Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

S

Shektor11

Guest
  • Vicces
Reactions: ogretankHU
S

Shektor11

Guest
Azért az üres fecskendőt ne nagyon tessék elhinni, mert az könnyen halálos is lehet. Nem véletlen pöckölik ki a szuriból a buborékot a dokik, és nyomják ki felfelé tartva az első cseppet a fecskendőből.
A felvételen egyértelműen látszik, hogy semmit sem adnak be neki. Ha meg még is, akkor később miért adtak ki közleményt, hogy újra beoltották az illetőt? Ezzel kvázi saját maguk ismerik el, hogy semmit nem kapott.
 

teglasi80

Active Member
2020. július 17.
57
114
33

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 664
27 836
113
Melyikek is voltak azok?
Csakis azok a dezinfromációk amit a szemét elnyomó oroszok mondanak, a nyugat ártatlan szűzlány a kérdésben kérem :oops:
Avagy csupán maga az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője áll elő olyan állítással a blogján, mi szerint a vakcinákkal szembeni szkeptikusokat természetesen Moszkva és Peking vezeti a dezinformációkkal.
Sőt itt még nincs vége! Nézzük csak meg azt a részt, ami leginkább kiakasztotta a mérőt:
For example, the Western vaccine developers are openly mocked on multi-lingual Russian state-controlled media, which has in some cases led to as absurd claims that vaccines will turn people into monkeys. Such narratives are apparently directed at countries where Russia wants to sell its own vaccine, Sputnik V. In the current pandemic, any attempt to instigate such unfounded doubts threatens public health. Terrorist organisations, such as Da’esh, have also used the confusion in the Corona-situation to spread their own propaganda.
Ahhhaa persze. Forrás, további kifejtés nincs, de aZ oRosZ mÉdIuMoK SzErInT mAjoM lEsZeL a NyuGaTi VakCinÁktÓl. Ha meg a nagyanyám besárgulva gurulna a rakparton ő lenne a kettes villamos. Természetesen az oroszok azok, akik minden lehetséges platformon támadják a nyugati vakcinafejlesztések hitelességét és véletlenül sincsen fordítva. A hazai és nyugati sajtó tényleg ódákat zeng az orosz fejlesztésekről, kiemelve az orosz szakemberek munkáját és eredményeit. Ja csocsesz nem ide, éppenséggel minden lehetséges fronton teljes körű letámadással szállnak bele az oroszokba, mivel sem a geopolitikai narratívának, sem a brüsszeli/washingtoni propagandának, sem az üzleti érdekeknek nem felel meg. Nem kell ide még tudományos igényesség se, azt is meghamisították hiszen szemét oroszok elcsalják a választást, háromszor megmérgezik Navalnijt, tálibokkal vadásszák le az amerikai katonákat és egyáltalán mégis hova merték rakni az országukat. Az meg, hogy pofátlanul terrorista szervezetek tevékenységéhez (Iszlám Államot kiemelve) hasonlítja egy főhivatalnok az állítólagos OrOsZ pRoPaGanDáT az kb a leggörényebb lépés. Mintha egy szinten kezelnék a robbangató Dzsihád Alikat az oroszokat, nem véletlenül akadt ki aztán a külügy. Most már igazán megnézném mi lenne ha Zsirinovszkijt küldenék az ilyen idiótáknak válaszolni, lehet azt talán jobban megértik. Esküszöm basszameg az EU-t válogatott fogyatékosok vezetik és ez csak egyre rosszabb lesz...
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 396
4 398
113

Így tök jó, hogy az ezredik oldalra a topicban a kínaiak végre elismerik hogy a számaik nem tükrözték a valóságot még messziről sem.
 
  • Tetszik
Reactions: milagro and Pogány

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
317571 fertőzött (+902)
6298 kórházban (+37)
444 lélegeztetőgépen (-4)
169914 aktív eset (-3250)
138365 gyógyult (+4021)
9292 elhunyt (+131)
2621427 mintavétel (+6190)
21667 hatósági házi karanténban (-1112)
3c6de6b8eaefdf71df69379adc7a3ba5.png
319543 fertőzött (+1972)
6155 kórházban (-143)
425 lélegeztetőgépen (-19)
165880 aktív eset (-4034)
144234 gyógyult (+5869)
9429 elhunyt (+137)
2639729 mintavétel (+18302)
19496 hatósági házi karanténban (-2171)
00a7247d389efcb8384496554d40b233.png
 

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 506
10 088
113
Életkori csoport - túlélési arány: 0-19 éves - 99,997% 20-49 éves - 99,98% 50-69 éves - 99,5% 70 éves / + - 94,6%
Ha van 1.5millió 70 év feletti ember Magyarországon, akkor ha 1 év alatt átmegy rajtuk a kór 5% halálozással, akkor az 1 évig naponta 200 halott, üsszesen 75000, és érdemben nem csökken a 70 év felettiek száma. Mindez csak egy becslés hasraütészserűen, de a nagységrend valahol itt van.
 
