Ezért mondtam egyfelől Xpertnek, hogy ne jöjjön nekem azzal, hogy úgy sem lesz a kerekes önjárókon szögemelkedés számítás, nem kell ezt megtanulni, ezt majd úgy is a komputer tudja. Neked kell tudni! (Ha a szg segít, akkor is értened kell.)
Azt hiszem, ennél a félre értésnél kezdődött az egész.
Ez szerintem rossz megfogalmazás, mert Íjász, Szittya és immáron ha jól értem a becsatlakozott Filter társunk is első sorban nem kiképzési célra akar beszerezni 100 db-ot, ez azért még a leendő kerekes beszerzés mellé is pusztán egyetemi célra túlzás darabszám lenne.
Az eredeti kiindulás az érvelésnek az volt, hogy nekünk háború esetén szükségünk van raktárból előgördíthető vontatott tüzérségre. (100 önjáró mellé 100 vontatott.) Ha felszereljük magát a hadsereget ezzel, akkor értelemszerű, hogy minden tüzért meg kell tanítani rá kezelni. És innen jött az, hogy akkor miért ne ennek a nyúzásával kezdjék és ezen tanulnák meg az alapokat. (Az első lépéseknél kopjon ez és ne a drága PZH-kat fogyasszuk meg vigyük karbantartani! Utána PZH szimulátor és utána az éles járgány!)
Mondom ezt úgy, hogy sokáig pont úgy gondolkodtam, mint Xpert és nem értettem, hogy Íjász például miért ragaszkodik 100 önjáró mellett 100 vontatott beszerzéséhez és mennyire lesz ezeknek a háború első napján túlélési esélyük. Nagy részt az ukrán videók alapján valami homályosan talán... kezd összeállni abból, hogy ők mit akartak elmagyarázni, de több mint a felét most sem értem, amit egymás között társalognak.
@Filter , neked külön elmondom, hogy bár nem tudom, hogy a kérdés tekintetében mennyit segít nekünk, hogy három Északi-sarkpont is van a Föld bolygón, de amire rákérdeztél, az nagyon hasznos néhány földrajz kutatónak, mert a tenger fenék fémben gazdag kőzetei mai napig őrzik, hogy a kontinentális lemezszegélyeknél a keletkezésükkor az Észak az épp merre mutatott és ebből egész pontosan millióévre megközelítően meg lehet mondani a korát. Tüzérként ezek szerint nektek is meg kellett tanulnotok, hogy hamarosan (három dinoszaurusz kihalást követően biztosan) újra Délen lesz az Észak.
De jelenleg csak Gröndland felé mutat az iránytű, szóval ez egyelőre nem fenyeget. (Ha kapok 15 percet és leülünk sörözni, tudok még mondani pár olyan dolgot, aminek nincs túl sok haszna. Krisss viszont hasznosabb a harctéren, tud neked lövést pontosítani. Éles helyzetben több hasznát veszed, mint nekem. Ezt fixen kijelentem.)