A koreaiak is szkíta/hun utódnépnek tartják magukat.
Az északiak, vagy a déliek?
Bocs, csak huncutkodtam!
- Köszi a Kogurjo hun múltja linket: Itt lehet látni milyen belviszályok dúltak akkoriban Kína területén.
- Na de jogos az észrevétel mivel a vallást is be kellene venni a világnézetbe! Talán.
Mivel Kínában fejlődött ki a legtöbb vallási irányzat. S mivel ugye tudjuk hogy egy társadalmon megszerzett gazdasági hatalmát nehéz csak gazdaságilag megtartani. Így egyértelmű hogy ki kell alakítani egy saját vallási,- politikai hatalmat is! Ezt lehet látni az ősi Kínában. Sok a háború - sok a vallási irányzat, nézet.
- Ezeknek a vallási irányoknak az idővonalát is érdemes volna ráhelyezni a térségre.
- Mivel tudjuk hogy a vallási ideológiák is szültek háborúkat, s nem is keveset.
- Ezek a háborúk pedig népmozgásokat okoztak, hoztak létre.
Nézzünk egy vallást: Budhizmus:
A buddhizmus a történelmi Buddha,
Gautama Sziddhártától ered, aki körülbelül
i. e. 563–
483 között élt, a
sákja vagy
szkíta nemzetség harcos kasztjához tartozó uralkodó család fiaként.
- Na de a budhizmus mint vallás az indiai földrészre jellemző! Vagyis akkor kellet a skítáknak egy indiai ágának is lenni, mint népcsoport, vagy ugye behódóltatták őket s egy uralkodói réteget ültettek rájuk.
S ekkor kellet egy egységes ideológiát is kitalálni.
- Páli Budhizmus: A budhizmusból ránk maradt szöveg a páli szövegek, amit a pálosok rendje őrzött. Kis hazánkban is volt pálos rend, ameddig ugye a kereszténység ki nem űzte őket.
- Mitörtént? Elvesztek a régi múlt ereklyéi, Pálos leírások, emlékek, feljegyzések! Száműzték a honból. Ezért nem lehet találni semmit a múltból - ezen a vonalon -.
- A Théraváda budhizmus jelképe az oroszlán!
- Lehet gyönyörködni egész Ázsián keresztül európáig a homlokzatokon, ajtóknál elhelyezett ezen típusú oroszlánokban! Ami ugye mutatja a gazda, tulajdonos kilétét már messziről.
- Figyeljük meg az oroszlán lábát! Mit látunk, a 4db ujját körmét, ugye ami elriasztja a betolakodókat. (Azaz veszélyes a gazda, ha nem ismerem). Nézzünk egy képet.
- Ez a Damaskuszi citadella tornyai. Látjuk az oroszlán körmöket. Így lehet látni kihez tartozik a vár.
Fent mint oroszlánok harcolnak a katonák, hirdetik az oroszlán körmök.
Ez pedig az Aleppo vára, szintén a hatalmas oroszlán körmökkel. A hídon lehet látni az embereket s lehet a méreteket tippelni.
- Ezzel csak azt szerettem volna mondani, hogy több minden okozhat csoportos kirajzást egy térségből. Illetve számolni kellene talán a délebben fekvő Indiával is, lehet télire lehajtották az "É" indiai legelőkre az állatokat. (Ez csak egy gondolat).
- Nézzük meg zászlónkat is: Piros, fehér, zöld. (Piros a magyarok lova, fehér a hun s marhacsorda, zöld az "É" indiai legelő ahová télire hajtják az állatokat.
- Ne harapjatok meg, csak ötlet, gondolatok, tippek. Van még bőven.
Kis apró lépésekkel tudunk előre haladni, mindent elő kell vennünk hogy minél jobban körbe tudjuk határolni, behatárolni az eseményeket.
- Nagyon jó volna egy számítógépes történelem program. Olyanra gondolok mint a goole térkép, csak a jobb oldalon lenne egy görgethető idősáv. Amit én tudok beállítani. A térképen pedig az idő beállításával görgethetné az emberke az eseményeket. Kitudna nagyítani egy területet, ott mi történt abban az időszakban, napon. Mint egy képes történelem atlaszra gondoltam. Rákattintva a témára lehetne olvasni róla, vagy videó, animáció működne. Valami hasonló kezdeményezést már láttam, találkoztam vele, csak az CD-n volt.
- Így lehetne látni a történelem prückös helyzeteit, dilemmáit. Természetesen történészek vitatnák a történelmi helyzeteket, ám nem lenne olyan hogy egyik történész így írja le az eseményt a másik meg úgy. Mindenki a saját szájíze szerint. S ellehetne kezdeni belepötyögni az őskortól kezdődően a föld összes történelmi mozzanatát. Sok mindent lehetne látni vizuálisan hogy mi történik a föld másik oldalán pont abban az időpontban, időszakaszban.
(Ez is csak egy ötlet). Egy jó programozó biztos megtudná oldani. Egy vizsgamunkába, Pl.
A történész fiatalok meg pötyögnék bele az eseményeket.