Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 377
7 863
113
Ezt biztos nekem címezted? Én soha nem mondtam, hogy oltassa be magát mindenki, sőt szvsz aki beoltatja magát, az felelőtlen módon részt vesz egy ember kísérletben.
Nálunk aki be akarja oltatni magát a kollégák közül ami jelenleg 60-70% akkor azok is felelőtlen emberek? Szerintem nem. Csak volt egy pár ember aki elkapta és oda volt két-három-négy hétig. Tudod mi végig mentünk egész évben. Csak kimerítő havi 180-200 órákat lenyomni aki fizikai állományban van. A havi túlmunkák ha folyamatos tudod az is erodálja az embert. Fizikailag-testileg és idővel lelkileg is. (Család, magánélet stb...... )
 
  • Tetszik
Reactions: laiki

Septimus

Well-Known Member
2018. november 22.
242
1 255
93
Néha van egy olyan érzésem, hogy ezekkel a korlátozó intézkedésekkel több embert ölnek meg, mert csak jobban elhúzzák a járványt és soha nem tud kialakulni nyájimmunitás. Mivel már lassan egy éve vannak a korlátozások, aki tavasszal átesett rajta, már újra elkaphatja és fertőzhet. Ha az első hullámban arra koncentráltak volna, hogy az időseket és betegeket védjék, mindenki mást pedig hagyták volna élni, akkor meg lett volna a 60%-os immunitás egyidőben és fél év alatt kihal a vírus. De így soha nem lesz vége.. :(
 
S

Shektor11

Guest
Nálunk aki be akarja oltatni magát a kollégák közül ami jelenleg 60-70% akkor azok is felelőtlen emberek? Szerintem nem. Csak volt egy pár ember aki elkapta és oda volt két-három-négy hétig. Tudod mi végig mentünk egész évben. Csak kimerítő havi 180-200 órákat lenyomni aki fizikai állományban van. A havi túlmunkák ha folyamatos tudod az is erodálja az embert. Fizikailag-testileg és idővel lelkileg is. (Család, magánélet stb...... )
Az idős otthonos cikket tudom neked is ajánlani: https://www.origo.hu/itthon/2020112...-marika-neni-kigyogyult-a-koronavirusbol.html

Ha a 80 év feletti demenciás betegek meggyógyultak, akkor az aktív korú lakosságnak semmi fajta nagyobb problémát nem szabadna okoznia.

De: mindenkinek a saját döntése, hogy beoltatja-e magát. Nekem ezzel nincsen semmifajta gondom, amíg mások nem akarják nekem megmondani, hogy mit tegyek a saját testemmel.
 
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 181
61 076
113
Ne haragudj, de most senkinek nincs joga. A maszk kötelező, a kijárási korlátozás kötelező, stb. Most minden kényszer, és hülyére büntetnek, ha nem tartod be a szabályokat. De te mégis azokat ekézed, akik már rommá vannak korlátozva és még éppen csak a légzéshez való jogukat gyakorolhatják. És erre még őket basztatják, amiért nem hallgatnak alázatosan. Értelmesebb országokban (pl. Izland), aki már igazoltan átesett koronavíros fertőzésen, az 6 hónapra mentesül minden korlátozó intézkedés alól. Itt még az sem, akit már beoltottak. Az pedig csúnya csúsztatás, hogy aki a korlátozó intézkedések ellen lázad, az csak "bulikázni" akar. Nem. Az normális emberi életet akar: pl. barátaival, családjával találkozni, sportolni (nem mindenki a sportja magányos kerékpározás és futás), randizni, stb. Én nem tizen-huszonéves fiatal vagyok, és már nagyon teli van a tököm azzal, hogy hónapok óta a kollégáimon kívül nem láttam embert közelről, és őket is csak maszkban. És ez nem fél évig fog tartani. Lesz 3., 4., 21. hullám is, mert mutálódik, mert most jőt egy SARS-23, H1N1-99, meg a rézfaszú bagoly vírus. Ez addig fog tartani, ameddig be nem látják, hogy ezzel ugyanúgy együtt kell élni, mint az influenzával. Aki fél tőle, az vigyázzon magára, oltassa be magát, stb. Mindenki mást meg hagyjanak békén.
Nem értelek. Mit nyafogsz? Ha eddig kibírtad, bírd ki tovább is. Örülj neki, hogy az évek óta várva várt gazdasági világválságot egy ilyen kontrolláltan elnyújtott, segélyekkel, állami szubvenciókkal globálisan kistafírozott tisztítótűzzel váltjuk ki.
Sírsz, hogy nem tudsz randizni, meg maszkban látod a barátaidat. Nagy ügy. Más is így van, mégse sír a szája, mert nem veszti el a fejét, meg a hitét.
Ennyit egy felnőtt, érett, fegyelmezett embernek el kell viselnie, ha belátható időn belül normális életet akar újra élni.
Kell az a sorkötelesség, hogy az ember megtanulja becsülni a szabadságot és megtanulja, hogy mit jelent elviselni a korlátok közé zárt életet.
Fel kell fogni, hogyha most kibírod még fél, vagy egy évig, utána visszakapod az életed. Ha nem, akkor meg soha.
Mindenki csak magával van elfoglalva és követeli a jogait meg a szabadságát.
Ez egyszerűen egy szégyenteljesen infantilis gyengeség. Ez egy világjárvány, ha nem tűnt volna még föl. Itt nincs olyan, hogy “ mindenki mást hagyjanak békén”. Itt senki se marad ki a szórásból.

