Legobol, ugye?Nekünk is inkább RCH155-öst kellene vegyünk pöcsölös RM löveg helyett...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Legobol, ugye?Nekünk is inkább RCH155-öst kellene vegyünk pöcsölös RM löveg helyett...
Ha németeké is legóból épült akkor nekünk is jó lesz abból!Legobol, ugye?
Kb. egy hónapja még ATMOS-ért rajongtál úgy, hogy a fél vesédet is odaadtad volna.Nekünk is inkább RCH155-öst kellene vegyünk pöcsölös RM löveg helyett...
Ide nekünk azt is!Kb. egy hónapja még ATMOS-ért rajongtál úgy, hogy a fél vesédet is odaadtad volna.
Az továbbra is jobban megérné, mert kb. RCH155 felébe kerül, csak úgy tűnik nálunk rá vannak kattanva az automata lövegre. Ha pedig automata löveget akarnak, akkor két típus van a nyugati piacon "kerekesből": Archer és RCH155Kb. egy hónapja még ATMOS-ért rajongtál úgy, hogy a fél vesédet is odaadtad volna.
Így van!.....Szerinted.(Van még szlovákoknak meg a szerbeknek is, de szerintem biztonság politikai okokból nem jó ötlet szomszédoktól fegyvert venni. Szomszédokkal előbb kerülhetünk konfliktusba, mint egy távolabbi szállítóval.)
még jó, hogy kiemelted.Elsősorban a működő, bevált megoldásokat pártolom: CAESAR, RCH-155, ATMOS
Szerinted meg nem - akkor 1:1Így van!.....Szerinted.
Sokkal inkább mint az RM lövege!még jó, hogy kiemelted.
Mond már meg nekem, az RCH-155 mióta működő bevált megoldás?
Mindkét veséjét viheted mégtöbb PZH 2000-ért.Kb. egy hónapja még ATMOS-ért rajongtál úgy, hogy a fél vesédet is odaadtad volna.
Szerintem nem kell több PZH, elég lesz kerekes is, csak legyen már valami használható önjáró lövegből két osztálynyi megrendelve!Mindkét veséjét viheted mégtöbb PZH 2000-ért.
Mielőtt ideléptem volna, tudtam, hogy az lesz az első mondatod hogy "szerintem nem kell több PZH".Szerintem nem kell több PZH, elég lesz kerekes is, csak legyen már valami használható önjáró lövegből két osztálynyi megrendelve!
Sokkal fontosabb lenne mint a KF51-es...
Az RCH155 löveg 12 millió EUR körül van, a PZH-2000 meg 17 millió - mindkettő 2022-es ukránoknak leadott élő megrendelés alapján tudható, szóval jól összevethetőek az árak.Mielőtt ideléptem volna, tudtam, hogy az lesz az első mondatod hogy "szerintem nem kell több PZH".
Miért nem? Ha valami működő, bevált megoldás, hát ez az. Árban az RCH gondolom simán utóléri.
Akkor miért ne kellene?
Én azért a PZH-t sem köpném le.Az RCH155 löveg 12 millió EUR körül van, a PZH-2000 meg 17 millió - mindkettő 2022-es ukránoknak leadott élő megrendelés alapján tudható, szóval jól összevethetőek az árak.
Szóval a kerekesek olcsóbbak 30-40%-kal és könnyebb őket mozgatni: saját "lábukon" elmennek bárhová.
Legjobb ár-érték arányban az ATMOS van továbbra is (dánok is dobták érte a CAESAR-t), szóval PZH árából simán kijönne 2 izraeli löveg is...
már én is azt mondom hogy bármi ami gurul és 155-öst lő az jöhet, csak ne nekünk kelljen kigyomlálni a "gyerekbetegségeit", mint a Lynxnek és ne 2030-ra legyen bevethető!Én azért a PZH-t sem köpném le.
De tőlem jöhet kerekes, a különbözetből meg lehet teherautót venni.
Meg van belőle germán elfekvő is.már én is azt mondom hogy bármi ami gurul és 155-öst lő az jöhet, csak ne nekünk kelljen kigyomlálni a "gyerekbetegségeit", mint a Lynxnek és ne 2030-ra legyen bevethető!
