Mint a KM fővajdája.Főmufti, mint Ge.i?
Mandiner
mandiner.hu
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Mint a KM fővajdája.Főmufti, mint Ge.i?
Mandiner
mandiner.hu
Előbb-utóbb mindegyikből kelleni fog harmadik adag. Egyrészt ahhoz szerintem túl változékony a koronavírus, hogy hosszú évekig hatásos legyen az alapoltás. Másrészt még azt is csak sejtjük, hogy meddig biztosít védettséget. Most úgy néz ki, hogy egy évig mindegyik védeni fog. A továbbiakat pedig majd meglátjuk.Pfizer mánia...
Mi lesz ha nyilvánosságra hozzák hogy lehetséges hogy kelleni fog belőle 3. adag? (Csak pletyka,de eü-s.)
A gond az,hogy ebben a rendszerben bizony nem a szakember dönt,hanem a főmufti.A szakember csak arra kell,hogy legalizálja a döntést-ha nem teszi,mehet máshova dolgozni....Csakhogy aki kell is máshol,az már rég nincs az állami rendszerben.
Orbán itt kockáztatott,mert nem tudta ellenőrizni az orosz/kinai állitást,hogy a vakcina jó
A románok elfogadják a magyar védettségi igazolást, a kiállítástól számított 6 hónapig jelenleg.Románokról semmi hír?
Egy rendes kivizsgálás,törzskönyvezés hónapokig tart.Lényegében maguk az oroszok is leröviditett ellenörzési idő után elkezdték az oltást Oo-ban.Maguk is kockáztattak,csak ez a fejlesztő ország kockázatvállalása volt.Mi viszont rájuk hagyatkozva kockáztattunk.Abban biztos vagyok ha szakemberek azt mondták volna, hogy nem hatásosak a vakcinák vagy komoly egészségügyi kockázatot jelentenek O.V nem hozta volna be őket az országba.És mint írtam korábban egy ilyen helyzetben egy ország vezetőjének dönteni kell vagy így vagy úgy de döntést kell hoznia.
Minden egyes szavad onnantól kezdve, hogy "Az oltottság mértéke..." egészen odáig, hogy "..a keleti vakcinákkal." tipikus hamis balliberális sablon szöveg. Okoskodásba csomagolt keleti vakcina elleni reklámszöveg.
Aztán pedig megy a sértődés mert árokásóknak vagytok hívva.
Nektek az égvilágon semmi nem jó és az égvilágon mindenkinél mindent jobban tudtok. Most sűrűn bólogatsz, hogy így van, csak azt nem értem, hogy ezzel a rengeteg ésszel vajon mi a pék f@száért nincs közötök az égvilágon semmihez és anno a vezetésetek alatt vajon mi a pék f@száért voltunk eladósodott csóró csövesek akinek a szájáig ért a szar és vajon mi a pék f@száért nem tudtatok semmi maradandót csinálni?
Mármint a bazi nagy államadósságon kívül.
Mert én akárhogy gondolkodom az égvilágon semmi jut eszembe.
De barátom a google, hmm.. láss csodát, neki se.
Aztán az a tény sem hatja meg a balliberálisokat, hogy tudvalevőleg több magyar származású kutató segítségével elsőnek fejlesztették ki a gyógyszert, akkor valszeg mi itt helyben, mucsajon sem vagyunk tök hülyék mindenhez. De ez nem számít, csak a fényességes nyugaton hihhhetetlen intelligenciával megáldott tudósorvosok által megvizsgált oltóanyag az egyedül üdvözítő, kívánatos és pláne és hiteles csakis az, amire a nyugati Jedi lovagok nem kapkodva! rálihálnak a stemplire és tévedhetetlen biztonsággal megadják az egyetlen igaz engedélyt.
A többi pedig hogy mit, mikor és hogyan kellett volna (mármint hogy van e rajta sapka vagy nincs rajta sapka) az már csak bónusz, szinte ujjgyakorlat a fejlett balliberálisnak, semmivel sem nehezebb mint teret hajlítani időutazás közben vagy épp új múltat írni a nyugatnak.
Abban biztos vagyok ha szakemberek azt mondták volna, hogy nem hatásosak a vakcinák vagy komoly egészségügyi kockázatot jelentenek O.V nem hozta volna be őket az országba.És mint írtam korábban egy ilyen helyzetben egy ország vezetőjének dönteni kell vagy így vagy úgy de döntést kell hoznia.Nem szabad sokáig tökölnie mert annak súlyos következményei lehetnek.
Előbb-utóbb mindegyikből kelleni fog harmadik adag. Egyrészt ahhoz szerintem túl változékony a koronavírus, hogy hosszú évekig hatásos legyen az alapoltás. Másrészt még azt is csak sejtjük, hogy meddig biztosít védettséget. Most úgy néz ki, hogy egy évig mindegyik védeni fog. A továbbiakat pedig majd meglátjuk.