Ami meg a “doktor” Lenkei videókat illeti. Ez itt a HTKA, egy elviekben tudományos fórum, nem a szcientológiai egyház propaganda csatornája.
Nem félművelt sarlatánok zavaros sületlenségeit kéne itt propagálni.
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 194
20 177
113
az emberek azt látják, hogy az izraeli lakosság be van oltva, Nagy Britanniában tízmilliók vannak beoltva és így tovább, miközben nálunk száz-kétszázezernél jár az oltottak száma -ebben a tempóban ugye- és a kormányzat arról hadovál, hogy majd ha a hatvan százalék
Mi lenne ha adnál pár millió vakcinát, aztán azután járna a szád?
Eddig cc. 80 ezer db jött, azzal oltanak most 21 helyen. Olthatnának több százon is, csak épp nincs mivel.
 

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 506
10 091
113
Akkor próbáljuk már ki, csak a kísérlet kedvéért, hogy véget vetünk ennek a hisztériának, hátha esetleg meggyógyulna minden 80 év feletti beteg, mint az idős otthonban.
Vagy 10.000 számra hullanának. Aztán lehetne sajnálkozni, hogy tévedtünk, vagy örülni, hogy győzött az evolúció. De akkor már arra se költsünk 700.000.000 HUF-t, hogy egy SMA-s cecsemő életét megmentsük. Ez tipikus példája annak, hogy csak utólag lehet majd okos az ember. De az elvitathatatlan érdeme a járványnak, hogy ha például jön a cseppfertőzéssel terjedő ebola, felkészültebbek leszünk ellene.
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 302
10 580
113
Akkor próbáljuk már ki, csak a kísérlet kedvéért, hogy véget vetünk ennek a hisztériának, hátha esetleg meggyógyulna minden 80 év feletti beteg, mint az idős otthonban.
Én csak annyit tudok, hogy abban a kórházban, amivel kapcsolatban vagyok és többségében idős betegeket ápolnak, a betegek 30%-át elvitte kb. két hónap alatt miután szeptember végén bejutott az intézménybe. És ne mondd, hogy ez természetes, mert sok éve dolgozom már nekik és soha nem volt hasonló sem. Szóval attól, hogy vannak, akik meggyógyulnak belőle, még nem kell alapnak venni, hogy ez mindenkivel így lesz.
 
S

Shektor11

Guest
Én csak annyit tudok, hogy abban a kórházban, amivel kapcsolatban vagyok és többségében idős betegeket ápolnak, a betegek 30%-át elvitte kb. két hónap alatt miután szeptember végén bejutott az intézménybe. És ne mondd, hogy ez természetes, mert sok éve dolgozom már nekik és soha nem volt hasonló sem. Szóval attól, hogy vannak, akik meggyógyulnak belőle, még nem kell alapnak venni, hogy ez mindenkivel így lesz.
Ha valóban úgy van ahogy te mondod, akkor még nagyobb jelentősége van a cikknek, mint amit gondoltam.
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 302
10 580
113
S

Shektor11

Guest
Olyanról is hallottunk már, aki hülyeségnek tartotta és belehalt. Most akkor mi legyen?
Nézd, ez egy idős otthon ahol mindenki (ráadásul 80 év felettiek) felgyógyult. Közös jellemvonásuk, hogy egyikük se tudott semmit erről a hisztériáról. Minek tulajdonítanám ezt csodának, amikor van rá racionális magyarázat?
 
  • Tetszik
Reactions: milagro

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 652
55 301
113
Mi lenne ha adnál pár millió vakcinát, aztán azután járna a szád?
Eddig cc. 80 ezer db jött, azzal oltanak most 21 helyen. Olthatnának több százon is, csak épp nincs mivel.
Ausztriâban alig 10000. Még a kapott adagokat sem tudják beadni. Olaszoknál ugyanaz. Németben eddig kb 200000 oltott van, 84 milliónól. Stb, dtb, stb. Angoloknâl NINCS többmillió oltott.
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 302
10 580
113
Nézd, ez egy idős otthon ahol mindenki (ráadásul 80 év felettiek) felgyógyult. Közös jellemvonásuk, hogy egyikük se tudott semmit erről a hisztériáról. Minek tulajdonítanám ezt csodának, amikor van rá racionális magyarázat?
Mármint az a racionális magyarázat, hogy nem tudták, hogy elkapták? Zseniális :)
 
S

Shektor11

Guest
Mármint az a racionális magyarázat, hogy nem tudták, hogy elkapták? Zseniális :)
LOL. Olvasd már el a cikket, benne van a válasz. Nem. Az a magyarázat, hogy nem gyengült le az immunrendszerük a sok pánikkeltéstől, meg a stressztől ami ömlik az emberekre a szennycsatornákból.
 
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU
S

Shektor11

Guest
Jahm, folytasd kérlek.
Mindjárt azt is megmagyarázod, hogy az ember mentális állapotának meg az immunrendszerének semmi kapcsolata nincs.
Igazad van, Isteni beavatkozás történt. Ez a racionális magyarázat. Nyilván az eső is azért esik, mert Isten épp bepisált. Csak magadból csinálsz hülyét.
 
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU