prés meg CNC gépet!
erről tudsz is mutatni valami írást? Hogy mennyire is hatástalan a 105 ös meg a 122 es?A 105mm-es lövegekkle kapcsolatban hozzátenném, hogy az ukrán tapasztalatok szerint a még a 122mm-es lövedékek is kiépített állásharban gyakorlatilag hatástalanok voltak, ezért tértek át a 152 és 203mm-es lövegek használatára az oroszok (és a 122-es lőszerhiány miatt is). Az ukránok már erőteljesen a 155mm-es nyugatira állnak át.
Már a II.vh-ban is ez volt a tapasztalat.Jol kiépitett tábori erőditések ellen kevés az 105milis.erről tudsz is mutatni valami írást? Hogy mennyire is hatástalan a 105 ös meg a 122 es?
igen de nem is jólkiépített állások elleni támadásra van a 105 ös.Már a II.vh-ban is ez volt a tapasztalat.Jol kiépitett tábori erőditések ellen kevés az 105milis.
Tudom.Spec én be is szerveznék pár csövet belőlük a zl tüzérség kötelékébe.igen de nem is jólkiépített állások elleni támadásra van a 105 ös.
hanem hevenyészett állások ellen. az ellen összevonásának zavarására.
lefogó tüz lövésére
és bénítótüz gyalogság és könnyen páncélozott célokra
zavaró tüz és
kísérő tüz lövésére
emelett tömegtűzbe és tüzhengerbe is becsatlakozhat.
Nem kell minden szarra befizetni meg sorba állni! Valós képességeket kellene már fejleszteni utána nyújtózkodni! Meg kutatni!
Minek egy újabb ürméret??? Ez is bonyolítja a logisztikát. A források egyébként nyugati és ukrán szakértők cikkei.. A 105mm-es löveg felderítő páncélosokhoz közvetlen irányzású eszkzöknél még elmegy (pld a kedvenc AMX-10RC) de itt is meg az átállás vagy 120-asra lásd Centaurok, vagy kissebb ürméretre - IFV-k.igen de nem is jólkiépített állások elleni támadásra van a 105 ös.
hanem hevenyészett állások ellen. az ellen összevonásának zavarására.
lefogó tüz lövésére
és bénítótüz gyalogság és könnyen páncélozott célokra
zavaró tüz és
kísérő tüz lövésére
emelett tömegtűzbe és tüzhengerbe is becsatlakozhat.
Más a helye,szerepe a tüzérségi tűzrendszerben. @Szittya hasonlata nagyon jó volt.El kéne fogadni,tudatosulnia kéne,hogy a tüzérségi tűzrendszer ugyanúgy rétegzett,mint a légvédelmi rendszer.Minek egy újabb ürméret??? Ez is bonyolítja a logisztikát. A források egyébként nyugati és ukrán szakértők cikkei.. A 105mm-es löveg felderítő páncélosokhoz közvetlen irányzású eszkzöknél még elmegy (pld a kedvenc AMX-10RC) de itt is meg az átállás vagy 120-asra lásd Centaurok, vagy kissebb ürméretre - IFV-k.
Bámulatos hol tart már a tudomány, végre elértük ezt!Pont, hogy a szarért nem kell sorba állni.
Mardert, meg Leopárd 1-et kaptunk volna "gyorsan", minden másra várni kell.
Kezdve ott, hogy a chipgyártás sem elég nagy volumenü, a kohászat sem tudja kiszolgálni a megrendeléseket, kurva drága, de legalább kapacitáshiányos lett az árufuvarozás is.
Bámulatos hol tart már a tudomány, végre elértük ezt!
jó hát a középkor hajnalán is aztképzelték hogy ők márpedig fejlődnek a végére véglis nem sikerült elérni az ókor aranykorának töredékét sem a nagy fejlődésbe (jó azért ma nem ilyen drasztikus a helyzet de vannak érdekességek.) nekem az tetszik hogy amikor valami nagyon innovatívvőlt és éppen hogy csak megtudta alkotni a kor embere az akkori kor akkori árszínvonalán olcsóbb vólt mint ma egy hasonló termék több vtizedes fejlesztési tapasztalattal tudással 100x jobb teknologiával és töredéke alapanyagárakkal és többszörös alapanyagtermeléssel.) vegyünk egy hagyományos tüzérségi gránátot nem kell specko.Bámulatos hol tart már a tudomány, végre elértük ezt!
Oké,nem fejlődünk....Egy szakasz támpont cirka 6 hektáron települ.Mennyi ilyen lőszert használtak fel anno a megbizható leradirozásához egy szaksz támpontnak?És mennyi időt?És mennyit ma?jó hát a középkor hajnalán is aztképzelték hogy ők márpedig fejlődnek a végére véglis nem sikerült elérni az ókor aranykorának töredékét sem a nagy fejlődésbe (jó azért ma nem ilyen drasztikus a helyzet de vannak érdekességek.) nekem az tetszik hogy amikor valami nagyon innovatívvőlt és éppen hogy csak megtudta alkotni a kor embere az akkori kor akkori árszínvonalán olcsóbb vólt mint ma egy hasonló termék több vtizedes fejlesztési tapasztalattal tudással 100x jobb teknologiával és töredéke alapanyagárakkal és többszörös alapanyagtermeléssel.) vegyünk egy hagyományos tüzérségi gránátot nem kell specko.a kedvencem a vödrös képet nemtalálom amikor a nő önti bele a gránátestbe a felmelegített robbanóanyagot (majd késöbb kigrammozzák.)
a lényeg nem ez.Oké,nem fejlődünk....Egy szakasz támpont cirka 6 hektáron települ.Mennyi ilyen lőszert használtak fel anno a megbizható leradirozásához egy szaksz támpontnak?És mennyi időt?És mennyit ma?