Egyrészt, nem csak erre tettem félre, ráadásul a vásárlás utáni dolgokra is kellett félretenni. (A használtautó mindig lutri.)
Igen, 5 évig kuporgattam rá, nem azt jelenti, hogy csak erre. Mert mindig kell vésztartaléknak lennie, illetve fizetettem az iskolát ..stb. Volt jó pár dolog, igen annyi pénzt tudtam biztonságosan félre tenni a 2-3 munkahely mellett, hogy 3 év alatt tudtam megvenni kp-ra és egyből a szükséges javításokat, karbantartásokat is megcsináltatni.
Másrészt, igen az állami szférában dolgoztam(-om).
Nekem kellett 1 biztonságos, megbízható, pakolható családi autó. Ezt pedig egyszer kell kifizetni, nem havonta.. és igen inkább megveszem 3-4M-ért, mint állandóan szívjak az 1 millás autókkal. Sok kisebb dolgot megcsinálok rajta, de az idősebb autóknál pl. szóba jön a lakatolás, ami nagyon nem olcsó.
Abban az esetben ha megoldható a közlekedés, mert a Volán még egész korrekt.. de a MÁV.. sok helyen a kocsival 35p-s utazás 1-1,5 óra. Főleg Kelet-Mo.-n. Nálunk rendszeresen kimaradnak a vonatok, kimész és majd közlik, hogy nem közlekedik.. majd a következővel tudsz menni.
A turizmuson valóban segíthet, de arra van sokfajta más opció is, régebb óta.