Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
6 649
10 680
113
Háát... régen írtam már ide. De ahogy olvasgattam nem fogok újra redszeres postoló lenni a topicban mint régen. A kritikus időszakban a kezdetektől szívesen részt vettem a munkában, de annak már vége. Legutóbb az év elején a májust is jól saccoltam meg, hogy kb. akkorra lesz 5 millió körüli leoltás, ami a természetes immunitást szerzettekkel már jó alap lesz az idei évre.

Na de miért én most ? Hát nem ezért. :)

"Beszereztem" magamnak a COVID delta variánst is. Ez már a negyedik COVID fertőzésem. 2 nap 38,4C° láz 24-órában ! Azért ha lehet kihagytam volna ezt az "élvezetet". Mára ment le. Önkéntes karanténban vagyok, nem szóltam hogy nézzenek egy PCR-t. Amúgy a lázam az "csak" 37,6 volt, de aki kezdettől olvassa a topicot az tudja rólam, hogy nálam 35,9 - 36,0 az alap "normál" testhőmérséklet. (szóval nem a földi generációhoz tartozom, félig idegen hibrid vagyok, de elnyűhetetlen :p)

Szóval ezen is túl vagyok, a lázas 2nap nehezebb időszakon. Nekem az Astra Zeneca oltás sem lett jó, hosszas viták után megcsinálták augusztusban a "keresztoltást" Pfaizerrel, de mint látható nálam ez is csak korlátozottan működik. Ennyi hátránya van ha nem tartozik valaki bennszülött populációba. (egy rakás gyógyszerre is allergiás vagyok, de mégis kibírok mindent) Szóval van akinek jó hír, van akinek rossz, de még mindig megvagyok.
Mindig tudtam, hogy egy rendkivüli egyéniség vagy. :)
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
11 550
15 666
113
Hagyjál már a hülyeséggel ! :) Egyébként ez a negyedik, figyeljél és ne ködösíts ! Tavaly decemberben a nagyokosok mint te bevitettek egy covid osztályra. Covidosok között minden szobában azok voltak körülöttem, közös wc fürdő a covidosokkal, aztán 4 negatív PCR-el távoztam a végén ! :)

Oltás akkoriban még csak utópia volt, még sem kaptam meg több tucat covidos között sem ! Láma úr akkor van védettségem avagy nincs ? Ugye oltás hiányában (mert még nem is létezett beadható ugye...) korábban csak a 3 fertőzéstfertőzéstől szerezhettem védettséget ! Ott minden EÜ-s a takarítónőig bezárólag full szkafanderes volt. Gondolhatod hogy nem hobbiból öltözött be mindenki, és nem náthásakkal volt tele a részleg. De te majd most megmondod a tutit, ugye ? :)

Asszem korábban már megbeszéltük, hogy veled nem beszélgetek. Nos ez még mindig érvényes, pláne azok után amiket most is írsz. Majd ha normális leszel vagy elveszted valahol a nagy arcod akkor szóljál. :oops:
Biztosan Covid osztályon voltál?
Mert szerintem a pszichiátria esélyesebb.
Covid osztályra csak pozitív teszttel kerülhetsz.
Ha nincs ilyened, akkor max. intermedierre, vagy "zöld"-re...
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
1 311
2 718
113
Nem erre gondoltam (az egy bitesek hülyeségeire), hanem, hogy sok oltott megosztja negatív tapasztalatait az oltással kapcsolatban. De van aki ezt sem teszi, holott rosszul járt vele. Mint pl. a kolléganöm, akinek 45 évesen teljesen felborult a hormonháztartása, nincs menzesze, holott előtte minden ok. volt. És elkezdett olvasni külföldi (pl.holland és angol) és hazai női fórumokon és azzal találkozott, hogy nem egyedül van ezzel. Na ez ha egy huszonéves lányt érint, akkor nem merném kijelenteni, hogy nem okoz az oltás egyes esetekben meddőséget. Ennek tükrében szerinted egy értelmes lány (aki véletlenül van annyira elvetemült a jelen trendektől, hogy még családot is akar) nem gondolja meg kétszer is, hogy be óltatja-e magát.
Minden lehet. Csak azt az egyet nem értem igazán, hogy miért várja bárki, hogy az oltástól nagyobb baja lesz, mint a fertőzéstől, amikor az oltással tudtommal csak a vírus megölt változatát, vagy egyes részeit juttatják be, hogy felkészítsék az immunrendszert arra az esetre, ha egyszer a valódi vírussal találkozik.
Logikailag nekem az jön le ebből, hogy akinek az oltástól felborult a hormonháztartása, annak a koronavírustól is megtenné, legfeljebb nyerhet addig egy-két hónapot / évet, amíg megkapja azt is.
 

