Ha okosabb, mint az EU és ez tény, ahogy írtad akkor csak azt nem értem:
Odaírtam. Oltásügyben okosabb, majd felsoroltál egy csomó példát aminek semmi köze az oltáshoz.
- hogy tavaly az 1. hullám után amikor teljesen egyértelmű volt, hogy nincs vége, jön a következő hullám akkor miért nem készítették fel az egészségügyet legalább intenzíves ápolók képzésével (belőlük van a legnagyobb hiány)? Most masszöröket, gyógytornászok meg aki él és mozog az dolgozik az intenzíven tudás nélkül.
Emlékeim szerint volt ilyen képzés nyáron. De akkor még a szakértők a masodik, harmadik hullámot gyengébbre várták mint az elsőt. Nálunk kb. az őszi volt az első hullám. A tavaly tavaszi a korai lezárások miatt nagyon korlátozott járvány volt. A mostani tarolást meg a brit mutáns okozza, nah azt akkor nem is ismerték.
- 2 cég is gyártja itthon a favipiravirt, de több millió dbot vettünk a japánoktól, kínaikatól. Már októberben ajánlották a szakértők, hogy ne a kórházakban legyen csak favipiravir hanem a háziorvosoknál és akinek pozitív a tesztje azonnal kapjon, mert a gyógyszer csak a fertőződéstől számított első héten hatásos. Most márciusban kaptak a háziorvosok a gyógyszerből. Miért vártunk eddig?
Nem vagyok szakértő, de erős mellékhatásai lehetnek. Ezért nem ajánlották háziorvosi használatra. Sztem most is csak azért, mert ekkora járványnál már egyszerűbb favirapirt felírni, mint a túlterhelt kórházakba betegeket szállítani.
- mikor januárban a szlovákok összeomlottak a brit mutás gyors terjedésétől, mi mire vártunk? Teljesen egyértelmű volt, hogy nem lehet megállítani nálunk sem a terjedését. Miért nem léptünk?
Mert februárban mki verte az asztalt, hogy nyissunk! Tudom a memória rövid távú, de 1 hónapra azért illik emlékezni. Már a változatlan intézkedések is parasztlátadást eredményeztek. Mint már többször irtam, a politikusok szavazatokból élnek, és nem mertek csak félig szembemenni a közvéleménnyel. A nyitás elmaradt, de így is beindult a járvány. Most gondolj bele, mi lett volna ha nyitnak, ahogy mki akarta?
- mi szükség volt a kaszinók nyitvatartására, főleg úgy, hogy turisták sincsenek?
A kaszinót meg hagyjuk már. Tudom csak kormánypropi van, de mégis sikerül állandóan ezt a járványügyben jelentéktelen, de prolibosszantásban hatásos sztorit visszabüfizni.
( Szoktál járni kaszinóba? Itt nem a turisták adják a többségét, azaz a felvidéki cigó galeriket lehet annak is nevetni...
)
- miért kell megengedni, hogy minden európai futballklub nálunk focizhasson? A Puskásban 2 naponta vannak nemzetközi meccsek úgy hogy jönnek, mennek a külföldi labdarúgók, hozzák a vírust külföldről. Senki nem volt ilyen idióta rajtunk kívül, hogy ezt megengedje.
Ennek megint semmi jelentősége, csak propaganda.
- mi szükség volt az új eü.i szolgálati törvény hatálybalépését március 1-re időzíteni? Nem lett volna jobb nyárra vagy őszre halasztani? 5500 egészségügyis, köztük rengetegen a covid osztályokról hagyta ott végleg az egészségügyet. Ettől rosszabb időzítés nem is lehetett volna.
Ebben igazad van!
- mi szükség volt rá, hogy OV pont a rezidenseket, akik munkájukkal még úgy-ahogy életben tartják a covid ellátást, ilyen ostoba módon sértegesse, hogy inasnak nevezi őket? De vissza fognak csapni a rezidensek: beigérték a valódi beszámolókat a covid osztályokról. Na az más lesz, mint Gulyás "híradásai".
Ez a szavainak a kiforgatása. Semmi negatív kontextusa nincs az inasnak. Nem szolgaként, hanem tanulóként értette. Ez a műfelháborodás nevetseges.