Ez inkább sci-fi kategória - összesen nem gyártottak HIMARS-ból ennyi!Pedig nem is!
Az 500db HIMARS, na az az, ami odasz@rik a lepedőre!
Többet akarnak a lengyelek, mint az amcsiknak van...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ez inkább sci-fi kategória - összesen nem gyártottak HIMARS-ból ennyi!Pedig nem is!
Az 500db HIMARS, na az az, ami odasz@rik a lepedőre!
De miért hasonlítod össze a PZH-t egy HX3-al?Azért a HX3 és a PULS nem éppen "meggymag-köpő"...
LAR160-as sorozat 1,2 tonna robbanóanyag járművenként, mindezt 1 perc alatt kinyomja magából.
4 darab 300km-es hatótávolságú Predator Hawk rakéta sem rossz 140 kilós harcirésszel. A HIMARS 1 darabot tud csak vinni, bár ott 230 kg a robbanófej...
Szóval jöjjön csak a HX3 meg PULS - sokkal mozgékonyabbak, mint PZH.
nem én hasonlítom össze - dudi mondta, hogy "csak PZH kell semmi más"De miért hasonlítod össze a PZH-t egy HX3-al?
Nagyon nem egy homokozóban szerepelnek.
nem én hasonlítom össze - dudi mondta, hogy "csak PZH kell semmi más"
Szerintem meg mindhárom kell: PZH, HX3 és PULS
PZH-ból akkor vennék még többet, ha lesz egy új harckocsi zászlóaljunk - ez még nem látszik.
Amúgy meg a HX3-ast és a PULSt kell venni tucatszám! 72 legalább mindegyikből!
mondott még valamit? neki tetszik a "gép"?Amúgy az L60-as HX tarackra olyan alkalmazási ötletet hallottam, egy tüzértiszt barátomtól (ez szigorúan csak baráti beszélgetés amikor megkérdeztem a véleményét a gépről) miszerint counter battery-re az L60-as csővel a nagyobb lőtáv miatt marha jó lenne.
Komolyra "ferdülve"/fordulva:Amúgy az L60-as HX tarackra olyan alkalmazási ötletet hallottam, egy tüzértiszt barátomtól (ez szigorúan csak baráti beszélgetés amikor megkérdeztem a véleményét a gépről) miszerint counter battery-re az L60-as csővel a nagyobb lőtáv miatt marha jó lenne.
És meggymagköpködővek is.Nem kell ide semmi, csak még 9 osztály PzH2000!!! Meggymag köpködővel csak a buzik buzulnak!
Helyesebben fogalmazva civil drónokkal is nyomják a tűzhelyesbítést az ukrik ugyanis már egyre több nyugati katonai felhasználásra létrehozott drónt használnak a tüzérségi tűz irányítására.
Nyilván nekünk olyan kellene hogy ránéz valamire (pl. harckocsira) és már köpi is GPS koordinátáit...Helyesebben fogalmazva civil drónokkal is nyomják a tűzhelyesbítést az ukrik ugyanis már egyre több nyugati katonai felhasználásra létrehozott drónt használnak a tüzérségi tűz irányítására.
Mert nincs, és nem is lesz erőforrás rá senkinek, kivéve az USA-t.miért van szükség vontatottra?
Ha pl. van elég erőforrás, hogy high-tech önjárót vegyél amennyit csak kell, akkor mienk vennél vontatottat?!
lassabb, könnyebb kilőni és több ember kell hozzá...
Pl: Minek APC ha full-os IFV-kel is megoldható a dolog?
Amúgy ezt az L60-as csövet nem lehetett volna kérni a PzH 2000-re is?Amúgy az L60-as HX tarackra olyan alkalmazási ötletet hallottam, egy tüzértiszt barátomtól (ez szigorúan csak baráti beszélgetés amikor megkérdeztem a véleményét a gépről) miszerint counter battery-re az L60-as csővel a nagyobb lőtáv miatt marha jó lenne.
Nem mert még most sincs kész ez a cső meg bele se fér. A teljes belsejét át kéne tervezni a pzh-nak.Amúgy ezt az L60-as csövet nem lehetett volna kérni a PzH 2000-re is?
Az a bajom a Z2026-tal, hogy a marketinggel ellentétben koránt sem az elérhető legjobb opciókkal szerezzük be a fegyvereket.
120-as ágyu a Leo-hez, 4 lapátos H145M, stb.
amikor megrendeltük ezeket a fegyvereket, akkor az akkori legjobb konfigban vettük.Amúgy ezt az L60-as csövet nem lehetett volna kérni a PzH 2000-re is?
Az a bajom a Z2026-tal, hogy a marketinggel ellentétben koránt sem az elérhető legjobb opciókkal szerezzük be a fegyvereket.
120-as ágyu a Leo-hez, 4 lapátos H145M, stb.
Arról nem is beszélve, hogy marhára nem nato standard kaliber és lőszer a 130...amikor megrendeltük ezeket a fegyvereket, akkor az akkori legjobb konfigban vettük.
A L/60-as löveg még mindig nincs teljesen kész - a HX3-as önjáróval 2022 végére tervezik az első éles lövészetet.
A Leopardot meg mivel szeretted volna? 130mm?
Ahhoz már auto-töltő kell - ember nem képes mozgatni értelmes tűzsebességet biztosítva! Nincs ilyen!
Rheinmetall Rh-120 - Wikipedia
en.wikipedia.org
Majd lesz...Arról nem is beszélve, hogy marhára nem nato standard kaliber és lőszer a 130...
majd 2035 körül - akkor visszatérünk a témára. Addig elvagyunk a 120-assal.Majd lesz...
... ahogy a többi is.
Arról nem is beszélve, hogy marhára nem nato standard kaliber és lőszer a 130...
Az angolok most állnak át 120-ra.A 125mm sem, meg az angol 120-as sem.