Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Amiben biztos hátrányban lesznek, hogy itt nem kell majd az oroszoknak gondolkodni, hogy saját erő vagy ellensèg.Azt mondta az öreg Mcgregor ezredes, hogy a Abrams tankoknak kb minden üzemórájára 3 óra karbantartás kell,nem tudom mennyi üzemóránként kell neki karbantartás, szervizelés,és, hogy milyen, mennyi célszerszám kell 1-1 szervízhez,de lehet többe lesz a leves, mint a hús az Orosz sztyeppén használva.
Nem mellesleg kiemelt célpontok lesznek a nyugati tankok,szerintem érik egy giga zakó a nato páncélosoknak,ezrével várják őket az Orosz tüzérek,atgm kezelők, harckocsizók.
Mindegy, hátha lesz pár,amelyik kibír 1 hetet...
Ezt úgy is lehet érteni, hogy 500 üzemóra után 1500 órányi nagyjavítás kell. Ami amúgy nagyjavítás szintén nem sok. Általában azokba a takarítónő, meg a biztonsági őrök munkaideje is bele van számolva. Szóval ettől még működhetnek hónapokig gond nélkűl. Szerintem nem a tervszerű karbantartás lesz az ami miatt harcképtelenné fognak válni.Az Abrams az egyik legkevesebb harctéri karbantartást igénylő hk.Legsűrűbben az ágyú csövét és a lánctalpat kell cserélni.GT javitásközi üzemideje 3x annyi,mint az Leo dizeljéé.Ruszki hk dizelmotor meg kisebb élettartamű,mint a német MTU......
Bocs, nem a te kommentedre akartam reagálni.Az Abrams az egyik legkevesebb harctéri karbantartást igénylő hk.Legsűrűbben az ágyú csövét és a lánctalpat kell cserélni.GT javitásközi üzemideje 3x annyi,mint az Leo dizeljéé.Ruszki hk dizelmotor meg kisebb élettartamű,mint a német MTU......
Elvileg 19000 üzemóra a gt nagyjavitásközi üzemideje.Lánctalp 6-8000km-t bir ki,ágyú csöve 4-500 lövést,de ez nagyon képlékeny.Sabotbol jóval kevesebbet (8xos szorzórol találtam emlitést,nagyon eszi a csövet.Muszka gépeknél is detto igy van).Ezt úgy is lehet érteni, hogy 500 üzemóra után 1500 órányi nagyjavítás kell. Ami amúgy nagyjavítás szintén nem sok. Általában azokba a takarítónő, meg a biztonsági őrök munkaideje is bele van számolva. Szóval ettől még működhetnek hónapokig gond nélkűl. Szerintem nem a tervszerű karbantartás lesz az ami miatt harcképtelenné fognak válni.
Elvileg 19000 üzemóra a gt nagyjavitásközi üzemideje.
Nem irtam el.És az amcsi és német hk dizelek 6-7000 üzemorát birnak ki.Orosz motorok jóval kevesebbet.Ez szinte biztos, hogy nem valós, vagy elírtad egy 0-ával.
Nagyjából 1000-2000 óra között vannak ezek az idők a dízeleknél és a gázturbináknál is.
KétlemNem irtam el.És az amcsi és német hk dizelek 6-7000 üzemorát birnak ki.Orosz motorok jóval kevesebbet.
Nagyjavitás közti üzemidő a 19k.Két nagyjavitás között azonban vannak köztes karbantartási idők is. (és persze erősen függ a használati körülményektől is)
Tudsz linket küldeni?Nagyjavitás közti üzemidő a 19k.Két nagyjavitás között azonban vannak köztes karbantartási idők is. (és persze erősen függ a használati körülményektől is)
Armypublishról le lehet tölteni az Abrams kezelési kézikönyvét.
Azthiszem a könyvespolc rovatba betettem a honlap linkjét.Egy rakat US Army kézikönyvet le lehet tölteni onnan szabadon.Kezelési,karbantartási,harcászati utasitásokat,mindent ami nincs titkositva.Tudsz linket küldeni?
Csapat szintű "nagyjavitás".Ezt nem a gyári nagyjavitás szintje,ezt elvileg a ho/hts szintű műhely is el tudja végezni (azért elvileg,mert afgánban,Irakban nem feltétlen volt ott a hozzá szükséges felszerelés).Gyári nagyjavitás szintje már más (ezt nálunk a Gödöllő csinálta,ma KárosRT gányolja)Én ezt találtam (2006-os írás):
Overhaul under way for Abrams tank engine
Overhaul under way for Abrams tank enginewww.nationaldefensemagazine.org
"Azonban az AGT1500 raktárszintű nagyjavítások közötti idő a vadonatúj motorok 2000 üzemórájáról 700 órára csökkent a raktárból raktárra visszavitt motorok esetében."
...
"A TIGER programból származó végső megtakarítást nehéz számszerűsíteni, de az erőfeszítés célja a depólátogatások felére csökkentése. A cél az, hogy a raktárjavítások közötti időt legalább 1400 órára meghosszabbítsák, jobb tartósság, szabványos motorkonfiguráció és hatékony ellátási lánc mellett. menedzsment, tényeken alapuló karbantartás és kibővített terepi támogatás."
...
"Az AGT1500 raktárban végzett javítások közötti idő a motor konfigurációjától függően változik. A korábbi motorjavítási program keretében megjavított motorok 800 alkatrészéből körülbelül 200-at kicserélnek, és általában 1000 órával járnak a következő raktározási ciklusuk előtt. Azoknál a motoroknál, amelyeknél gyakoribb a raktárba történő visszaszállítás 25 alkatrészt kap, és mindössze 700 órát bír.
A TIGER motorok 400-500 új alkatrészt és bevezetett műszaki fejlesztést kapnak, hogy a raktározási időközöket legalább 1400 órára vagy a remélt 1600 órára növeljék. "