Szerintem ez nagyon messze van a jótól. Kár volt elolvasnom, kár volt egyáltalán kirakni ezt a netre.
"Miután aztán láttam, hogy nemigen javul a helyzet, kezdtem kétségbeesni, ültem csak a sötét szobában, úgy éreztem, az idő higanyból van egy lázmérőben."
Kapcsold fel a lámpát, vagy gyújts gyertyát, esetleg húzd fel a redőnyt, hogy süssön be a nap.
"El kellett adnunk a kocsinkat, nem tudtuk fizetni az albérletet, ezért el kellett költöznünk, nem tudtam fizetni a telefonszámlám, megbuktam, és most is minden centet be kell osztanunk."
Hogy lehet megbukni egy járvány miatt amit el sem kapott? Hiszen azt írja a cikkben a betegség nem érintette...
"Azon kívül persze, hogy viszonylagos egészségben élek a családommal, teljesen leamortizálódtunk anyagilag, felerősödött a depresszióm, és – ironikus módon – nem lettem együttérzőbb, nem hozott a válság közelebb senkihez az égvilágon."
Itt a lényeg leírva. Alapesetben is depresszióval küzdött, hiszen csak az tud felerősödni, ami már van. Így érthető az írás, de pont emiatt inkább csak káros. Gondolom ezt a honlap üzemeltetői is felismerték, jó kis negatív löketet ad mindenkinek aki olvassa.. Lehet, hogy az írónak nem ez volt a végső célja, de aki újságírással foglalkozik biztos észrevette.
Egyébként mi ironikus van abban, hogy nem lett benne több együttérzés? Semmi.. Nincs is értelme a szövegnek..
"a napi többszáz halálozás és a bezártság csak egy illúzió"
Erre inkább nem írok semmit mert még a végén feljelentenek utána... illúzió, mi?
Ezt egy saját maga által bevallottan depressziós, szerintem túlérzékeny ember írta. Szedje magát össze, a problémákat ugyan fel kell ismerni, de utána nem belesüppedni a sajnálkozásba és abba, hogy jaj de szar minden, hanem megragadni azt amin tudunk változtatni, és hajtani tovább. Nem kell hurrá optimistának lenni, soha, de egy bizonyos pont után a sajnálkozás, nem csak, hogy nem visz előrébb, de kifejezetten hátráltat minket az életben. Én sok sikert és szerencsét kívánok az írónak a jövőre nézve, de az újságíró aki viszont ezt kirakta az oldalra szégyellje magát (hehe persze, biztosan úgy lesz) mert ez csak egy túlzottan negatív hangulatkeltő írás. Nem lepődök meg, hogy ott jelent meg, ahol. Az oldal üzemeltetőjének, egy tiszteletteljes köszönő levelet kellett volna írni a lánynak és sok szerencsét kívánni neki az életben, a levelét pedig eltenni.