99% politika ami maga egy járvány! 1% egyéb nemes gázok!99% politika.... 1% jarvany
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
99% politika ami maga egy járvány! 1% egyéb nemes gázok!99% politika.... 1% jarvany
marhasagokat irsz ujbol. az elejen nekem is fajt mindig a fejem tolle, de aztan azt is meglehet szokni (mint a 100 eves nehez sisakot).Hát aranyapám én még rohangáltam gázálarcba na nem Doberdónál csak kis hazánk egy utolsó laktanyájának udvarán illetve menetgyakorlaton csak sétáltunk . De mégis olyan 10% körülire teszem azokat akik a szimpla sétától is elájultak (kiképzőként a sajátomon kívül még 3 vonulás adatai alapján) . Ha szopatni kellett a nagyérdeműt elég volt egy 100-150m-t megfuttatni őket máris felszaladt vagy 30-40% köré az össze esők száma . Ha nem vették volna le a GÁ-ot simán ájultak lettek volna !
Habár a kiugrás belefér a napi ingadozásba, ha elfogadjuk, hogy plato fázisban vagyunk, de nekem nem tetszik azért.661721 fertőzött (+9288)
12062 kórházban (-284)
1512 lélegeztetőgépen (+20)
230161 aktív eset (+5400)
410565 gyógyult (+3630)
20995 elhunyt (+258)
2065948 (787207) kapott oltást (+54919, +34020)
4649596 mintavétel (+40444)
55915 hatósági házi karanténban (+628)
Atyaég... Ember,neked mégis hogyan sikerült a sportmaszkokat idekeverned? Nem hiszem,hogy aggódnod kellene az agyleolvadás miatt,az téged nem fenyeget...Nem tudod mi a különbség egy sportmaszk meg egy orvosimaszk között? Egyáltalán,hogy működnek és melyik mire is való? Akkor nem tudok mást feltételezni,mint hogy egy marék lepke értelmi képessége is a tiéd fölött áll... Nem vagyok élsportoló,de rendszeresen futok ORVOSI maszkban,valahogy eddig túléltem... Anyám meg ,aki hát nem túl fiatal,napi 10-12 órákat húz le covid osztályon ffp maszkban... De nyilván meglett férfiemberek picsogjanak csak,hogy fel kell venni amikor bemennek a boltba...Te jó ég, az ilyen hülyeségektől olvad le az agyam. Megint egy fotelsportoló, aki előadja, hogy maszkban lehet futni. Már volt egy ilyen, aki előadta, hogy egyszerre volt marathon / 100m síkfutás / triatlon olimpiai bajnok és ultramaraton világbajnok és a maszkban futás még a rákot is gyógyítja. Közben ahhoz is hülye volt, hogy elolvassa a sportmaszkhoz mellékelt tájékoztatót, miszerint ha nem megfelelő edzettség mellett próbálsz meg maszkban futni, akkor el fogsz ájulni, mert a sportmaszk egy ÉLETTANILAG KEDVEZŐTLEN állapotot szimulál! A maszkban futást csak azért csinálják egyes élsportolók, hogy javítsák a szervezetük tűrőképességét az oxigénhiányos állapottal szemben. De maszkban futásnál leginkább csak megfulladni lehet. De mindjárt elő fog kerülni egy "profi" sportoló, aki csillagot is lehazudva az égről kifejti, hogy a maszkban futástól tovább élsz, nagyobb lesz a farkad és a hajad is kinő..
Leírja konkrétan, hogy Magyarországon jelenleg több mint 25 ezren várnak műtétre, sok a szív-és érrendszeri, daganatos beteg stb, stb.....amúgy ez egy nagyon érdekes dolog! Hogy ezek a betegek most alapból kikerültek a látókörből! A Covid jár egy rohadt csőlátással, saját tapasztalat! Azt hogy a betegnek tüdőembóliája van ezért légzési elégtelen azt nem vesszük észre! És hány ilyen van! Ennek a szarnak sokkal több halálos áldozata lesz és van már amiatt, hogy betegeket nem vizsgálnak meg és nem jutnak megfelelő ellátáshoz időben!!! El sem tudjuk képzelni!Téved, aki szerint nálunk csak melleket műtenek
Leitner György, a Primus Egyesület elnöke és Kóka János, a Doktor24 cégcsoport elnöke adott interjút az Indexnek a magánegészségügyről.index.hu
218.400 adag AstraZeneca vakcina érkezett ma.
Galgóczi Ágnes elmondta, hogy a koronavírus-fertőzöttek átlagéletkora 45,7 év.
- A 40–49 éves korosztályba tartozott az új esetek 23 százaléka.
- Az 50–59 éves korosztályba az új esetek 17 százaléka.
- A 30–39 éves korosztályba tartozott az új esetek 15 százaléka.
- Az új fertőzöttek 17 százaléka budapesti.
- Az új fertőzöttek 15 százaléka Pest megyei.
- Zala megyében csak 1,57 százalékos az új fertőzöttek aránya.
Értjük,kemény vagy,mint a kád sarka... Amit amúgy minden további nélkül el is hiszek. De azért esetleg egy GÁ meg egy pár grammos szövet az arcod előtt talán meg mindig nem ugyan az,csak mert "lemaszkozzuk" mind a kettőt...Hát aranyapám én még rohangáltam gázálarcba na nem Doberdónál csak kis hazánk egy utolsó laktanyájának udvarán illetve menetgyakorlaton csak sétáltunk . De mégis olyan 10% körülire teszem azokat akik a szimpla sétától is elájultak (kiképzőként a sajátomon kívül még 3 vonulás adatai alapján) . Ha szopatni kellett a nagyérdeműt elég volt egy 100-150m-t megfuttatni őket máris felszaladt vagy 30-40% köré az össze esők száma . Ha nem vették volna le a GÁ-ot simán ájultak lettek volna !
A kockázat növekedése nem korlátozódik az idősekre és nem egyforma az etnikumokat illetően. A diagnózis, a kezelés és a poszt-Covid-szindróma megelőzése integrált és nem szervi vagy betegségspecifikus megközelítést igényel, és sürgős kutatások szükségesek a kockázati tényezők feltárására. Eredményeinek azt jelzik, hogy a Covid-19 hosszútávú terhe jelentős lehet a kórházakra és az egészségügyi rendszerre
Szputnyik. Ha választhatsz akkor egyértelműen. 90+os hatékonyság.Szputnyik vagy Sinopharm?
Esett már szó ezeken a hasábokon a pulseoximéterről. Nem csak a mostani járványban lehet hasznos, de bármilyen tüdő probléma vagy légzési nehézség esetén hasznos segédeszköz. Az alábbi készüléket 2490,- Ft-ért kínálják. Úgy gondolom ez egy olyan ár amiért már nyugodtan odatehető a lázmérő mellé.
Azt se használjuk minden nap.
A cégtől vettem már eü. terméket, nem volt vele semmi baj. Ezt persze én se ismerem, de van ennyi bizodalmam a cégben.
Setino Oximéter - Véroxigénszint és pulzus mérő
• Pulzoximéter: Véroxigénszint és pulzus mérés egyszerre.• Az artériás oxigén-telítettség (SpO2), szívfrekvencia (pulzus) és perfúziós index (PI) mérése• Kicsi és könnyű - otthon és egyéni környézetben is•...setino.eu