mcs

Well-Known Member
2019. április 26.
514
2 128
93
Ajánlottam egy elérhető megoldást a közeledben. :)

Amíg ide írtam a topicba még a sajtó is idejárt olvasgatni. Ez is fáj igaz ? :) Az orvosokat hagyjad, ott is van egy csomó nagyarcú, sokkal több mint kéne, meg egy rakás felelőtlen is. Beígértem párnak mikor a fiamat majdnem kinyírták trehányságból, hogy mennek a börtönbe ha belehal. De nem attól ilyedtek meg a pszichopaták hogy meghal, mert az őket nem zavarta, hanem hogy be lesznek zárva ! Akkoriban még nem tudtam hogy ez a trehányság és Isten játszás a többségüknél általános jelenség. Te is lehet hogy azoktól vetted át a rossz szokásaidat. Az egyik "agyilag nullás" nővér is Istent játszott a covidon amikor bent voltam, aztán "vércukor mérés" címszóval megfertőzött egy sterilizálatlan tűvel amit a jó ég tudta hány fertőzöttbe szúrt bele !!! A mutaróujjam ujjbegye feldagadt és feltelt gyennyel, szerencsére a körömágyam megúszta !!! Nem jelentettem fel, de kellett volna ! Hatalmas pofája volt ! Arcot sosem láttam belőlük, csak a méret és a hang volt biztos támpont hogy melyik az ! Még ez a kis rohadék fenyegetőzött hogy "feljelent" a főorvosnál !!! :D:D Az egyébként emberileg és orvosilag egy kiváló orvos volt, az vitte az egész covid részleget, persze más orvosokkal. Többször beszélgettem velük, azok között nem találtam selejtest.

A "fejlődés" hozott egy rakás negatívumot. Permetszerek, vegyszerek, szintetikus anyagok, élelmiszer tartósítók stb. Ezért akinek ma is olyan a családfája mint az enyém az nem szólhat egy szót sem. (én nem is panaszkodom) A termékenységi ráta legalább a negyedére csökkent, szintén ez a háttere. Tehát a születésszám több okból is esik, ez is egy szignifikáns oka. Az hogy milyenek az adatok van egy pécsi professzorral egy friss órás interjú, de jobb ha nem tudjátok milyen sötét a helyzet. Én már ezen a koron régóta túl vagyok, de nekem ez sem lenne gond ma sem. Jók a génjeim, jó a családfám. De ugye egy ország egy társadalom az közösségi lét, ha egyedül maradunk a jó génjeinkkel a többi szerencséssel attól még összedől minden. Van egy minimális népesség szám, ami alatt becsődöl az egész. Van ilyen szám a globális népességszámra is. Attól lefelé elsüllyed a világ az ókorba. Túlnépesedéskor pedig a saját túllövésébe fullad bele. A kettő közt van csak jövő. A túlnépesedett harmadik világ a fejlettek kihalásával szintén csődbe viszi a földet, tehát semmi nem oldódik meg vele. Nem egyszerű követni, de így van. Jó modelleket készítve és lefuttatva mindez láthatóvá válna, a variációk is. Amit a többség mond hogy nincs semmi baj az nem igaz. Pld. a vírusról azt mondták nem veszélyes, később hogy vakcinákkal kézben tartható, csökkenni fog a veszélyessége , aztán egyre fertőzőképesebb egyre túlélőbb egyre veszélyesebb halálosabb mutánsai jelennek meg. A tömeg csokimázas elméletei sorra buknak meg, mert a vírus nagyívben tesz rájuk. Itt tartunk most. Egyszer már majdnem kihalt az emberiség, többször igen necces volt a helyzet. Még mindig nem vagyunk bebiztosítva. A reprodukciós zuhanás a szakadékba szintén óriási probléma. De az egyének romló egészségi kilátásai is azok.
A sajtó alatt a napiszarra vagy a Móricka újságra gondolsz? :D
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
616
2 161
93
Ja igen, értem mire gondolsz.
Amit említesz, azzal mindig az a bajom, hogy laikusok írkálnak dolgokat és ebből próbálnak messzemenő következtetéseket levonni.
Ha bárkinek bármi gyanúja van, akkor tessék jelezni az OGYÉI vagy a gyártó felé, ahol ezeket a jelentéseket összegzik, majd statisztikailag elemzik, hogy szignifikáns eltérés van-e az oltott és oltatlan népesség esetén.
Ez egy tudományosan megalapozott magyarázat.
És mi változik attól, hogy jelenti az OGYÉI-nek és az készít egy statisztikai elemzést? Megjön a menzesze? Vagy feltámad, ha vérrögképződés miatt meghal? Nem az oltással van a baj, hanem annak kiforratlanságával és ebből eredő esetleges mellékhatásaival. Ettől félnek egyesek.
 