Egy rendes kivizsgálás,törzskönyvezés hónapokig tart.Lényegében maguk az oroszok is leröviditett ellenörzési idő után elkezdték az oltást Oo-ban.Maguk is kockáztattak,csak ez a fejlesztő ország kockázatvállalása volt.Mi viszont rájuk hagyatkozva kockáztattunk.
De a helyzet igényelte ezt a kockáztatást.És azért nem volt ez olyan nagy kockázat.Szerintem ez kiszámitott kockázat volt,ami megérte.(vagy ha nem volt az,hát jol sült el).
A nyitás viszont elsietett.Mind a védettség kialakulásának idelyét nem veszi figyelembe,mind az új virusvariációk veszélyét nem veszi komolyan.
khmm...mintha a kínai vakcinát valami külön rendelettel engedélyeztették volna
egyébként a kínai vakcináról a mai napig nincsen olyan ifnormáció, ami egyébként a Szputnyikról is elérhető, hogy a védettség időbeli kialakulása hogyan néz ki...márpedig ez elég alapvető információ egy újranyitási stratégia esetében
Egy rendes kivizsgálás,törzskönyvezés hónapokig tart.Lényegében maguk az oroszok is leröviditett ellenörzési idő után elkezdték az oltást Oo-ban.Maguk is kockáztattak,csak ez a fejlesztő ország kockázatvállalása volt.Mi viszont rájuk hagyatkozva kockáztattunk.
De a helyzet igényelte ezt a kockáztatást.És azért nem volt ez olyan nagy kockázat.Szerintem ez kiszámitott kockázat volt,ami megérte.(vagy ha nem volt az,hát jol sült el).
A nyitás viszont elsietett.Mind a védettség kialakulásának idelyét nem veszi figyelembe,mind az új virusvariációk veszélyét nem veszi komolyan.
Nekem se.De azt tudom,hogy "békeidőben" 5-10 évig is eltart.szóval igazábol mindenki röviditett.A kivizsgálás és törzskonyvezés folyamatát fogalmam sincs mennyire lehet lerövidíteni ebben Blizz v Redreg kollégák vannak otthon.
Érvelni?Hát ez nem tartozik a járványtémához, de ezek szerint nem értesültél róla, hogy Orbán elbukta az államadósság elleni harcot. Sosem volt még akkora az államadósság, mint most. És mivel konzervatív jobboldali vagyok, így aligha lehet közöm a ballib elk*rásokhoz. Tudom, a te világképed nem fogadja el, hogy aki nem hithű fideszes, az is lehet jobboldali. De sajnos a valóság ez. A véleményemet is konzervatív jobboldali szemszögből írtam, lehet nyugodtan érvelni ellene.
Karikó Katalinnak meg épp az előző NER miatt kellett elhagynia Magyarországot. A mostani pártfőtitkár akkoriban még csak KISZ titkár volt. Csak beért a karrierje. És nem meglepő módon most is menekülnek a tudósok és romlik a tudományos színvonal. Csak egy példa a sok közül:
Szia,Nekem se.De azt tudom,hogy "békeidőben" 5-10 évig is eltart.szóval igazábol mindenki röviditett.
O.V nem hulye pontosan tudja ha olyan vakcinát hozz be ami hatástalan vagy komoly egészségügyi kockázattal jár abba belebukhat ekkora kockázatot biztosan nem válalna.
Elvileg az oltás a receptorkotő régiót prezentálja, abban meg nagyon nagy változást nehéz úgy elérni, hogy továbbra is kösse a receptort...Előbb-utóbb mindegyikből kelleni fog harmadik adag. Egyrészt ahhoz szerintem túl változékony a koronavírus, hogy hosszú évekig hatásos legyen az alapoltás. Másrészt még azt is csak sejtjük, hogy meddig biztosít védettséget. Most úgy néz ki, hogy egy évig mindegyik védeni fog. A továbbiakat pedig majd meglátjuk.
khmm...mintha a kínai vakcinát valami külön rendelettel engedélyeztették volna
egyébként a kínai vakcináról a mai napig nincsen olyan ifnormáció, ami egyébként a Szputnyikról is elérhető, hogy a védettség időbeli kialakulása hogyan néz ki...márpedig ez elég alapvető információ egy újranyitási stratégia esetében
Szia,
Nem lehet egy kapal ala venni azt, amit az EMA csinalt (minden ellenorzest megcsinaltak, de az egyes lepeseket hamarabb elkezdtek, mint normalisan) azzal, amit az oroszok (teljesen kamu engedely megadas meg a teszt III. fazisa elott), vagy a magyarok (a kulugyminiszter engedelyez a szakemberek helyett).
neked nem kellspeziale said: csak így a 3. hullám totál out of control lett...a halálozási listán is ugye élre kerültünk...
Kell még valamit mondanom Ildikó?
Még egy szakértő.