Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
300 kilométer per óra a végsebessége, és 300 kilométert tud megtenni
Kíváncsiságból lehet, de harcászati alkalmazásra a koncepció eleve alkalmatlan. Nincs semmi várakozási (loiter) képessége, semmi pánélzat, ha fegyvert teszel rá plusz légellenállás. Sehol szenzor, stb. Az ötszemélyes változat képességeit mindent elhagyva sem adnak értelmes képességet. Ha rárakod mindazt, ami harci géppé teszi a harci gépet, akkor a gép fel sem száll vagy képes lesz repülni kb. 15 percet.Egészen egyszerűen csak úgy kíváncsiságból ki kellene próbálni hajókon, helikopterfedélzetre való leszállásra, pár könnyű rakéta, gépfegyver....
A Galaktika sci-fi folyóiratban volt egy novella(?) a nyolcvanas években. A stílusa meglehetőse megdöbbentő volt, hiszen látnoki bizonyossággal írta le a fejlődés irányát a jövő haditechnikájában....A probléma az, hogy a harci helikopterek is lassan okafogyottá válnak az UCAV-k és a mini drónok miatt is...
Ha minden igaz, akkor a párom nyári műtétje után itthon leszek vele, akkor nekiveselkedek a keresésnek.Mindent bele az én erdeklodesem gelkeltetted a cikk iránt
A Galaktika sci-fi folyóiratban volt egy novella(?) a nyolcvanas években. A stílusa meglehetőse megdöbbentő volt, hiszen látnoki bizonyossággal írta le a fejlődés irányát a jövő haditechnikájában.
Ami megmaradt bennem, hogy például azt jósolta, amit most írsz: Madár és bogár méretű, önállóan és rajokban támadni képes gépeket jósolt, amik harcképtelenné teszik a hagyományos pl. repülőeszközöket, akár még a földön.
Lehet, hogy az írónak még a végén igaza lesz?
Csak minimum öt évfolyamot kéne lehurcolni a padlásról (pontosabban a padról, hiszen borsodi vagyok), s átnyálazni, hogy megkeressem...
Mindent bele az én erdeklodesem gelkeltetted a cikk iránt
Ha minden igaz, akkor a párom nyári műtétje után itthon leszek vele, akkor nekiveselkedek a keresésnek.
Ha jól értem az a problémád hogy miért nincs teherrámpa?Nem értem, miért ragaszkodnak egy ilyen teljesítményű gépnél ehhez a Blackhawk-féle tehertérhez
Szerintem alapvetően arra céloz, hogy egyszerűen kicsi az emelhető tömeghez képest a géptest, nincs mit belepakolni. Függesztve meg ez nem vihet sok tonnát...Ha jól értem az a problémád hogy miért nincs teherrámpa?
Szerintem alapvetően arra céloz, hogy egyszerűen kicsi az emelhető tömeghez képest a géptest, nincs mit belepakolni. Függesztve meg ez nem vihet sok tonnát...
Lehet, hogy a Chinook lasabb, csak azzal tömeget ÉS térfogatot is lehet mozgatni.
Hát talán azért, mert az új eszközzel az alábbi helikoptereket akarják kiváltani:Így van, ezt szerettem volna állítani
Hát talán azért, mert az új eszközzel az alábbi helikoptereket akarják kiváltani:
- UH 60 Black Hawk;
- AH 64 Apache;
- OH 58 Kiowa
A követelmény az volt hogy ezeket a helikoptereket egy közös, a korábbiaknál jóval gyorsabb, nagyobb hatótávolságú, nagyobb csúcsmagasságú géppel kell leváltani.
Olyan feladatokat kell ellátnia mint:
- személy és teher szállítás;
- fegyveres felderítés;
- támadás;
- CSAR;
- MEDEVAC
Ezekhez a feladatokhoz egy Chinook méretű tehertér v.színűleg nem csak felesleges de egyenesen hátrányos is lenne.
Amúgy a Chinookok leváltása még messze nem esedékes - köszönik de kiváló igáslovak és - ahogy Te is írtad - még javában fejlesztgetik őket.