  • Tetszik
Reactions: merleg

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
1 311
2 718
113
És mi változik attól, hogy jelenti az OGYÉI-nek és az készít egy statisztikai elemzést? Megjön a menszesze? Valaki vállal ezért a kis bakiért felelősséget? Állambácsi, gyógyszergyártó, OGYÉI?
Majd biztos lesz "menzesz biztosítás", ha túl sok probléma lesz...
 

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
2 406
5 550
113
És mi változik attól, hogy jelenti az OGYÉI-nek és az készít egy statisztikai elemzést?
Ha más nem is, legalább kiderül, hogy köthető-e az adott vakcinához a jelenség vagy sem.

Kitalált történet: reggel bevett a szomszédom két vérnyomáscsökkentőt, délután pedig perforált a vakbele. Szerencsére túlélte, de mindenkinek azt mondta, hogy ne vegye be többé a gyógyszerét, mert vakbél perforációt okoz.
Na ez most vagy igaz, vagy nem. Ha szerinted egy készítmény valamilyen betegtájékoztatóban nem szereplő mellékhatást okoz, akkor azt bizony jelenteni kell. Ezután szakértők (statisztikusok, orvosok, biológusok, stb.) elemzik a bejövő jelzéseket, majd ezek alapján eldöntik, hogy van-e összefüggés a két dolog között. Ha igen, akkor bővül a betegtájékoztatóban szereplő mellékhatások listája. Ez egy viszonylag megszokott dolog, sok mellékhatás a fázis IV során kerül elő.
Megjön a menzesze?
Egyelőre nem bizonyított a jelenség. Az Európai Gyógyszerügynökség legutóbbi jelentése szerint nem talált összefüggést a vakcináció és a menstruációs problémák között.
Vagy feltámad, ha vérrögképződés miatt meghal?
Sajnos nem. De vérrögképződéshez nem muszáj egy vakcinát beadatni, sokkal nagyobb valószínűséggel alakul ki mondjuk dohányzás, öröklött hajlam vaaaagy a covid következményeként.
Lássuk be, nem túl valószínű, hogy bárki pont emiatt kapna trombózist. Április 3-i adatok szerint Nagy-Britanniában 18.000.000 oltottból 7 halt meg CVST miatt..
Nem az oltással van a baj, hanem annak kiforratlanságával és ebből eredő esetleges mellékhatásaival. Ettől félnek egyesek.
Ezeket az oltásokat nagyságrendekkel nagyobb csoportokon tesztelték a klinikai kísérletek során, mint ahogy az lenni szokott.
Gyorsan készült el? Igen, mert nem voltak hátráltató tényezők. Ettől még minden előírt tesztet teljesítettek, ellenkező esetben nem lehetett volna felhasználni őket.
Lehet félni tőle, de amikor én találkozom ilyen emberekkel, mindig megkérdezem tőlük, hogy a fertőzéstől és a kialakult betegség esetleges következményeitől nem félnek? Én személy szerint ettől jobban tartottam/tartok, mint attól, hogy az oltás miatt valami bajom lenne.

Egy személyes példa, áprilisban egyik nap felhívott a háziorvosom, hogy másnap kaphatok AstraZeneca-t. Kértem egy perc gondolkodási időt. Végigzongoráztam magamban, hogy mi a valószínűbb: az hogy trombózist kapok az oltás miatt, vagy az hogy megfertőződök és potenciálisan lesz egy poszt-covid problémám? Arra jutottam, hogy nagyságrendekkel biztonságosabb azonnal beoltatni magam, mint várni egy másik lehetőségre, esetleg megpróbálni kihúzni oltás nélkül. (Mondjuk nekem könnyű volt a dolog, elvégre erről szól a munkám. Egy laikust sokkal könnyebben összezavarhat a médiából ömlő rengeteg információ.)