PZH előnye, hogy már rendszerben van és van hozzá infrastruktúra (pl. szimulátor) - ez igaz.
Porszívó nincs a kofferedben?Az RCH155 löveg 12 millió EUR körül van, a PZH-2000 meg 17 millió - mindkettő 2022-es ukránoknak leadott élő megrendelés alapján tudható, szóval jól összevethetőek az árak.
Szóval a kerekesek olcsóbbak 30-40%-kal és könnyebb őket mozgatni: saját "lábukon" elmennek bárhová.
Legjobb ár-érték arányban az ATMOS van továbbra is (dánok is dobták érte a CAESAR-t), szóval PZH árából simán kijönne 2 izraeli löveg is...
már én is azt mondom hogy bármi ami gurul és 155-öst lő az jöhet, csak ne nekünk kelljen kigyomlálni a "gyerekbetegségeit", mint a Lynxnek és ne 2030-ra legyen bevethető!
PZH előnye, hogy már rendszerben van és van hozzá infrastruktúra (pl. szimulátor) - ez igaz.
És szerinted BIZTOS nincs gyerekbetegsége.Az ukrajnai éles tesztre sem kell sokat várni: legkésőbb 2025-ben szállítják őket.
A még működő protóként sem létező RM önjárólöveghez képest biztos kevesebb van!Porszívó nincs a kofferedben?
A cseheknél megtudtuk, hogy az EVA is kijött volna a Caesar 6M-ós árából. Akkor mennyi jönne ki a RCH-ból?
És szerinted BIZTOS nincs gyerekbetegsége.
A teherautó alváz nem bírta az AGM löveg modult, ezért inkább Boxer alapon kínálják. Ennek előnye, hogy nem is kell letalpalni tüzeléshez.Szerinted mi lehet az oka annak, hogy az ukránoknak nem az Iveco teherautó alapú variánsát ajánlgatja a KMW, hiszen ott is azonos árból jóval többet lehetne összepakolni nekik? És náluk kell csak igazán a mennyiség!
Te akarmit partolsz es barmikor, amirol valamit kommentelni lehet.Az továbbra is jobban megérné, mert kb. RCH155 felébe kerül, csak úgy tűnik nálunk rá vannak kattanva az automata lövegre. Ha pedig automata löveget akarnak, akkor két típus van a nyugati piacon "kerekesből": Archer és RCH155
(Van még szlovákoknak meg a szerbeknek is, de szerintem biztonság politikai okokból nem jó ötlet szomszédoktól fegyvert venni. Szomszédokkal előbb kerülhetünk konfliktusba, mint egy távolabbi szállítóval.)
Elsősorban a működő, bevált megoldásokat pártolom: CAESAR, RCH-155, ATMOS - utóbbi ár-érték arányban a legjobb szerintem, ami különösen fontos mivel legalább 2 osztálynyi kellene ezekből. Az RM tetű lassú és drága fejlesztéseire várni szerintem nem éri meg egy ilyen kulcsfontosságú eszköznél.
Ezeket olyan magabiztossaggal irkalod, mintha barmifele lovesed lehetne rola...Az RCH155 löveg 12 millió EUR körül van, a PZH-2000 meg 17 millió - mindkettő 2022-es ukránoknak leadott élő megrendelés alapján tudható, szóval jól összevethetőek az árak.
Mielőtt ideléptem volna, tudtam, hogy az lesz az első mondatod hogy "szerintem nem kell több PZH".
Miért nem? Ha valami működő, bevált megoldás, hát ez az. Árban az RCH gondolom simán utóléri.
Akkor miért ne kellene?
A PzH-val alapvetoen nem is az a gond, hogy qrva draga, de lassan is gyartanak le, minden ellentetelezes nelkul.Ráadásul a PZH2000 már rendszerben van, van hozzá háttér, van képzés, minden.
Illetve, amit meg csinálni kellene hozzá, mondjuk + beállók, stb. azt ugyan úgy meg kell csinálni más önjárónak is.