Pont tokmindegy, mert ez egy CRAM rendszer, bejovo fenyegetesekre.
Meg1x, teljesen mindegy, mert (ahogy azt mar sokszor kiszamoltam) 2-3 masodperce van raloni, pontosabban eleloni az erkezo shellnek vagy akarmilyen lovedeknek (a radarja ugye sokkal messzebbre lat, azaz mar joelore koveti, mi es honnan erkezik, milyen sebesseggel, es palyat is kiszamolta, mire belepne a lotavba).
A Skyrangereket elsősorban drónok ellen vesszük, nem C-RAM fegyvernek!
Nagyon nem mindegy, hogy egy tüzérségi megfigyelő drónt ami az egész zászlóaljra veszélyt hozhat eléri-e a gépágyúval vagy sem!
Itt nagyon is számítanak az plusz egy-másfél kilométer!
A Skyranger-30-nak egy 4 km-re lévő drónra már Mistralt kellene indítani.
Bejövő célnál sem mindegy, hogy mikortól lehet megkezdeni tüzelést! Nagyobb kaliber nagyobb hatásos lőtávolságot és plusz néhány másodpercet jelent.
Ha ennyire mindegy lenne, akkor nem foglalkoznának a 35-ös fejlesztésével!
Hogyne lenne az, 1+ tonnaval nehezul, azaz tovabb lassult a jarmu. Problema, meg
sulyos is
, de nem kizaro ok.
Konkrétan a Lance torony legalább annyira nehéz ha nem nehezebb, mint a Skyranger 35 tornya (4,25 t). Lynx alvázon tök mindegy!
Hat persze, minden megoldhato Legoban.
Csak fizesd ki, plusz vard ki azt is.
Mikozben csaknem zero praktikus kulonbseget jelent CRAM egysegkent.
Tök mindegy lenne hogy 30-asra vagy a 35-re fizetjük ki a Mistral integrációt.
Baszki, dehogy lenne jobb. Most beszeltuk vegig, hogy dragabb lenne,
Konkrétan előbb volt Skyranger 35, mint 30 - több kész komponens volt hozzá, mint a 30-ashoz volt amikor azt 2021-ben leszerződük. Kb. tök mindegy lett volna.
A Lynx alváznak tökmjndegy, mert kb. hasonló a tömege mint a Lance toronyé. Simán tartaná a tempót a Lynxekkel.
az inditok vedtelenebbek,
Ha tetejére kerülnek az indítók, akkor azokat körbe lehet páncélozni. Elég köré tenni egy "dobozt" páncéllemezekből, amibe behúzódik.
Ha 2021-ben azt mondjuk hogy nekünk 35-ös kell és abba teszünk pénzt, akkor az tartana most előbbre és a 30-ast mutogatnák még csak makettként. Egyébként a 30-assal sem volt még éles lövészet - legalábbis nem jöttek ilyen hírek. A 35-öst meg már tesztelték évekkel ezelőtt, sőt néhány példányt állítólag Ukrajnába is elküldtek éles tesztre.
A DSEI-n bemutatott példányban a keresőradar integrációja az újdonság, meg átszabták a tornyot. Maga célelfogást biztosító elemek (gépágyú, optika, célkövető radar) rendszerként már nagyon régóta léteznek.
A Skyranger-30-nál még a gépágyút is ki kellett fejleszteni. A Viggenk KCA gépgyúját át kellett állítani elektromos meghajtásúra, így lett belőle KCE. Szóval a 30-as hátrányból indult, csak azért érte be a 35-ös mert arra nem jött megrendelés, míg 30-asra meg igen
Szóval ha 2021-ben 35-ösre fizetünk be, akkor az nem lenne később kész, mint a 30-as mert alapból előrébb tartott.
es mindez egy elenyeszo gyakorlati kulonsegert lenne felaldozva. Azaz qrvara nem lenne jobb.
Nem. Elsosorban amiatt, de a fentiek miatt sincs a masiknak ertelme.
A fentiek miatt lenne értelme, csak alapból a 35-ös mellett kellett volna elköteleződni.
Azt konkretan az urmeretvita kapcsan
en irtam le a Lynx temaban par honapja, el ne magyarazd mar nekem visszafele, mert nagyon uncsi mar ez a gyerekes tempo...
A 300 lőszer fér a Skyrangerbe azt egy budös szóval nem írta sehol, okoska!
Ezt az infót
@SilvioD írta le leőször egy német interjú alapján. Eddig minden RM prosi 252 lőszert írt a Skyranger-30-hoz!
Rád már csak azért sem hivatkozom, mert csak ritkán nézem meg mit irogatsz. Ha csak agresszív kismalac módjára tudsz reagálni, akkor inkább te se olvasd el amit én írok! Az ignore hasznos funkció!
Konkrétan előbb írtam le, hogy
Wotan át lett nevezve MK35re, mint te - ha már ilyen gyerekes faszméregetőset akarsz játszani. Ne hivatkozz az általam talált infókra, mert azok az enyimé! Bibibe!
Szóval
el ne magyarazd mar nekem visszafele, mert nagyon uncsi mar ez a gyerekes tempo...