  • Tetszik
Reactions: laiki and Pogány

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 506
10 088
113
És mondjuk akkor legyen napi 200 felvétel intenzív osztályra (ha 6 napos túlélés van, akkor 1 hét alatt betelt az összes ágy), legalább napi 500 felvétel belgyógyászatra (itt azért a nőgyógyászat meg a psychiatria kevéssé játszik), ami a 40k-s kapacitás töredéke, folyamatos kórházi járványok, míg át nem fertőződik mindenki a dolgozók közt, addig jelentősen csökkent ellátó emberi erőforrás kapacitáscsökkenés. Na és jelentősen emelkedett műtéti halálozás, meg egy csomú potenciálisan gyógyítható betegség halálozása jelentősen megnő, kihal a transzplantáltak jelentős része, egyebek. Szerintem ez is szép új világ.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 029
66 486
113
@gafzhu

Ha a statisztika imádatának megfelelően haláloznak, betegszenek. De a többség ugyanúgy, ahogy az influenza esetén, szépen átvészeli vagy belehal otthon, kisebb részük megy kórházba és átvészeli, vagy meghal.

Az a baj a statisztikával, hogy buta és bár jól tud átlagolni, de nem számol a nem kevés változóval.

Csak úgy mellékesen tenném hozzá, hogy az ország kêpes volt kezelni az I. és a II. vh sebesültáradatát, sokkal rosszabb lehetőségekkel. Túlélte a teljes középkor összes járványát hatványozottan rosszabb lehetőségekkel. Ne sírjuk már el magunkat, hogy jajj mi lesz, ha a mai lehetőségekkel, a vírus kielemzése és a szükséges eszközök beszerzése után át kell élnünk ezt is.

Kicsit azért én is statisztikából, a megbetegedők 99%-a simán letudja, túléli. Nem tüdőpestis, ebola, veszettség amiről beszélünk. Ezzel az erővel az éves influenza olyan veszéllyé fokozható, ami miatt az élet már nem lesz ugyanaz, állandóan szedi az áldozatait, évről évre, jajjajjajj.
 
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU

anonim999

Well-Known Member
2016. március 19.
2 743
4 487
113

Karikó Katalin: A vakcina csak természetes és növényi anyagot tartalmaz​

"Az általunk használt messenger RNS összetétele megegyezik azzal, amelyet az emberi szervezet saját maga készít a saját sejtjeiben. Az oltás teljesen természetes és növényi nukleotidokból készül."
 
  • Vicces
Reactions: ogretankHU

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 585
63 982
113
Hm, ha a szervezetemben mar jelen van, illetve termelodik, akkor minek az oltas?

Karikó Katalin: A vakcina csak természetes és növényi anyagot tartalmaz​

"Az általunk használt messenger RNS összetétele megegyezik azzal, amelyet az emberi szervezet saját maga készít a saját sejtjeiben. Az oltás teljesen természetes és növényi nukleotidokból készül."
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 332
113

Így tök jó, hogy az ezredik oldalra a topicban a kínaiak végre elismerik hogy a számaik nem tükrözték a valóságot még messziről sem.

Ezt mondjuk eddig is "tudni lehetett"!
Alapvetően sehol, semelyik országban sem valósak a számok! Sem a fertőzöttek, sem az elhunytak tekintetében!
Folyik egy játék, rengeteg érdek mentén.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Oroszországban több mint háromszor annyian haltak meg koronavírusban eddig, mint amit a hivatalos adatok mutattak. Az 55 ezer elhunyt helyett 186 ezer fő vesztette életét a vírus szövődményeinek következtében. Ezzel a világon a harmadik legtöbb áldozatot Oroszországban követelte a járvány.
Koronavírus: háromszor annyian haltak meg Oroszországban, mint amit a hivatalos adatok mutattak

Nem ötvenezer, hanem feltehetően félmillió, vagyis a korábbiakban közölteknél tízszer több fertőzött volt Vuhan városában, ahonnan elindult világjárványt okozó koronavírus - állapította meg a kínai betegségmegelőzési központ (CDC), amely jelentését idézte szerdán a CNN hírtelevízió.
Kiderült: Vuhanban 10-szer több koronavírusos volt

Megkapta a sürgősségi engedélyt a AstraZeneca és az Oxford Egyetem közösen fejlesztett vakcinája az Egyesült Királyságban, a várakozások szerint a jövő héten elérhetővé válik a vakcina és a Pfizer vakcinája mellett már ezzel is olthatják a briteket.
Koronavírus: megkapta az engedélyt az AstraZeneca vakcinája Nagy-Britanniában

Megérkezett Magyarországra a koronavírus elleni német-amerikai vakcina második, 70 ezer oltóanyagot tartalmazó szállítmánya szerdán kora reggel - hangzott el az m1 aktuális csatorna helyszíni tudósításában a Liszt Ferenc repülőtérről.
Koronavírus: egy nagyobb adag Pfizer-vakcina érkezett Magyarországra ma reggel

Az Egyesült Államokban is felbukkant kedden a koronavírus gyorsan terjedő mutációja, amelyet néhány hete azonosítottak első ízben Délkelet-Angliában. Colorado államban egy húszas éveiben járó férfinál mutatták ki a koronavírus délkelet-angliai, B.1.1.7 kóddal ellátott törzsét. Jared Polis coloradói kormányzó szerint a férfit önkéntes karanténban van Denver városában.
Már az Egyesült Államokban is felbukkant a gyorsan terjedő vírustörzs